Camp NaNoWriMo

Geplaatst op 31 maart 2016 door Emmy in Schrijven / 5 Comments

http://files.content.campnanowrimo.org/camp/files/2016/02/CNW_Participant.jpg

Als je dacht dat duizenden mensen alleen maar in november zichzelf in het zweet werken om 50.000 woorden te schrijven, dan laat ik je graag weten dat er nog twee edities zijn. De zogenoemde Camp NaNoWriMo. Deze voorjaar- en zomereditie zijn weliswaar minder bekend, ze zijn minstens zo leuk.

Misschien ben ik al de zoveelste blogger die iets over deze schrijfuitdaging plaatst, maar omdat ik zelf ook de uitdaging weer aan zal gaan vanaf morgen, vond ik het toch belangrijk om jullie te laten weten dat ik weer mee ga doen.

Het grote verschil tussen deze editie en de novembereditie is dat je niet perse 50.000 woorden hoeft te schrijven, maar zelf een doel stelt. Daarnaast zit je in zogenoemde cabins, waardoor je samen met anderen kunt chatten over je voortgang. Ik heb meteen een Young Adult NL cabin aangemaakt, dus spreek me aan als je er in wilt!

Ikzelf ga deze aprileditie meedoen omdat ik heb gemerkt dat schrijven aan een verhaal nog niet voldoende in mijn systeem zit om buiten de NaNoWriMo maanden om te schrijven. Zo’n stuk achter de deur is voor mij een enorme motivatie. En het feit dat zo veel mensen meedoen, maakt het dat je altijd wel iemand hebt om je frustraties aan te uiten.

Omdat ik nog zo veel ideeƫn heb, besluit ik morgen, wanneer het festijn begint, welke ik daadwerkelijk ga uitwerken. Ik ga gewoon lekker schrijven en kijk wel hoever ik kom. De afgelopen maand heb ik in ieder geval zo veel verschillende verhaallijnen of personages langs zien komen, dat ik nog niet kan kiezen. Maar dat komt vast wel goed.

Had jij vroeger altijd de smoes klaar dat november een te drukke maand is om te schrijven? Doe dan mee met Camp NaNoWriMo! Zet je eigen doel en ga ervoor. Ikzelf ga de uitdaging aan om 50.000 woorden te schrijven. Met een deel meivakantie in het verschiet, lijkt het me haalbaar. Moedig jij me aan?

Tags:

Divider

5 responses to “Camp NaNoWriMo

  1. Tessa

    Oooh, er is ook een zomereditie?
    Ik heb Nano al meerdere keren willen proberen, maar school zat altijd in de weg.
    Dit biedt perspectief.

  2. Ik doe ook mee! Vind het wel lastig om daadwerkelijk te beginnen. Ik wil altijd voordat ik begin met schrijven, altijd zoveel mogelijk plannen en uitstippelen en dit bemoeilijkt het daadwerkelijke schrijven. Maar goed, ik hoop dat ik vanavond al een stuk verder kom.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.