De IJzerlegendes (The Iron Fey #1.5, 3.5, 4.5) – Julie Kagawa

Geplaatst op 14 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De IJzerlegendes (The Iron Fey #1.5, 3.5, 4.5) – Julie KagawaDe IJzerlegendes Serie: The Iron Fey #1.5, ,
Andere boeken in deze serie: De IJzerkoning
| maart 2015
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789034754660
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Zomer, Winter, IJzer. Eindelijk samen.

Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en... een tijdloze liefde. Dat is de wereld van The Iron Fey.

Nadat Meghan aan de dodelijke IJzerfae is ontsnapt, moet ze haar belofte aan Ash inlossen. Voordat ze nar het ijzige Winterhof afreizen, wil ze nog één ding doen. Iets waarmee ze per ongeluk de aandacht trekt van een oeroud en levensgevaarlijk wezen. Of Meghan en Ash ooit aankomen in het Winterrijk, lees je in De Overtocht - winter.

In De Overtocht - zomer is Puck de enige die Ash kan helpe om in het hol van de leeuw, het Zomerhof, te komen. Dat doet hij dus, maar of hij de neiging kan weerstaan om zijn rivaal een enorme streek te leveren, is nog maar de vraag.

Wanneer Meghan in De Voorspelling naar Elysium gaat, een belangrijke bijeenkomst van alle hoven, heeft ze het idee dat alles goed is gekomen. Dan doet een orakel haar een duistere voorspelling die alles verandert.

Alle fantastische avonturen van Meghan, Ash en Puck in één bundel plus een onmisbare survivalgids voor de wereld van de fae!

Als je mijn recensiepagina zo nu en dan bekijkt, dan zie je dat ik de meeste novellen van de Iron Fey eigenlijk al gerecenseerd heb, omdat zij een tijdlang gratis beschikbaar waren via de Harlequin website. Toch wil ik vandaag de gebundelde verhalen bespreken, omdat ik ze opnieuw heb gelezen en ze nu voor iedereen te koop zijn in boekvorm, als De IJzerlegendes.

ik vind het wel prettig als er een aantal novellen uiteindelijk gebundeld worden tot een boekje; dat leest toch prettiger! Toen ik het boekje in mijn hand kreeg, viel me meteen een aantal dingen op. Namelijk als eerste; de Puck op de omslag lijkt totaaaaaal niet op Puck. Waar is zijn rode haar? Vervolgens lijkt de kwaliteit van het papier opeens ook een stuk beter te zijn. Dikker, lijkt het, waardoor het boek ook meteen een stuk steviger is.

De verhalen had ik zelf natuurlijk al gelezen, maar ik heb ze voor de gelegenheid wel opnieuw doorgenomen om mijn geheugen op te frissen. Onlangs dat het al weer een hele tijd terug is dat ik de boeken las, vond ik het vrij gemakkelijk om mezelf weer onder te dompelen in Nimmernimmer en al zijn inwoners.

De discussie of een novelle daadwerkelijk iets toevoegt, kan ook hier weer gehouden worden. Er gebeuren leuke dingen, maar echt belangrijk voor het verhaal is het niet. Ja, het derde verhaaltje – de voorspelling – is handig om te lezen als je verder gaat met Ethan’s verhaal, maar niet vereist. Toch vind ik het ergens ook wel een toevoeging hebben. NimmerNimmer is namelijk een wereld waarin er heel veel plaats kan vinden en heeft bijzondere inwoners met een verhaal. Door dit soort extra verhaaltjes, breidt het beeld over NimmerNimmer uit.. En zeg nou zelf; wie wil er nou niet meer weten over deze sprookjeswereld.

Ik was echter wel bang dat – omdat ik de verhaaltjes al eerder had gelezen als ePub – ik werkelijk niks nieuws zou krijgen. Gelukkig is het niet het geval. Er zitten een paar mini-tekeningetjes van Miss Kagawa herself in en achterin zit een soort NimmerNimmer survivalgids. Altijd handig, dacht ik zo. Zelf ben ik dol op dat soort extra’s, dus dat was een plus.

Ben je een fan van de Iron Fey serie en heb jij zin in drie extra verhalen die ook echt aardig wat pagina’s bevatten? Dan is De IJzerlegendes wat voor jou! Voor dezelfde prijs als alle Harlequin Young Adult uitgaven, krijg jij een aardig dik boekje met volgens mij een betere kwaliteit. En zeg nou zelf; als je eenmaal een verzameling hebt, dan moet je hem ook compleet maken, toch? En glitters.

 

Leuke tekeningetjes

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “De IJzerlegendes (The Iron Fey #1.5, 3.5, 4.5) – Julie Kagawa

  1. Nicole

    Ben heel benieuwd naar de extra info en verhalen over Nimmernimmer.
    Het lijkt me een leuke toevoeging aan de serie boeken. En om zo mijn verzameling compleet te maken. En glitters. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.