Bloedverwanten (De Alchemist #1) – Richelle Mead

Geplaatst op 11 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 13 Comments

Bloedverwanten (De Alchemist #1) – Richelle MeadBloedverwanten Serie: De Alchemisten #1
Andere boeken in deze serie: De gouden lelie
| september 2012
Aantal pagina's: 445
ISBN: 9789048815470
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Sydney is een Alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht Dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de Alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet. Wanneer zich een nieuwe opdracht aandient, wil Sydney koste wat kost voorkomen dat haar zusje Zoë verwikkeld raakt in de harde, onpersoonlijke wereld van de Alchemisten. Ze staat erop dat zíj en niet Zoë op pad wordt gestuurd.
Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Dragomir springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden. Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig. Maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten begint het drama pas echt.

Pas geleden ontving ik een persbericht in mijn mailbox van het derde deel van de Alchemisten serie. Omdat ik deel één en twee nog niet gelezen had, besloot ik terug te sturen dat ik het boek wel wilde lezen, maar de rest helaas nog niet had. En tot mijn grote verbazing en verwondering kreeg ik toen alle drie de boeken. Echt wauw, zo fantastisch! En ik was echt heel erg benieuwd omdat vele van mijn medeboekverslinders helemaal weg zijn van deze serie en begon daarom met Bloedverwanten.

Ik heb Bloedverwanten onlangs gelezen en binnen een dag was het boek uit. Hoewel ik Vampire Academy nog niet uit heb (deel zes moet ik nog ergens vandaan zien te halen), mis je niet heel veel als je in Bloedverwanten begint. Ja, ok, je krijgt wat spoilers, maar goed…Wie zag dat nou niet uitkomen?

Hoewel Sydney absoluut geen favoriet personage was in de Vampire Academy-serie, wist ze er toch voor te zorgen dat ik mijn mening over haar bijstelde. Ok, ik vind haar nog steeds niet fantastisch, maar het is al beter dan eerst. Wat ik dan zo vervelend aan haar vind? Allereerst; als een personage er serieus een punt van maakt dat ze net niet meer in een maatje 34 past en maat 36 nodig heeft (en dus moet afvallen), dan mag je wat mij betreft een knal voor je kop krijgen. Geen wonder dat meiden een slecht beeld over zichzelf krijgen. Waar zijn de maatje 42+ meiden? Maar goed. Vervolgens is ze echt in alles goed… Ik hou daar niet zo van.. Wat mij betreft hadden Sydneys zwakke punten best wel sterker aanwezig mogen zijn. En vampierliefde is geen zwak punt, want door VA heb je als lezer alleen maar een voorkeur voor die bloedzuigers.

Hoewel ik het hele boek eerst een beetje aftastend vond en niet echt een bepaalde richting op vond gaan, vond ik het wel heel lekker lezen. Ik vond die rust en dat zoekende juist wel lekker om te kunnen wennen aan deze nieuwe setting en nieuwe vertelstem. Ik ben heel erg benieuwd welke richting de boeken op zullen gaan en ik denk dat het gehele boek voldoende kleine plotlijnen uitgooit om mee verder te kunnen.

Nog meer dan bij VA heb ik zin om verder te lezen aan de serie. Het las heerlijk weg en ik vind het ook duidelijk zichtbaar dat Richelle Mead gegroeid is als schrijver. Het leest vlotter en lijkt logischer in elkaar te zitten.

Hoewel ik de Alchemisten in VA maar een rare toevoeging vond, krijg ik steeds meer begrip voor ze… Richelle heeft ze een interessante set met skills meegegeven.. De vraag is alleen of dit niet te veel is… Hoe dan ook, ik zie genoeg punten die het boek aantrekkelijk maken. Ik heb genoten van Bloedverwanten en kan niet wachten om deel twee te lezen. En ik voel het al aankomen; moeten wachten tot het vierde deel in het Nederlands gaat verschijnen. De horror! Maar ik heb het gevoel dat het het wachten waard is! Ach, wat zeur ik.. Ik heb gelukkig nog twee boeken!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

13 responses to “Bloedverwanten (De Alchemist #1) – Richelle Mead

  1. Ik vind Sydney’s problematiek met haar gewicht net erg boeiend! Heb er niet meteen zoiets bij van ‘pff, skinny bitch’, want het is iets waar ze zelf echt mee worstelt en na verloop ook mee om leert te gaan. De serie wordt aleszins beter hoe verder je erin leest 🙂

    • Ja dat klopt, maar toch vind ik het erg storend… Een grotere maat zou echt veel realistischer zijn geweest.. zeker voor iemand die ‘getraind’ is en nu lijfwacht moet gaan spelen.

  2. Nicole

    Ik vond de VA serie erg leuk. Na het einde toe werd het steeds beter.
    Ben nieuwsgierig naar de Alchemisten serie. Sydney was niet een favoriet personage in VA maar je recensie maakt me wel extra nieuwsgierig om de serie te gaan lezen 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.