Creatief met cricut – Joan Berris & Vera Mols

Geplaatst op 13 december 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Creatief met cricut – Joan Berris & Vera MolsCreatief met cricut door Joan Berris, Vera Mols
Uitgever: Lannoo | Oktober 2022
Genres: Creativiteit, Non-fictie
Aantal pagina's: 144
ISBN: 9789401486910
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar

Cricut is een Amerikaans merk dat onder meer snijplotters, warmtepersen en de bijhorende materialen aanbiedt. En nu is er eindelijk ook het eerste Nederlandstalige boek voor iedereen die aan de slag wil met zijn of haar Cricut-machine.

Zowel beginners als meer ervaren creatievelingen vinden volop inspiratie in 25 originele werkstukken voor de verschillende toestellen: een sfeervol muurlampje, een gepersonaliseerde pet of magische kerstversiering.

In de beknopte inleiding krijg je uitleg over de software, de machines en de materialen, en een handig lexicon met veelgebruikte termen.

De links naar de instructiefilmpjes en de sjablonen, de duidelijke stap-voor-stapfoto's en de extra uitleg bij het gebruik van de Cricut-software maken dit creaboek onmisbaar.

Allereerste Cricut-boek in het Nederlands
Handige technische inleiding en 25 inspirerende werkstukken
Met duidelijke stap-voor-stapfoto's, instructiefilmpjes en sjablonen
Met Cricut zijn de creatieve mogelijkheden eindeloos!

Veel langer dan ik wilde stond het boek Creatief met cricut op mijn plank. Ik had hem al een paar keer doorgebladerd, maar nog niet eerder echt alle projectjes in het boek gelezen.

Nu wel. En wat is het een leuk boek.

De auteurs leggen met heldere stappen uit hoe je de cricut machines en materialen kunt gebruiken. In de projecten bieden ze verschillende mogelijkheden aan om dit zelf te proberen. Je krijgt er door middel van codes allemaal vooraf klaargezette DIY-projecten bij, zodat je de voorbeelden uit het boek ook echt gemakkelijk kunt maken. Zonder poespas en zelf moeten prutsen om zoiets te maken. Daarbij benoemen ze heel duidelijk wel materiaal ze gebuikt hebben.

Hoewel ik nog geen project heb gemaakt en ook niet perse iets wil namaken uit het boek, gaf het me wel veel inspiratie. Niet alleen snapte ik beter hoe dingen werken, het begon ook gewoon een beetje te borrelen om aan de slag te gaan. Ik heb niet voor niets een cricut maker staan en nu ik er geen kaarsenlabels meer mee maak, is het tijd om er andere toffe dingen mee te gaan doen. Dit boek is daarbij een fijne leidraad.

Een aanrader voor iedereen met een cricut machine of die er eentje wil gaan aanschaffen.

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.