Dat hoofd moet leeg

Geplaatst op 11 mei 2022 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

De afgelopen maanden waren heftig. Ik heb het gevoel alsof ik constant aan het hollen was en als ik dan even uit kon hijgen, dan werd ik wel weer door wat anders meegetrokken. Van een opleiding volgen tot de gevolgen van de pandemie op mijn werk (en mentale gezondheid), van heftige gebeurtenissen tot mijn innerlijke saboteur.

Ik heb grote moeite met mezelf rust gunnen. Zelfs als ik vrij ben maak ik lijstjes met dingen die ik wil doen. Vaak zijn het grotere projecten waar ik tijdens een reguliere werkweer geen tijd voor vrij maak. Aan de ene kant heb ik dan enorm veel zin om dingen aan te pakken tijdens mijn vrije dagen, aan de andere kant verlamd het me enorm en voel ik enorm veel druk. Tja, dat is nogal onhandig. Aan de ene kant ben ik ontzettend blij als iets lukt, en aan de andere kant ben ik dan een beetje boos op mezelf dat ik zoveel van mezelf moest.

En daarom probeer ik het los te laten en meer te doen wat ik op het moment wil doen. Soms betekent dit spontaan op de fiets springen om ergens heen te gaan en soms betekent dit dat ik gewoon iets moet gaan maken. Iets wat mijn hoofd en handen bezig houdt en zorgt dat ik niet verdrink in mijn gedachten. Zo ontdekte ik in de meivakantie de haast meditatieve rust die borduren me kon geven, schilderde ik weer wat fijne dingen en ontving ik wat puzzels die mij sowieso lekker gaan bezighouden de komende tijd!

Ik kreeg de kans om zelf een aantal puzzels te bestellen. Ik zocht hiervoor een aantal foto’s uit die me leuk leken. De kaft van mijn komende novelle bijvoorbeeld, maar ook een foto van Lily en een vriendinnenfoto op Elfia.

Een puzzel met foto ontwerpen en bestellen gaat erg gemakkelijk. Je selecteert een foto van voldoende resolutie, hoeveel stukjes je wilt en dat is het! Binnen no time had ik de puzzels thuis. Je kunt ook kiezen voor puzzels van een iets lagere kwaliteit en zonder doos. Dit heb ik ook gedaan en ik moet zeggen dat ik nog steeds erg onder de indruk ben.

Ik heb het mezelf wel mega lastig gemaakt om puzzels te bestellen met veel kleurvlakken, maar ik hou wel van een uitdaging. Lekker in de warme zomeravonden met een koud glas limonade puzzelen tot het te donker wordt. Ik heb er zin in. Net als in het borduren en schilderen. Het helpt me zo ontzettend om op deze manier mijn hoofd leeg te maken. Want een vol hoofd kost veel te veel energie. Energie die ik liever steek in het uiten van mijn creativiteit.

Daarnaast vind ik het zonde als foto’s ergens in de krochten van je telefoon verdwijnen, dus maak ik ook graag fotoalbums. Maar dit soort fotoproducten zijn natuurlijk ook een fantastische optie. Maak bijvoorbeeld een persoonlijke sleutelhanger van Fotocadeau. Fotocadeau heeft ontzettend veel opties en een hele fijne service en kwaliteit.

Nu ben ik heel benieuwd wat jij doet om je hoofd leeg te maken en even rust te pakken en of jij wel eens een foto laat afdrukken op een product.

Tags: ,

Divider

5 responses to “Dat hoofd moet leeg

  1. Marjolijn

    Wat een leuk idee om van een eigen foto een puzzel te laten maken! En die foto van jou en je vriendinnen is leuk =)

    Ik schrijf vooral om mijn hoofd leeg te maken. Of ik ga wandelen of fietsen =)

  2. Ik ga vaak schoon maken om mijn hoofd leeg te maken. Maar ook lezen helpt en lekker aan mijn website werken zodat alles ingepland blijft staan.

  3. Haha, super tof die puzzels! Hopelijk helpt het je om je hoofd wat leger te maken 🙂 Zelf bestel ik eigenlijk nooit vaak producten met foto’s, maar ga ik eerder voor een art print van een game – vaak Final Fantasy gerelateerd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.