Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle #3) – Maggie Stiefvater

Geplaatst op 14 augustus 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle #3) – Maggie StiefvaterBlue Lily, Lily Blue door Maggie Stiefvater
Ook door deze auteur: Huiver
Serie: The Raven Cycle #3
Uitgever: Scholastic | Oktober 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 391
ISBN: 9780545424967
Uitgave: Luisterboek
Goodreads
four-half-stars

The third installment in the all-new series from the #1 NEW YORK TIMES bestselling author Maggie Stiefvater!

Blue Sargent has found things. For the first time in her life, she has friends she can trust, a group to which she can belong. The Raven Boys have taken her in as one of their own. Their problems have become hers, and her problems have become theirs.

The trick with found things, though, is how easily they can be lost.

Friends can betray.
Mothers can disappear.
Visions can mislead.
Certainties can unravel.

Wat baalde ik toen deze serie niet verder vertaald werd. Ik nam me voor verder te gaan in het Engels, maar tja… zo veel toffe boeken. Zeker toen aan het begin er opeens een wereld voor me open ging. Toen we de Ravenboys echter bespraken met de leesclub, besloot ik de daad bij het woord te voegen en ging ik wél door. Al luisterend! En dat beviel me heel goed. Wil ik deze serie ooit nog compleet in de kast hebben staan? Ja. Want het is een briljante serie.

Blue heeft eindelijk vrienden. Maar eigenlijk is haar leven nog steeds behoorlijk messed up. In Blue lily, lily blue is er weer vanalles aan de hand met onder andere haar vreemde familie van paranormaal begaafde vrouwen.

Wie de achterflap van het eerste boek leest, zal waarschijnlijk denken: de zoveelste paranormal romance. NEXT! Alsjeblieft, luister naar me, want romance speelt echt maar een kleine rol in deze serie! Het gaat veel meer over legenden, vriendschap, magie… het is… wauw… Onbeschrijfelijk haast.

De manier hoe Maggie Stiefvater alles weet te verbinden en te beschrijven is fenomenaal. Daarnaast vond ik de stem van het luisterboek ook erg prettig. De sfeer die in dit boek gevangen zit en de verwijzingen naar allemaal mythen, legenden en paranomale zaken is gewoonweg fantastisch. Daarnaast vind ik de onderlinge relaties tussen de personages fantastisch en hebben ze ook duidelijk hun eigen stem, hun flaws, hun eigen persoonlijkheid. Dat spreekt me enorm aan. Ook hun vriendschap: hij is realistisch en niet alles is perfect. Dat maakte het overtuigend.

Maar het is geen boek waar ik zo doorheen vlieg. Soms wilde ik sneller dan het verhaal en moest ik mezelf echt dwingen me te blijven focussen. Dit komt voor mijn gevoel deels omdat bepaalde heftige wendingen midden in het boek zitten en het boek niet de standaard spanningsopbouw heeft die we gewend zijn. Dat is positief hoor, want het maakt de serie nog unieker, maar het is wel wennen.

Ik hou ervan hoe alles in elkaar steek. Maggie Stiefvater weet alles ook op een bijzondere manier over te brengen. Blue lily, lily blue is een bijzonder boek in een bijzondere serie.

Conclusie: ik ben fan en ik ben ook heel blij dat ik deze serie tóch verder heb opgepakt.

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.