De babykamer versieren

Geplaatst op 25 december 2019 door Emmy in Persoonlijk, Zwangerschap / 3 Comments

‘Ik wil het niet echt een thema geven’, zei ik toen we bezig waren met de babykamer. Ik wilde vooral met een bepaald kleurenpalet werken, omdat deze kleuren me enorm aanspreken. Het werd groen met gekleurde gordijntjes en okergele accenten. Nog steeds vind ik het de mooiste kamer in het huis. Maar als je een heel nerdy huis hebt, dan is een kale muur natuurlijk wel een beetje vreemd… Dus ging ik op jacht naar allerlei moois.

Allereerst heeft mijn tante ons al vrij vroeg in de zwangerschap deze prachtige plaat cadeau gedaan. Hij hing vroeger bij mijn nichtje op de kamer en was mijn tante’s grootste bron voor het vertellen van verhaaltjes voor het slapengaan. Het is sprookjesachtig, sfeervol, past goed bij onze kleuren en er is steeds weer wat nieuws te zien. We hebben hem boven de stoel gehangen.

De rest heeft nog geen plekje, maar ik wilde er wel graag al over vertellen!

Deze print was een beetje een gok. Merida is mijn favoriete Disneyprinses en ik hoop stiekem dat ons meisje mijn haarkleur zal erven. Omdat het echter een beetje een ondergewaardeerde prinses is, zie je niet zo snel art van haar terugkomen. Deze vond ik wel tof en ik besloot hem te bestellen. Uiteindelijk vind ik hem wel aardig, maar nog niet helemaal wauw. Waar ik deze ga hangen, weet ik dus nog niet.

‘Ik zal de kamer geen Harry Potter thema geven,’ beloofde ik mezelf, ook toen ik dertig keer gewezen werd op de prachtige Harry Potter babykamers die zo nu en dan op Facebook worden gedeeld. Toch kwam ik een aantal prints tegen die meteen mijn hart veroverde. Ik bestelde ze meteen en ik wil ze boven het ledikantje hangen. Niffler en Hedwig: heel subtiel, maar prachtig gedaan. Ik ben er dol blij mee.

Toch wilde ik meer.. Of dat nu voor op de commode was, of nog aan de lege stukken muur.. ik zocht nog iets. En precies een dag later werd ik benaderd door FotoFabriek of ik interesse had in het laten drukken van een foto op canvas! Dit kwam precies op het juiste moment, omdat ik nu niet meer beperkt zou zijn tot wat ik kon vinden. Met FotoFabriek had ik al goede ervaringen omdat al een aantal fotoboeken bij hen heb besteld. Het bestelproces is altijd gemakkelijk geweest en de kwaliteit overtrof eigenlijk altijd mijn verwachtingen.

Tja.. en toen? Wat wilde ik laten drukken? Werk van mezelf? Een quote? Of toch… Ja. Ik besloot wat mooie wallpapers van Merida te zoeken op Rob te overtuigen (ik had al een voorkeur, maar ik wilde niet alles helemaal zelf beslissen). We kozen uiteindelijk voor de afbeelding die ik al jaren als achtergrond op mijn bureaublad had. Nu was het slechts een kwestie van uploaden en hopen dat het bestand groot genoeg was voor de 30 bij 40 cm.

Twee dagen later had ik het al in huis. Zo snel!

Het canvas was supergoed verpakt, waardoor er geen kans bestond dat het zou beschadigen. Het canvas zelf is mooi straks gespannen om een stevig frame en ook de dikte van het materiaal heeft mijn verwachtingen overtroffen. De printkwaliteit vond ik ook nog eens erg goed!

Nu de meubeltjes in de kamer staan kwam Rob met een geweldig idee. Wat als we deze nou niet in de babykamer ophangen, maar juist boven de box in de woonkamer? Die muur is immers ook nog leeg. Mijn man is een slimmerd: wat een goed plan. Nu kan ik niet wachten tot de box er staat en Merida een ereplekje aan de muur krijgt.

Als alles hangt en echt alles af is, zal ik de babykamer met jullie delen. Voor nu moeten jullie het doen met af en toe een blik.

Tags: ,

Divider

3 responses to “De babykamer versieren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.