Heartbeat: Een verboden liefde – Maggie Stiefvater

Geplaatst op 24 juni 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Heartbeat: Een verboden liefde – Maggie StiefvaterHeartbeat: Een verboden liefde Serie: Books of Faerie #1
Andere boeken in deze serie: Ballad
| september 2010
Aantal pagina's: 363
ISBN: 9789026138362
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De zestienjarige Deirdre is een muzikaal wonderkind. Toch is ze erg onzeker: vlak vóór een optreden moet ze altijd overgeven. Het muziekconcours nadert en Deirdre heeft een moeilijk stuk ingestudeerd. Ze is bloednerveus. Op de dag van het concert ontmoet zij Luke, een mysterieuze en heel knappe jongen, die haar uitdaagt een duet te spelen. Tot haar eigen verbazing stemt Deirdre in, want Luke maakt iets in haar los. Na een staande ovatie wint het duo de hoofdprijs. Al snel wordt Deirdre smoorverliefd op Luke. Telkens als zij bij hem is, vindt Deirdre klavertjes vier. Maar er zweeft een mysterie rond Luke. Hij blijft kil en afstandelijk, niemand kent hem en niemand weet waar hij vandaan komt. Over zijn verleden zwijgt hij. Deirdre is vastbesloten Luke's mysterie te ontrafelen. Het zal haar gevaarlijkste plan ooit worden...

En wat vond ik?
Wat Maggie me met haar Wolves of Mercy Fall’s serie heeft geleerd is dat zij op eigenzinnige wijze omgaat met mythologische wezens en dat ze een grote voorliefde heeft voor het gebruik van muziek.
In deze serie, Heartbeat: Een verboden liefde, ligt de focus op de faeries (gelukkig niet vertaald in een raar Nederlands woord) en wordt ook hier het muzikale thema gebruikt als belangrijk gedeelte van het leven van haar personages.

Ik vond het leuk dat zowel Deirdre als haar beste vriend James en lover Luke Keltisch gerelateerde instrumenten bespelen wat volledig in het faerie thema past. En ook die faeries zelf zijn leuk neergezet. Bekende mythologische elementen komen terug en worden goed ingezet… Hierbij doel ik vooral op het ijzers, de klavertjes en de ronde seeingstones.

De personages vind ik best wel lijken op de karakters die ook in Mercy Falls voorkomen en daar vind ik ze iets beter uit de verf komen.. Hier blijft het een beetje oppervlakkig en dat is wel erg jammer.
Toch zit het lekker in elkaar en is de manier van schrijven net zo fris als ik van Maggie gewend ben,

Omdat ik toch wel erg fan ben geworden van boeken waarbij het faerie-thema op originele wijze wordt gebruikt, besloot ik dat ik de boeken ooit wel wilde hebben en pats boem, ik kwam beide delen tegen op het boekenfestijn. Lucky!

Al met al is Een verboden liefde een leuk boek, vooral leuk voor de mensen die van de Keltische Faeries houden en een vermakelijk boek willen lezen vol faeriestreken.

 

four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.