Crave (Crave #1) – Tracy Wolff

Geplaatst op 2 juni 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Crave (Crave #1) – Tracy WolffCrave door Tracy Wolff
Serie: Crave #1
Uitgever: Entangled | April 2020
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 592
ISBN: 9781640638952
Uitgave: eBook
Goodreads
two-stars

My whole world changed when I stepped inside the academy. Nothing is right about this place or the other students in it. Here I am, a mere mortal among gods…or monsters. I still can’t decide which of these warring factions I belong to, if I belong at all. I only know the one thing that unites them is their hatred of me.

Then there’s Jaxon Vega. A vampire with deadly secrets who hasn’t felt anything for a hundred years. But there’s something about him that calls to me, something broken in him that somehow fits with what’s broken in me.

Which could spell death for us all.

Because Jaxon walled himself off for a reason. And now someone wants to wake a sleeping monster, and I’m wondering if I was brought here intentionally—as the bait.

Er werd me beloofd dat Crave een soort Twilight zou zijn voor de nieuwe generatie, maar ook ontzettend leuk voor iedereen die destijds fan was van de serie. Nou, top, dacht ik zo. Want hoe beroerd Twilight ook is, het is ergens toch ook wel een beetje guilty pleasure. Ik zat dus volledig klaar om te duiken in een heerlijke wereld voor vampiers.

Na de dood van haar ouders wordt Grace door haar oom uitgenodigd om naar de kostschool te komen waar hij de directeur is. Dat deze school in Alaska staat, weer het natuurlijk IJSKOUD is, is natuurlijk even wennen. Gelukkig heeft Grace haar nichtje Macy om haar wegwijs te maken op school. Al snel leert Grace echter dat er wat vreemde aan de hand is. Leerlingen die zonder jas door de sneeuw banjeren zonder het koud te hebben? Dat kan niet! Al snel blijkt het geen gewone school te zijn… En Jaxon, de knapste jongen van de school waar ze al snel een goed contact mee heeft, is misschien niet helemaal menselijk. En wie heeft het op Grace voorzien?

Het schept natuurlijk hoge verwachtingen wanneer je een boek op de markt gooit als ‘De nieuwe Twilight en de revival van het paranormal romance genre. Prima, ik wilde Crave de voordeel van de twijfel geven, maar ik verwachtte op z’n minst een hele hoop smexy momenten om bij weg te zwijmelen.

Niet dus.. Ik vond het allemaal een beetje tegenvallen. Het boek blijft vlak en is in mijn ogen veel te dik voor de inhoud. Zo komt Grace pas in hoofdstuk 39 te weten dat Jaxon een vampier is. Dat betekent dus dat ik 39 hoofdstukken heb moeten wachten op iets wat iedereen al wist (behalve Grace).

De relatie tussen Jaxon en Grace is nogal abrupt. Ik vind de appjes die ze elkaar sturen schattig, maar ik voelde geen echte chemie. Waar je in Twilight voor je gevoel echt te maken had met een onmogelijke liefde, miste dit in Crave. Het was allemaal wel erg makkelijk én allemaal iets teveel ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’. Het leek enorm veel op de boeken waar dit duidelijk op geïnspireerd was en dat viel tegen. Met zo veel YA aanbod, verwacht je ergens toch een vorm van originaliteit? Zelfs de fijne popcultuurreferenties konden het boek wat mij betreft niet meer redden.

Het boek lijkt qua plot op Twilight en de personages ontbreekt een goede ontwikkeling. Er zit amper passie in en Grace is aan het einde nog steeds een hulpeloos meisje dat de hulp van een man nodig heeft om iets voor elkaar te krijgen. Tuurlijk, respect voor meiden en vrouwen die graag door mannen gedragen worden, maar ik vind dat ieder individu, of je nu man, vrouw of genderneutraal bent, in staat moet zijn een mening te hebben. Een passie. Een inhoud.

De manier waarop het geschreven is leuk. Ik genoot van de referenties en ja, de titelhoofdstukken waren hilarisch, maar het was wel echt te langdradig. Van mij had een boek met 18-jarige tieners wel wat smeuïger gemogen. Met iets meer oempf zou dit boek zo veel beter zijn. Ik was nu gewoonweg niet invested genoeg om het leuk te vinden. Ondanks dat het zich afspeelt op een soort magische kostschool, waar ik sowieso altijd pluspunten voor zou geven.

Ik hoopte dat Crave echt een heerlijke sexy guilty pleasure zou worden, maar voor mij was het meer van hetzelfde. Zelfs de fantastische referenties en de kostschoolsetting konden het voor mij niet meer goedmaken.

Al met al: verwacht je van Crave een super sexy VampireXHuman love story op een magische kostschool: stel je verwachtingen dan bij. Ik weet het, de meeste goodreads reviews zijn positief en er zullen hordes mensen zijn die dit wel helemaal fantastisch vonden, maar ik heb Crave enorm ervaren als ‘meer van hetzelfde’.

two-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Crave (Crave #1) – Tracy Wolff

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.