Beach Read – Emily Henry

Geplaatst op 11 oktober 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Beach Read – Emily HenryBeach read door Emily Henry
Ook door deze auteur: Book lovers
Uitgever: Penguin Books | Juli 2020
Genres: Roman
Aantal pagina's: 361
ISBN: 9780241989524
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

He doesn't believe in happy endings.
She's lost her faith that they exist.
But could they find one together?

January is a hopeless romantic who likes narrating her life as if she's the heroine in a blockbuster movie.
Augustus is a serious literary type who thinks true love is a fairy-tale.
January and Augustus are not going to get on.

But they actually have more in common than you'd think:

They're both broke.
They've got crippling writer's block.
They need to write bestsellers before the end of the summer.

The result? A bet to see who can get their book published first.
The catch? They have to swap genres.
The risk? In telling each other's stories, their worlds might be changed entirely...

Met de komst van de populariteit van booktok, ben ik niet meer zo 100% up-to-date met alle hyped in de boekenwereld. En hoewel ik dat met vlagen jammer vind, weet ik dat ik er goed aan doe om niet in nóg een sociale media gat te duiken. En hoewel ik soms mijn wenkbrauw optrek wanneer ik hoor dat een bepaald boek het goed doet (er zijn soms echt veeeel betere keuzes), ben ik vaak toch nieuwsgierig. Met Beach read ging dat eigenlijk net zo. Het boek werd uiteindelijk gekozen voor de leesclub en in Schotland was er geen boekhandel te vinden waar dit boek niet gepromoot werd. Dus ik kocht mijn editie en las hem voor de leesclub.

January schrijft romantische boeken en zou het liefst in een van haar boeken wonen. Romantiek en zij gaan hand in hand. Maar als haar vader overlijd en zij in de zomer naar zijn huisje gaat, ontmoet ze Gus. Gus schrijft ook en is echt een ass. Maar ze hebben allebei een writers block en een deadline, dus ze hebben elkaar nodig om aan het eind van de zomer iets af te hebben. Ze besluiten van genre te wisselen. Wat kan er fout gaan?

Nou, een hele boel dus.

Zoals dit boek.

Nee, nu ben ik te streng. Maar dit boek was absoluut NIET de romcom die het beloofde te zijn volgens de kaft. Ik had daarom totaal de verkeerde verwachtingen. Want dit boek is niet romantisch. Is niet grappig en licht. Nee. Het heeft zwaardere thema’s en Emily Henry heeft echt een blik aan trauma’s open getrokken waar je U tegen zegt en ze verdeeld over de personages.

Ik snap de hype gewoon niet.

Is het dan echt een slecht boek? Neuh. Het heeft ook echt krachtige dingen, zoals het wisselen van genre en hoe een writersblock je dwars kan zitten (herkenbaar!). En ik vond de momenten waarop ze samen aan het schrijven waren heerlijk. Maar dat was het. Zowel January als Gus deden me persoonlijk vrij weinig en ik vond ze vaker irritant dan leuk.

Eigenlijk vond ik het zelfs best… saai?

Ik had graag meer van de setting gezien. Meer humor. Personages die me echt wisten te raken. En bovenal: andere verwachtingen. Want die hebben me écht de das om gedaan. Ik hoopte te gaan lachen, maar ik voelde me alleen maar somber (logisch, gezien het boek).

Waarschijnlijk is het bewust op de markt gezet als romcom met deze titel, juist om aan te geven dat feelgood ook serieus en diepgaand kan zijn. Voor mij werkte dit juist averechts. Zo zonde.

Ik weet nu dat ik mijn verwachtingen voor haar andere boeken moet bijstellen. Wie weet dat ze me dan beter bevallen.

two-half-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.