De elementen

Geplaatst op 17 april 2012 door Emmy in Persoonlijk, Spiritueel / 0 Comments

Had ik dat ooit al beloofd? Dat ik over de vier elementen zou gaan praten? Volgens mij wel, ik weet het niet zo goed meer.. Maar goed, daar wil ik het dus over gaan hebben, de elementen. Niet de scheikundige, maar de spiriwiri elementen die in vele (Heidense) stromingen terugkomen. Ik focus me vooral op de Westerse elementen water, vuur, aarde en lucht met eventueel als vijfde de geest, want ik heb persoonlijk niks met de Oosterse. Die hebben hout, metaal, vuur, water en aarde. Nou vind ik hout, aarde en metaal een beetje allemaal aarde en mis ik lucht. Ik vind dat geen evenwicht zoals wij het in het Westen hebben.
Met evenwicht bedoel ik dat de krachten elkaar opheffen. Het zijn er vier bij ons, twee mannelijk en twee vrouwelijk. De een wakkert de ander aan, om zo maar te zeggen en alles wordt bijeen gebundeld in de geest, het vijfde element.
Enfin, de elementen spelen in vele gebruiken een rol. De een ziet ze als een stroom energie, een bepaalde kracht, de ander koppelt er volledige entiteiten aan. Wat men er ook mee doet, ik vind het een mooi gegeven en ik vind het heel interessant om de verschillende nuances (mooi woord) tussen de elementen op te merken. Want ze voelen allemaal wel anders aan en elk ding kan ik aan een element koppelen. Hoe ik dat doe? Ik weet het niet.. Ik zie of voel het gewoon.
Dit heeft te maken met mijn al een hele tijd terug besproken ‘bij mensen kijken’. Bij mensen zie ik ook welke elementaire kracht in hun huist en ook al vinden ze dat element niet altijd bij hun passen (omdat ze bijvoorbeeld meer met de ander hebben), diep in de kern zit er toch iets dat wel klopt. Alsof het een soort basiskern is waar de hele ziel omheen is gebouwd. Een soort bouwplaat.
Sommige mensen dragen nog meer elementen bij zich, maar dat zijn meer een soort kledingstukken om de kern heen. De kern blijft hetzelfde en zie ik als een bepaalde kleur.. Maar goed, ik dwaal nu een beetje af van het elementen gebeuren en dat willen we natuurlijk niet hebben.
De elementen fascineren me dus enorm. Dit was eigenlijk al toen ik een klein meisje was en zodra ik in aanraking kwam met tiener striptijdschrift W.I.T.C.H. was ik helemaal in de ban. Rond die tijd kwam ik ook voor het eerst in aanraking met Wicca en de elementen waren vooral de delen die me het meest trokken. Hoewel Wicca langzaam plaatsmaakte voor mijn eigen gedachten over het Paganisme, bleef de fascinatie voor de elementen hangen en las ik er vele dingen over. Ik vulde die informatie aan met mijn eigen gedachten, gedachten die ik de komende tijd met jullie wil delen. Dat wil niet zeggen dat wat ik allemaal neerkwak de waarheid is, het is mijn waarheid. Mijn zoektocht naar de elementen die ik met jullie wil delen. Want ik hoop dat ik jullie ook kan fascineren met deze krachten, zodat jullie voortaan misschien ook wel deze mooie krachten opvangen als jullie rondlopen op deze aarde.

Tags: , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.