Behekst (Wicca #6) – Cate Tiernan

Geplaatst op 12 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Behekst (Wicca #6) – Cate TiernanBehekst door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #6
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2006
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 206
ISBN: 9789022539521
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het is bijna Yule - de meest vreugdevolle tijd van het jaar. Mijn magie is sterk. Mijn vriendschappen worden sterker. Ik zou gelukkig moeten zijn. Maar ik moet een keuze maken. Een keuze die mijn leven voorgoed gaat veranderen. Kan ik wel het juiste pad kiezen?
Morgan weet nu dat ze heksenbloed heeft. Maar ze weet niet op wie ze kan vertrouwen - alleen op haar magie.

Het is geen verrassing: ik ben verslaafd aan de Wicca-serie. Vandaag bespreek ik, Behekst,  alweer het zesde deel uit deze 15-delige serie. En ik ben het nog lang niet zat! In dit boek merk je dat Morgan naar Hunter toe gaat groeien en zij ook weer meer groeit in haar heks-zijn. Ook haar relatie met zusje Mary K. komt aan bod en daarnaast kom je meer te weten over Seline… En zal er nog een verrassing plaatsvinden die Morgan’s leven op z’n kop zal zetten. Maar ik ga natuurlijk niet vertellen welke verrassing dat is.

Net als boek vijf is dit boek ook weer een stuk rustiger. Even geen overdreven exploderende gebeurtenissen, maar meer ruimte voor rust en de relaties tussen personages. Cate Tiernan is er goed in geslaagd de omgang tussen personages levendig te houden en er steeds ook iets nieuws aan toe te voegen. Je krijgt echt het idee dat je ze goed leert kennen. Dit komt mede door het feit dat je de informatie langzaam krijgt; net als Morgan zelf. Door de dagboekstukken (die in elk boek van een ander lijken te komen) geven informatie over alles wat zicht voor dit verhaal heeft afgespeeld, waardoor de personages steeds meer diepgang krijgen. Daarnaast leert Morgan ook steeds meer over haar verleden door haar nieuwsgierigheid en ondernemende houding.

De verschillende kanten van het verhaal; de romantiek, en het schoolse, het magische, het leren kennen van jezelf.. Allemaal aspecten die ontzettend herkenbaar zijn en de boeken ook leuk houden. Het is niet steeds hetzelfde, waar ik voordat ik aan deze serie begon wel bang voor was.

Ik heb erg genoten van Behekst, juist omdat je zo veel nieuwe dingen leert over Morgan’s achtergrond en dat van Wicca in het algemeen. En tegen het einde van het boek werd ik helemaal omver geblazen door een wending die ik aan de ene kant had verwacht, maar aan de andere kant ook niet. Deze wending had het boek nodig om ook de nodige spanning te bevatten, dus dat is gelukt. En het zorgt er tevens ontzettend voor dat je verder wil met de serie. Gelukkig heb ik nog heel wat delen om te kunnen lezen!

 

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Behekst (Wicca #6) – Cate Tiernan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.