Call Down the Hawk (Dreamer Trilogy #1) – Maggie Stiefvater

Geplaatst op 18 december 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Call Down the Hawk (Dreamer Trilogy #1) – Maggie StiefvaterCall down the hawk door Maggie Stiefvater
Ook door deze auteur: Huiver
Serie: Dreamer Trilogy #1
Uitgever: Scholastic | November 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 472
ISBN: 9781338188325
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

The dreamers walk among us . . . and so do the dreamed. Those who dream cannot stop dreaming – they can only try to control it. Those who are dreamed cannot have their own lives – they will sleep forever if their dreamers die.

And then there are those who are drawn to the dreamers. To use them. To trap them. To kill them before their dreams destroy us all.

Ronan Lynch is a dreamer. He can pull both curiosities and catastrophes out of his dreams and into his compromised reality.

Jordan Hennessy is a thief. The closer she comes to the dream object she is after, the more inextricably she becomes tied to it.

Carmen Farooq-Lane is a hunter. Her brother was a dreamer . . . and a killer. She has seen what dreaming can do to a person. And she has seen the damage that dreamers can do. But that is nothing compared to the destruction that is about to be unleashed. . . .

Een aantal young adult auteurs schrijven op zo’n indrukwekkende manier, dat ze vele lezers weten te betoveren. Iedereen staat letterlijk te springen wanneer er een nieuw boek verschijnt. Zo ook bij Maggie Stiefvater. Zij kan niet alleen jaloersmakende goed tekenen, ze weet ook op een heel bijzondere manier te schrijven. Niet voor de hand liggend, maar dromerig, alsof je echt in een andere wereld zit. Met Call down the Hawk maak je wederom kennis met de dromers (uit haar serie De dromendieven), maar dan met een prima los te lezen nieuwe trilogie.

Ronan Lynch, een van de drie Lynch broertjes is een Dromer en heeft daardoor de gave om dingen uit zijn dromen mee te nemen naar de echte wereld. Dit is echter wel een gevaarlijke gave, want niet alle Dromers hebben hun dromen goed onder controle. Zo zijn er Dromers die mensen dromen. Hierdoor zitten er mensen achter hem en een aantal andere dromers aan. Naast Ronan volgen we een van de Dromerjagers en een ook een dief: Jordan. Zij is door een Dromer gedroomd.

Omdat ik maar twee boeken van de The Raven Cycle had gelezen, was ik in eerste instantie een beetje bang dat ik totaal niet in dit boek zou kunnen komen. Wat nou als het echt een vervolg is? Gelukkig viel het me alles mee! Ja, het was fijn om wat voorkennis te hebben, omdat ik wat personages herkende, maar verder was het prima los te lezen.

Al snel raakte ik verwikkeld in de mysterieuze sfeer en wist Maggie Stiefvater’s manier van schrijven me in te palmen. Ondank dat meer dan de helft van het boek niet eens zo spannend was, wilde ik toch graag doorlezen.

Toch merkte ik dat ik die spanning zo nu en dan miste. Bepaalde stukken van het verhaal vond ik namelijk veel interessanter! Elke keer wanneer we van een hoofdstuk met Ronan wegsprongen naar een ander personage, baalde ik een beetje. Ik wilde meer over hem lezen! Gaandeweg begon ik wel meer personages te waarderen en raakte ik meer betrokken, maar er waren nog steeds elementen bij die me echt niet boeide. Ze braken het verhaal een beetje voor me en dat vond ik jammer.

Wat ik wel erg fijn vond was dat het einde een hoger tempo had en veel meer spanning bevatte. Het verhaal kreeg echt vaart en het einde was echt spannend. Ik wil nu zeker door met het vervolg (en de eerdere serie toch een keertje verder lezen!).

Call down the hawk bevat alle elementen waar Maggie Stiefvater om bekent staat: een bijzondere manier van vertellen, mysterieuze personages en niet al te veel drama.

Ik vond Call Down the Hawk een heel bijzonder boek. Het is niet zoals de meeste andere young adults en dat sprak me aan. Maggie Stiefvater heeft een heel bijzondere manier van vertellen en dat kwam in dit boek weer duidelijk tot z’n recht. Toch had ik liever wat minder gespring tussen personages gehad en had het eerste deel van het boek wat vlotter gemogen.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.