De ijswoestijn

Geplaatst op 28 november 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De ijswoestijnDe IJswoestijn Serie: De Heksenoorlog Trilogie #2
Andere boeken in deze serie: De Clan van de Wolvin
| maart 2007
Aantal pagina's: 318
ISBN: 9789056722166
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De profetie van O is uitgekomen. Nu hopen de heksenclans van de Omar dat Anaíd, de Uitverkorene met het vurige haar die de toverstaf bezit, een eind maakt aan de terreur van de bloeddorstige Odishheksen. Maar Anaíd is vijftien, verliefd, en daardoor kwetsbaarder dan ooit voor de listen en lagen van de Odish. Ze wordt gedwongen op de vlucht te slaan, samen met haar moeder Selene.
Tijdens deze lange, desperate tocht komt Anaíd meer te weten over haar moeder. Stukje bij beetje wordt de zwarte legende die rondom Selene is opgebouwd gedurende haar onbezonnen en opstandige jeugd, uit de doeken gedaan. Ook komt Anaíd te weten waar haar eigen oorsprong ligt: ze is gevormd in de hardheid van het eeuwige ijs, is een dochter van de sneeuw en zuster van de berin. Maar, wie is nu eigenlijk haar vader? Het antwoord kon niet ijzingwekkender zijn.
Maite Carranza, geboren in 1958 in Barcelona, heeft meer dan veertig kinder- en jeugdboeken en scenario's gepubliceerd, en ontving daarvoor alle belangrijke literaire prijzen in eigen land. De heksenoorlog-trilogie betekent Carranza's doorbraak naar een groot internationaal publiek.

Het duurde een tijdje voordat ik verder kon met deze serie, want daar waar ik deel 1 en 3 bij het boekenfestijn had gekocht, kon ik 2 nergens meer vinden! Totdat ik op marktplaats de ‘boekenburcht’ tegenkwam, die dit deel nog wel hadden liggen! Hier was ik natuurlijk ontzettend blij mee en ik bestelde het, samen met wat andere boeken, meteen.
Een paar dagen later, toen ik in Parijs zat om precies te zijn, kwam er een grote doos binnen met alle boeken. Heel fijn en meteen nam ik de ijswoestijn mee!
Mijn stukje over deel 1, de clan van de wolvin, kan je hier vinden.
Het boek gaat verder waar deel 1 geëindigd is en ik had zelf na deel 1 een beetje het gevoel van ‘hoe kan de schrijfster nog twee boeken aan dit verhaal plakken?’. Maar nu ik deel 2 gelezen heb ik dat heel duidelijk. In de ijswoestijn gaat het namelijk vooral over de jeugd van Anaid’s moeder Selene en hoe zij is geworden wie zij is. Het verhaal neemt ons half Europa door van Barcelona naar Ijsland via Noorwegen en naar de Noordpool via Groenland. Onderweg ontmoeten we bijzondere figuren en maken we als lezen spannende dingen mee die stuk voor stuk bijdragen aan het opbouwen van de spanning.
Er worden belangrijke vragen beantwoord en heel wat karakters worden dusdanig uitgediept dat je beter snapt hoe ze in het vorige boek hebben gehandeld.
Afwisselend van verleden en heden vordert het verhaal fijn en is alles op dusdanige manier beschreven dat ik het zelf gewoon voor me kon zien. Een sterk deel twee, ondanks dat het meer een ‘tussenboek’ is. Het verhaal heeft dit nodig want deel drie beloofd een spannend vervolg te zijn.
Ik geef dit boek een 4/5 en kijk erg uit naar deel 3!
four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.