Dagboek: Hoi sneeuw, doei sneeuw

Geplaatst op 18 december 2017 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Van dikke sneeuwstormen buiten tot dikke sneeuwstormen in mijn hoofd.. Het was een volle week waarbij ik meer dan eens mijn to do list compleet moest omgooien omdat dingen anders liepen dan verwacht. Soms vind ik dit vervelend, soms vind ik het prima. Deze week had ik er een wisselend gevoel over…

Maandag

WAT EEN SNEEUW. Wiebelend fiets ik naar mijn werk, waar het super rustig is. Ik moest eigenlijk tot 6 uur werken, maar als ik wilde mocht ik – met het oog op het weer – eerder weg. Dus dat deed ik. Ik deed zo’n 40 minuten over de weg naar huis (normaal 20 minuten)

Gelukkig kan D&D ondanks het weer toch doorgaan (lang leve logeerbedden!) en dat is weer heerlijk fijn.

Ik vind dit elk jaar altijd weer tof om te zien! Zou ik de 90000 pagina’s nog halen?

Dit soort dingen vind ik ook altijd leuk. Waar zou jij voor kiezen?

Dinsdag

Vandaag moet ik ook werken, maar pas ’s middags. ’s Morgens werk ik aan mijn blog en het boek wat ik proeflees. Daarna werk ik een paar uurtjes, om vervolgens nog wat kerstinkopen te gaan doen. Daarna gaan we lekker sushi eten. JUM!

Na thuiskomst nog even twee afleveringen van Ghost Adventures, maar als na de tweede aflevering iets spontaan omvalt in de keuken is het tijd voor bed.

Ik maakte deze candy cane foto voor Kwante’s winteracties en hij werd tweede. Zo leuk!

Woensdag

Vandaag ben ik vrij van de bibliotheek en had ik eigenlijk niks anders dan één afspraak en dus had ik  mezelf voorgenomen heel veel te doen. Maar ik had ruzie met de tijd.

Allereerst lees ik het manuscript uit wat ik proeflees en stuur ik het laatste commentaar op. En dan ga ik richting Tilburg. En het OV is kut. Ik had een kwartier overstaptijd, maar die werd opgeslokt door deuren die niet open gingen. Dus miste ik mijn bus (en kwam ik er te laat achter dat de bushaltes waren verplaatst). Ik kwam dus iets te laat op mijn afspraak, maar het was wel erg vruchtbaar.

Rond 4 uur was ik weer thuis en toen ben ik gaan bloggen. Wel veel later dan ik in eerste instantie dacht… Ik was zo veel uur kwijt voor een relatief korte afspraak die ook nog eens niet zo ver weg was. Les voor de volgende keer; eerder op de dag afspreken? Of later?

Donderdag

Vandaag hoef ik ook niet naar de bibliotheek maar had ik mezelf wel weer het een en ander voorgenomen. Allereerst een uurtje bijles. Toen een uurtje zwemmen (en dan is het alweer 1 uur) en toen moest ik richting een postpunt om mijn Harry Potter box op te halen. Vanuit Rosmalen was dat verder fietsen dan ik dacht en het regende ook nog eens keihard. Ik raakte helemaal verkleumd, omdat ik natuurlijk al nat haar had van het zwemmen. Na boodschappen gedaan te hebben en de box in handen kwam ik vrij laat thuis. Ik moest eerst even warm worden op de bank voor ik überhaupt iets kon doen. Lekker dan. Daarna ga ik aan de slag met mijn ontwerpopdrachten en daar ben ik de rest van de dag mee bezig.

Creatief met boek. Ik maak een kerstboom van twee boekenweekgeschenken.

Dat is een.

En dat is twee!

Vrijdag

‘s Middags moet ik weer werken op de jeugdafdeling van de bibliotheek. Het loopt eerst best wel door en dan valt het helemaal stil. En dan gaat de tijd soms best langzaam.

Mijn nieuwe sokken! HA

Zaterdag

Vandaag heb ik afgesproken met Joanne! We gaan even de stad in en dan naar haar thuis, waar we gezellig kletsen en met alle diertjes knuffelen. Rond een uur of 7 ben ik weer in Den Bosch. ‘s Avonds wil ik eigenlijk lezen, maar ik wil nog wat kaarsen maken en een ontwerp. Urgh.. Waarom doe ik dit mezelf aan, tot 11 uur ‘s avonds doorwerken?

Ik kocht ook deze potloodgum voor details. Ben benieuwd hoe dit werkt.

Zondag

Vandaag poets ik kaarsen, poetsen we het huis, ruim ik dingen op en voeren we de eendjes. Ik lees wat verder in mijn boek maar heel ver kom ik niet. Ik ben te druk in mijn hoofd met andere dingen. Maar vandaag ben ik dan wel weer geraakt door het feit dat zo veel mensen bereid zijn elkaar te helpen.

EN WEET JE?! IK VOND OPEENS MIJN VERMISTE MARKERS TERUG, MIDDEN OP DE VLOER IN MIJN WERKRUIMTE. DAAR LAGEN ZE EERST NIET EN IK MIS NOG STEEDS MIJN PUNTENSLIJPER. AAAAARGH.

‘s Avonds kijken we eindelijk seizoen 2 van Stranger Things af (TOF!) en ga ik een beetje op tijd naar bed om toch nog wat te kunnen lezen.

Ooooh en vergeet dit niet!

Gelezen

Op maandag rond middernacht las ik And I Rise uit. ’s Morgens las ik verder in N.22, welke ik dinsdag uitlees. Daarna begin ik in het eerste boek van Hybrid. En daarna lees ik geen boek meer uit. Ik ben zowel in Alter Ego als in Donkerblauwe Woorden begonnen, maar het lukt me niet deze voor zondag uit te hebben.Maar de 300 komt in de buurt… Ik denk dat ik het kan halen!

Nieuwe boeken

YAY! Op woensdag komt mijn Celebrate Books Box binnen. Wat een fijne box weer! Ik ben heel blij met het tegeltje (mijn tekening!), het Rhysand tegeltje wat ik bijbestelde en de thee (lekker veel!). En het boek natuurlijk! Want daar zat Alter Ego van Marissa Meyer in. NICE. De prints vind ik ook mooi, alleen de waaier bekoord mij minder.

Vervolgens komt ook mijn Harry Potter box binnen en daarna ook mijn Fairyloot. Ik hou echt van boxen met cadeautjes. Haha. In de Fairyloot zat natuurlijk Everless!

Naast deze twee nieuwe boeken ontving ik het derde Sleedoorn boek van uitgeverij Gottmer (help, ik heb deel 1 nog niet eens gelezen) en kocht ik twee boeken bij de kringloop: Ierse sprookjes en Goden en Helden van de Vikingen.

Blogposts

Komende week heb ik minder werkdagen in de bieb, waardoor ik meer rust heb voor mezelf om aan mijn blog en opdrachten te werken. Ook heb ik besloten toch maar mee te doen met de Moon wedstrijd op Sweek. HIER kan je mijn verhaal vinden. Ik begon met NaNoWriMo met dit verhaal, waar ik echt wel in geloof. Het is vast een goede motivatie om er verder aan te werken. Komende week hoop ik dat lekker te kunnen doen.

Tot volgende week.. Dan is het kerst!

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

7 responses to “Dagboek: Hoi sneeuw, doei sneeuw

  1. Ik neem me iedere keer voor om van oude boeken van die mooie dingen te vouwen. Kerstballen, sterren of boompjes maar om de één of andere reden komt het er nooit van. Die potloodgum kende ik ook nog niet. Ik blijf hier maar nieuwe dingen ontdekken. Benieuwd of het even handig is dan het er uit ziet.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.