Clockwork Angel manga’s

Geplaatst op 13 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Clockwork Angel manga’sClockwork Angel door Cassandra Clare
Illustrator: Hye-Kyung Baek
Ook door deze auteur: City of Ashes
Serie: Clockwork Angel manga
Uitgever: Yen Press | Oktober 2012
Genres: Manga, Graphic Novel, Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 243
ISBN: 9780316200981
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Tessa Gray thought her journey to London would be the beginning of a new life, but she never could have envisioned the dark turn that life would take... Abducted upon arrival, Tessa is introduced to London's Downworld, the sordid supernatural underbelly of the city, and informed that her future will be recast to service a man known as "The Magister". Only the intervention of the London Institute's Shadowhunters delivers the girl from this fate, but sinister forces are still gathering around Tessa. Even so, Tessa's attraction to two of the young Shadowhunters who have taken her under their wings may prove more dangerous by far...

Als tiener was ik helemaal verslaafd aan manga en anime. In die tijd las ik veel minder boeken, maar dook ik juist vaak met mijn neus in een graphic novel. Later zwakte dit een beetje af, maar toch blijf ik soms een zwak houden voor de Japanse stripboeken. En nu ik voornamelijk Young Adult lees, komt deze oude liefde soms weer naar boven. Want sommige YA boeken worden door de Japanners vertaald naar een stripboek. En dat is heerlijk. Ook De Clockwork Angel (The Infernal Devices) serie van Cassandra Clare is vertaald is naar dit andere medium.

Hoewel een manga een verhaal altijd op een andere manier zal vertellen, weet de Clockwork angel manga behoorlijk trouw te blijven aan het boek. Door middel van tekeningen kan er immers heel veel uitgelegd worden. Eerst moet ik wel wennen aan bepaalde vormgeving van personages, maar later kreeg ik er vrede mee en paste het wel. Ze waren herkenbaar en passend bij het verhaal. Ook waren de illustraties redelijk van constante kwaliteit.

Ik vond het erg leuk om de hele trilogie in drie stripboeken opnieuw te ervaren. Het voordeel van dit medium is dat opvullende delen uit boeken vaak weggestreept worden, en de kern van het boek meer tot z’n recht komt. Toch zou ik niet enkel de manga willen lezen. Ik denk dat je bepaalde elementen minder zal snappen als je het geheel niet kent. Zo mis ik veel van de runen en wat uitleg. Toch is het niet zo dat de Clockwork Angel manga’s enkel de kern bevatten en dus heel snel lezen. Je moet er echt even voor zitten, wat mede komt door de gedetailleerde tekeningen.

Echte fans van de boeken van Cassandra Clare zullen deze trilogie echt in hun kast willen hebben staan. Ze zien er prachtig uit en geef toe; de mangastijl past natuurlijk perfect bij deze trilogie; Veel details, weelderige jurken en grappige situaties.

De manga tekenstijl past natuurlijk perfect bij de Victoriaanse sfeer in de Clockwork Angel manga.

Ondanks dat de kwaliteit niet altijd even perfect is en je niet alles van het boek meekrijgt, vind ik de Clockwork Angel manga een toegevoegde waarde aan de trilogie. Het helpt enorm om op deze manier personages en situaties voor je te zien. Het leest lekker weg en is weer eens wat anders!

 

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

3 responses to “Clockwork Angel manga’s

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.