De babykamer

Geplaatst op 14 januari 2020 door Emmy in Persoonlijk, Zwangerschap / 7 Comments

Veel vrienden en familie hebben hem al gezien (door gewoon naar boven te rennen als ze op bezoek zijn) en via social media heb ik ook al wat kleine dingetjes laten zien, maar het leek me ook heel leuk om er echt iets over te schrijven: onze babykamer! We zijn nu echt aan het aftellen tot de komst van ons kleine meisje en dat vind ik zo bijzonder!

We hebben nu vrijwel alle grote en belangrijke dingen in huis. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet, maar het kamertje is bewoonbaar!

Dit zie je als je de kamer binnenkomt. Links staat de kledingkast, dan het ledikantjes, dan de stoel en rechts de commode en een kastje. Op de grond ligt een tapijtje waar ik echt heel blij mee ben. Sowieso ben ik heeeeel blij met de sfeer en de kleuren die we hebben gekozen. Het is vrij genderneutraal en met een vleugje nerd. De schilderijtjes hangen, ik heb wat plantjes neergezet en hoewel het bedje en het aankleedkussen nog niet zijn opgemaakt, is het vrijwel af. Er staat trouwens ook een wiegje op onze slaapkamer: ik wil de eerste paar weken graag dat ze ’s nachts bij ons slaapt.

In het ledikantje zie je ook de vluchtkoffer liggen. Die ben ik al langzaam aan het vullen. Alles voor de kleine en belangrijke papieren zitten er al in… nu mijn spullen nog!

Deze stoel hebben jullie al zo vaak voorbij zien komen… Ik vind het een heel fijn plekje en hier ga ik heel veel zitten. Ik wil nog een fijn lampje voor ’s nachts. De katten zitten hier ook graag, vooral op de rugleuning, zodat ze lekker naar buiten kunnen kijken. Het dekentje is handgemaakt door een leesclublid en de gordijntjes zijn echt zooo schattig: het zijn allemaal verfcirkeltjes.

Boven het ledikantje hangen nu twee artprints die de nerd in de kleine naar boven zullen halen. Hedwig en een Niffler! Ik heb ze via Etsy gekocht bij BritishBookArt en ik ben er verliefd op!

Dit moet nog een beetje opgeruimd worden, maar op deze manier zie ik wel goed wat we al hebben ene wat nog niet. Zo komen we al om in de speentjes hahaha. De meubeltjes hebben we trouwens overgenomen van Annabel. Na haar drie meiden, mag ons meisje er van gaan genieten.

Uiteraard hangt er ook een verwijzing naar onze favoriete Disney prinses in de kamer!

Mooi detail: terwijl ik deze blogpost type, is er een meisje in mijn buik aan het stuiteren. Nu moet ik plassen. Ben zo terug.

Boven het Kallax kastje naast de commode, hangen drie planken. Deze heb ik zelf gekocht toen ik 16 werd en ik heb ze nog steeds. Het leek me handig ze te laten hangen, want we kunnen er heel veel op kwijt.

Het is nu nog een verzameling van wat knuffels, boekjes en spullen die uiteindelijk naar beneden moeten (voor het eten enzo) maar die eerst nog hier staan voor 1. het overzicht en omdat we 2. het beneden nog een goede plek moeten geven. Voor nu kan dit prima. Ik ben ook heel blij met de plantjes.

Dit is globaal hoe onze babykamer er uit is komen te zien! We boffen enorm met de ruimte en ik ben echt heeeeel blij met de sfeer en met de kleuren. Onze dochter is al flink verwend en er zijn al zooo veel mensen die van haar houden: daar ben ik enorm dankbaar voor.

Tags: ,

Divider

7 responses to “De babykamer

  1. faye

    Oh Emmy dit ziet er zo mooi uit! Supermooie kleuren en inderdaad lekker veel ruimte! Wat een prachtig kamertje! Die kleine nerd touchjes zijn ook echt te snoezig! Heel erg leuk gedaan, het is echt nog heel even wachten en dan is jullie meisje er, zo leuk!

  2. Ik ben echt fan van de kamer die jullie voor jullie meisje hebben samengesteld. Zowel van de zowel vrolijke als rustgevende kleurencombinaties als van het feit dat het een genderneutraal kamer is. Maar ook van die uitnodigende zetel en het bijhorende dekentje. Je merkt meteen hoeveel liefde er in die kamer is gekropen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.