Ballad – Maggie Stiefvater

Geplaatst op 3 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ballad – Maggie StiefvaterBallad Serie: Books of Faerie #2
Andere boeken in deze serie: Heartbeat: Een verboden liefde
| 1 mei 2011
Aantal pagina's: 390
ISBN: 9781407121123
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

When his best friend, Dee, fell in love with a faerie, James realized she'd never feel the same way about him. The only way he could survive the hurt was to throw himself into music. But James didn't realize this path would lead to Nuala, a faerie who promises she can make all his dreams come true.

En wat vond ik?

 Een tijdje terug las ik heartbeat en was ik erg benieuwd hoe dit verhaal verder zou gaan. Want zeg nou zelf, faeries zijn toch super? Hoewel de bieb deel 2 ook had, besloot ik het tweede deel, Ballad, in het Engels te gaan lezen, sinds ik deze toch gekocht had op het boekenfestijn.

Ballad gaat verder waar deel 1 ophoud, maar gaat in dit geval niet verder door op Dee en Luke, maar over James, de beste vriend van. Dit vind ik een goede keuze, want hierdoor krijg je niet het eeuwige geklef wat je in vele YA series wel tegenkomt.

Wat ik erg leuk vond in dit boek was dat het zich afspeelde op een muziekschool, waardoor de faeries extra aangetrokken worden. Er wordt in dit deel ook dieper ingegaan op de soorten faeries, wat het verhaal een diepere laag geeft en waardoor er ook allerlei mythologische verwijzingen terugkomen, waar ik als mythologiefan (en zeker de Ierse) erg blij van wordt!

Hoewel Ballad in het begin een lekkere vaart had, merkte ik dat ik halverwege een beetje een dipje kreeg omdat het wat langzamer ging. De focus verdween een beetje, maar aan het einde kwam deze zeker wel terug. Echter kon ik er iets minder van genieten dan aan het begin. Maar goed, het is wel weer echt een goed boek waar de fans van Maggie Stiefvater, faeries en liefdesverhalen zeker voor zullen juichen.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.