Creatief handletteren en meer – Gabri Joy Kirkendall, Laura Lavender en Julie Manwaring

Geplaatst op 16 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Creatief handletteren en meer – Gabri Joy Kirkendall, Laura Lavender en Julie ManwaringCreatief handletteren en meer door Gabri Joy Kirkendall, Laura Lavender, Julie Manwaring
Uitgever: BBNC | Mei 2016
Genres: Doeboek, Non-fictie
Aantal pagina's: 144
ISBN: 9789045320014
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Maak prachtige, met de hand geschreven kunst en objecten met Creatief handletteren en meer. Dit fraaie boek staat vol creatieve voorbeelden, leuke oefeningen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten. Je ontdekt hoe je woorden en letters door middel van hedendaagse kalligrafie en verluchting, illustratie en schrijven met krijt verandert in adembenemende projecten die je kunt gebruiken als cadeaus, woningdecoratie en meer. Je leert onder meer hoe je krullen en versieringen, handgeschreven letters op doek, een krijtbord en decoratief aardewerk kunt maken en hoe je je werk kunt digitaliseren om uit te printen! De auteurs van Creatief handletteren en meer geven je heel veel inspiratie en kunstenaarstips om je te motiveren en onderwijzen tijdens je ontdekkingstocht in de wereld van handlettering. Oefenpagina's bieden je bovendien de mogelijkheid je eigen stijl te ontwikkelen.

Handletteren is hip, zoals jullie deze week kunnen lezen op mijn blog. Er zijn de laatste tijd een aantal handlettering boeken verschenen en ik wil ze jullie graag laten zien. Vandaag bespreek ik het boek Creatief handletteren en meer. Het is geschreven, geïllustreerd en samengesteld door Gabri Joy Kirkendall, Laura Lavender en Julie Manwaring en uitgegeven door BBNC uitgevers.

handletteren2

Het boek bestaat uit drie hoofdstukken; kalligrafie, handletteren en tekenen op een schoolbord. Hierin spelen letters een belangrijke rol; mooie letters tekenen, eigenlijk. Elke schrijfster heeft een onderdeel verzorgd en haar eigen talenten omgezet in beeld. Ik vind dit een toegevoegde waarde, omdat de schrijfsters op deze manier in duidelijke taal en beeld kunnen uitleggen.

Creatief handletteren en meer ziet er mooi vormgegeven uit en beloofd veel tips. Toch stoorde ik me meteen aan een bepaald element; als lezer word je u genoemd. Dit vond ik totaal niet bij de doelgroep passen, alsof het boek enkel voor oudere lezers geschikt is. Ik wil geen gevoel van status tussen lezer en schrijver.

handletteren3

Wat het allemaal weer goed maakt is de heldere uitleg, de mooie voorbeelden, de fijne en vooral diverse tips en de ruimte om te oefenen. Dit is echt een boek waarbij je het geleerde meteen kunt toepassen. Ook heeft het boek een groot formaat, zodat je ook nog eens de ruimte hebt om te oefenen.

handletterien4

Wat ik fijn vind is dat de tips echt nuttig zijn voor beginners, maar ook gevorderde creatievelingen iets zal bijbrengen. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en ook voorzien van hulplijnen. Of bijvoorbeeld bij de kalligrafie: waar je moet drukken en waar vooral niet.

Creatief handletteren en meer is leerzaam en heel erg toepasselijk vormgegeven. Ook het formaat is ontzettend prettig in gebruik.

Ik ben dik tevreden met Creatief handletteren en meer. Er zijn veel goede boeken op de markt en kiezen is moeilijk. Het voordeel van dit boek is dat je in het boek zelf kunt oefenen en dat het papier geschikt is voor inkt, potlood en fineliners. Je kunt meteen aan de slag zonder dat je extra materialen nodig hebt.

handletteren

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Creatief handletteren en meer – Gabri Joy Kirkendall, Laura Lavender en Julie Manwaring

  1. Ik begin toch wel heel erg nieuwsgierig te worden naar al dat handlettering. Misschien dat ik dit boek in de nabije toekomst maar eens aanschaf. Of ik vraag het aan Sint/met Kerst. Handig hoor zo’n cadeautjes maand 😛

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.