Het Balseizoen – Jonah Lisa Dyer

Geplaatst op 21 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Het Balseizoen – Jonah Lisa DyerHet balseizoen door Jonah Lisa Dyer, Stephen Dyer
Uitgever: Harper Collins | Oktober 2016
Genres: Contemporary, Romantiek, New Adult
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789402718607
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

In dit hilarische en charmante debuut van screenwriterskoppel
Jonah Lisa Dyer en Stephen Dyer maakt de lezer kennis met de ongelooflijke wereld van debutantes (in Texas).

Megan houdt van voetballen en paardrijden; haar grote droom is om met haar voetbalteam mee te doen aan de Olympische Spelen. Waar ze beslist níét van houdt zijn zijden jurken en een reverence leren maken. Wanneer haar nogal dominante moeder haar in het geheim opgeeft als debutante voor het balseizoen 2016, is ze dan ook furieus. Weigeren heeft echter geen zin, en dus komt ze terecht in een wereld van baljurken, buigingen en ballroomdansen waarin ze geen idee heeft hoe ze moet overleven zonder zichzelf compleet
voor schut te zetten!

'Een uitermate grappige moderne versie van Pride & Prejudice.' - Jojo Moyes

Het balseizoen; een boek over een tomboy die zichzelf gedwongen in een baljurk moet wurmen om vervolgens de Belle van het bal te worden. Oude klassiekers als The Princess Diaries en Assepoester kwamen naar boven, maar ook vele afleveringen van MTV’s Made verschenen op mijn netvlies. Ik was benieuwd of dit boek echt zo grappig was als het werd beweerd en of dit boek überhaupt wel in mijn smaak zou vallen.

balseizoen4

Megan, de hoofdpersoon van Het balseizoen, houdt van allerlei stoere dingen; voetballen tot de littekens op je been staan, paardrijden tot je niet harder kunt en vooral lekker buiten zijn. Maar dan dropt haar moeder een bom; ze heeft haar en haar super stylisch tweelingzus opgegeven om te debuteren. Megan ziet dit natuurlijk absoluut niet zitten, maar het niet door laten gaan is eigenlijk geen opties. Dus laat ze zichzelf onderdompelen in een wereld van luxe en hoopt ze dat ze vooral zichzelf kan blijven.

balseizoen3

Voor veel meiden zal de hele beleving die Megan meemaakt een soort van droom zijn; bergen merkkleding, je nooit zorgen hoeven te maken om geld (ook al doen je ouders dat wel), luxe, mooie mannen en weinig stress voor school en dergelijke. Wat mij betreft werd alles zo geromantiseerd, dat ik er in het begin eigenlijk helemaal niet zo veel aan vond. Het hele boek voelde geforceerd aan en veel te dramatisch overkomen. Daarin merk je dat het schrijverskoppel gewend is om te schrijven voor film en tv; drama. Overal drama.

Hoewel Het balseizoen niet echt mijn ding is, wilde ik wel graag blijven doorlezen. Het is allemaal super voorspelbaar (alles gaat mis maar komt natuurlijk ook weer goed) en heel erg voor de hand liggend (zoals Megan onhandig is en dergelijke). Maar toch wist deze super zoetsappige roman me wel mee te trekken. Toen ik hem uit had vond ik het namelijk jammer! Het voelde zo gewoon om in Megan’s leven mee te koekeloeren dat ik het de avond nadat ik het boek uit had gewoon miste.

Wat ik overigens ook nog even wil vermelden is dat de kinderachtige letters op de voorkant echt niet passen bij de inhoud van het boek. Dit boek is GEEN young adult, maar een new adult. Het had van mij strakker gemogen. Dit is ouderwets en veel te kinderlijk. De personages hebben seks en zitten op de universiteit.

balseizoen2

Ik zal niet zeggen dat Het balseizoen een verschrikkelijk boek is, maar het is gewoon echt niet mijn soort verhaal. Als je een chicklit fan bent, of echt heel graag zwijmelt over mooie mannen, mooie kleding en heel veel drama, dan is dit echt jouw soort boek. Zelf vond ik het boek erg voorspelbaar, maar wel vermakelijk.

Het balseizoen is een suikerzoet verhaal over liefde, vriendschap, verraad en alle andere dingen die je vaak terugziet in drama’s.

Het balseizoen is absoluut geen diepgaand verhaal, maar meer een soap die je mee weet te sleuren en vooral vermakelijk is. Alles is super overdreven. Maar je weet wat ze zeggen; alles is groter in Texas!

balseizoen

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Het Balseizoen – Jonah Lisa Dyer

  1. Huh, wat gek dat het een new adult is! 😮 Op basis van de cover dacht ik net dat het veel te kinderachtig voor me zou zijn … Lelijk is de cover sowieso al, jammer dat die ook nog eens niet toepasselijk is dan!

    • De afbeelding past op zich wel bij de inhoud, maar die letters. Nee. Gewoon nee. Ik dacht zelf dat de hoofdpersonen ook maximaal 18 zouden zijn, maar ze zijn dus 20+.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.