Beoordelingen

Geplaatst op 13 oktober 2011 door Emmy in Persoonlijk, Zon en Maan Illustraties / 6 Comments

Gister had in mijn beoordelingen en hierbij dus een blog hoe die zijn verlopen en wat mijn eindproducten waren van deze periode over de entertainment sector van illustratie. Het ging hierbij over mode en een stelling innemen. Mode is natuurlijk een heel goed onderwerp in een klas met voornamelijk meisjes en een eigen standpunt mogen innemen over wat jij nou van mode vind geeft je enorm veel inspiratie. Dit moesten we vervolgens op diverse manieren uitwerken voor de Amsterdam International Fashion Week. Heel leuk dus.
Allereerst moesten we een merk uitzoeken die we interessant vinden om wat voor een reden dan ook. Ik koos Dolce&Gabbana omdat zij duidelijk twee lijnen hebben en ik persoonlijk vind dat haute couture echte kunst is en mensen op straat wel wat extravaganter mogen zijn. Voor dit merk moesten we een korte animatie of moving storyboard maken van 30 seconde waarin jou de stelling die je hebt aangenomen over dat merk naar voren kwam. Geen reclamefilmpje dus, maar meer een filmpje over mode.
Men vond mijn filmpje helaas niet goed genoeg… Te onduidelijk waar het over ging en dus een gebrek aan communicatie. Ook vonden ze het niet eigen genoeg en had ik meer aandacht aan de tekeningen moeten besteden. Ja poep, ze vonden hem eerst goed. Maarja.. so bei t.
Als tweede opdracht moesten we iets in het straatbeeld van Amsterdam brengen voor de Fashionweek wat onze fascinatie voor mode of een stelling naar voren bracht wat voortkwam uit een fascinatie. Zoals ik al eerder schreef vind ik dat mensen extravaganter mogen zijn in hun keuze voor mode omdat er nu zoveel hetzelfde is op staat. Mijn stelling was dan ook: Wees geen muurbloempje maar zoals een exotische bloem.
Dit koos ik omdat ik planten en mensen als planten heel erg interessant vind en mensen wel eens mogen opbloeien. Mijn campagnetekst was: Kom tot bloei! En mijn campagnebeeld was dit:

 

Dit concept werd wel goed gevonden, maar het had beter moeten communiceren en  ook hier ontbrak de eigenheid. Ik baal hier wel van, omdat ik er zelf wel achterstond. En oke, de mode linkte er misschien niet zo goed aan, maar het was wel een sterk beeld. Dat was inderdaad zo, maar het was meer een optimisme SIRE campagne. Great.
Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik mijn periode niet gehaald heb (sadface) en dus een herkansing moet doen. Die herkansing bestaat (ik heb nog niet het complete verhaal gekregen) uit het maken van 7 illustraties (een soort prentenboek) waarin ik mezelf laat zien en wat me inspireert. Een super gave opdracht wel, waar je veel van kan leren, maar nu is de wond nog een beetje vers en vind ik het nog een beetje zuur allemaal. Maargoed, ik ga daarbij knallen en mezelf en mijn interesses laten zien.
Wat ik wel een beetje krom vond en nog steeds vind is dat je op de kunstacademie eigenlijk ‘verboden’ wordt om fantasy te tekenen… maar er is me gezegd dit juist meer te doen.. Ik heb het juist weggelaten uit mijn werk omdat ik dacht dat het niet mocht! Nou moe.. ik ga dus voortaan lekker mijn ding doen.. En lekker veel blijven tekenen (ook voor deze blog) en dan komt die eigenheid en de communicatie wel. Let maar op. Hier kom ik aan. Ik ga me verdiepen in allerlei illustratoren die ik tof vind en allemaal andere interesses die ik zou kunnen gebruiken.. en dan zet ik mooi even 7 illustraties neer waar je u tegen zegt. Ik ga binnenkort braaf beginnen met brainstormen.

Tags:

Divider

6 responses to “Beoordelingen

  1. He wat balen zeg! 🙁 Zeker als je er wel over nagedacht hebt en het idee had dat het goed zou zijn. Veel succes met je extra opdracht! Maar wat je schrijft klinkt goed: gewoon lekker bij jezelf blijven voortaan en je eigen ding doen!!

  2. Aah shit man. Ik herken het helemaal, die tegenstrijdige shit!

    Maar, zoals je zelf al zegt; hold your head up and you’ll go far 🙂
    Je kunt het! *insert hier je favoriete aanmoedigingskreet*

  3. Klinkt weer echt als een St.joost actie… Oo ik wou dat jullie eens zagen hoe het er ook aan toe kan gaan op een ander soort kunstacademie. Alleen het feit al dat wij hier bijna nooit punten(behalve tentamens)krijgen maar voldoende of onvoldoende, dan heb je al veel minder snel dat van ‘is een kwestie van smaak’ gevoel. En ook: hej dat is oneerlijk die heeft een 8 en ik een 6.
    Maar wel balen, Succes met de herkansing!

  4. Dankjewel Merel. Gaat denk ik wel goedkomen..Het is gewoon een beetje zuur hoe het gelopen is, maar ik schop mezelf er wel overheen. Gaat alles goed bij animatie?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.