Clan van de Wolvin

Geplaatst op 15 september 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Clan van de WolvinDe Clan van de Wolvin Serie: De Heksenoorlog Trilogie #1
Andere boeken in deze serie: De IJswoestijn
| 2006
Aantal pagina's: 303
ISBN: 9789056722142
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De Omar, afstammelingen van Om, zijn sterfelijk, verbonden met de natuur en kenners van haar geheime krachten, vroedvrouwen en moeder. De Odish, afstammelingen van Od, zijn onsterfelijk, bloeddorstig, onaards mooi en machtig, maar onvruchtbaar.

Sinds mensenheugenis houden de clans van de Omar-heksen zich verborgen voor die van de bloeddorstige Odish, in afwachting van de komst van de uitverkorene, zoals voorspeld in de oudste Profetie van O.

2005: Alle tekenen wijzen erop dat die komst nabij is...

De veertienjarige Anaíd, een verlegen, onhandig meisje, achtergebleven in de groei en bepaald niet populair op school, leidt samen met haar moeder Selene een teruggetrokken leven in Urt, een dorpje in de Pyreneeën. Ze heeft het nog steeds moeilijk met het overlijden van haar grootmoeder Demeter en heeft geregeld aanvaringen met haar moeder.

Niets weet ze van de geheimen die de vrouwen van haar familie al heel lang met zich meedragen...

Afgelopen week kocht ik bij het boekenfestijn het eerste en derde deel van de heksenoorlogserie, geschreven door Maire Carranza omdat ik best wel veel over deze serie had gehoord en ik, als ‘fan’ van het paganisme, vond dat met hekserij als thema, ik deze serie wel moest lezen. Ik las het eerste deel, Clan van de Wolvin in slechts twee dagen, want erg dik is het boek niet en het leest lekker weg.
Het verhaal gaat over Anaìd, een meisje dat in een klein dorpje in de bergen woont. Ze is een grijze muis; klein, onopvallend en niet mooi. Ze is slim, dat wel, maar haar klasgenoten zien dit als extra reden om haar te pesten.
Als haar moeder Selene verdwijnt, gaat ze op zoek en komt ze erachter dat haar moeder en diens familie heksen zijn. Heksen behorend tot de Omar-clan, die sinds mensenheugenis in gevecht zijn met de Odish-clan. De basis van het verhaal is een profetie die verteld over de uitverkorene die de oorlog kan stoppen. Iedereen denkt dat Selene die persoon is en dat ze daarom is verdwenen. Maar is dat wel zo? En wat is de rol van Anaìd? Ik ga niks verklappen, daar moet je het boek zelf maar voor lezen!
Ik vond het wel een fijn boek om te lezen en ga zeker op zoek naar deel 2 om de serie te kunnen vervolgen. Er zijn wel wat puntjes die ik jammer vind, zo wordt er niet in detail getreden over wat Anaìd nou precies leert en leert ze voor mijn gevoel te veel, maar dat ben ik. Ook had ik vanaf het begin een idee hoe het verhaal een beetje zou verlopen, en dat kwam aardig in de goede richting.
Toch heb ik me vermaakt en vind ik het een aanrader voor iedereen die interesse heeft in hekserij en boeken met een mysterieus kantje.
four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.