Back to School – TAG

Geplaatst op 23 september 2014 door Emmy in Persoonlijk, TAG, Vlog / 10 Comments

Tags zijn leuk, dat kunnen de meesten van ons beamen. Ik moet zeggen dat ik ze graag lees en hier ook graag gelezen lijken te worden. Het is immers gewoon leuk om een kijkje in andermans leven te krijgen. Nu hebben een flink aantal bloggers hem al ingevuld, maar het taggen stopte een beetje.. Dus vroeg ik op twitter of men het leuk zou vinden als ik hem ook nog zou invullen. ‘Ja!’ was het antwoord, dus bij deze!

Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 24 jaar oud en ga nog naar school. Ik hoop dit jaar mijn 2e HBO diploma te halen en mijn docentenpapiertje te behalen. Als (hopelijk) toekomstig Docent Beeldende Vorming, zal ik dus nooit echt van school afkomen.. Wie had dat kunnen denken al die jaren terug? Maar ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Welk niveau heb je gedaan?
Ik heb het VWO gedaan, met het profiel Natuur en Gezondheid en tekenen en informatica als extra vakken. Ik was niet zo goed in de talen, want anders was ik voor C&M gegaan (geschiedenis!).. Als ik nu in de 3e zou zitten zou ik wel voor dat profiel gaan, omdat het niet meer verplicht is om alle talen te volgen. Na het VWO wilde ik eerst naar de universiteit gaan om biologie te gaan studeren omdat je van school toch wel gepushed wordt om te gaan kijken bij een studie die aansluit op je vakkenpakket. Ik was toen heel onzeker en goed in bio, dus dat wilde ik gaan doen. Nu zou ik ook gaan kijken bij ander soort studies.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de kunstacademie, op het HBO. Dat heb ik heel leuk gevonden, maar of het achteraf echt de juiste keuze was? Geen idee. Al tijdens mijn 2e jaar begon er ergens iets te borrelen qua onderwijs.. Dus heb ik nog voordat ik mijn diploma haalde toelating gedaan op de docenten opleiding, waar ik meer dan welkom was. Ik doe die opleiding in verkorte deeltijd, dus ik zit alweer in mijn afstudeerjaar!

Hoewel ik dus ergens spijt heb van het niet naar de uni gaan bij een richting die me echt zou liggen, ben ik ook wel blij dat ik docent word en zo mijn hele leven zal bijleren.

Vond je school leuk?
Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Ik was altijd een beetje de vreemde eend in de bijt. Ik werd niet echt gepest (maar wel genegeerd), maar ik hoorde er ook niet bij. Ik was een soort poort tussen de populaire mensen en de losers… Ik werd alleen aangesproken als mensen wat van me nodig hadden, maar ik had wel een groepje mensen waar ik veel mee omging. Helaas ging vrijwel iedereen van het groepje na de 3e naar C&M en had ik erg veel moeite om aansluiting te krijgen met de andere N&G’ers. Eerlijk gezegd ben ik in de 5e volledig ingestort omdat ik me zo eenzaam tussen de rest voelde, ook omdat mijn schooltijden zo anders waren van mijn vriendinnen en ik meer dan eens gedwongen werd alleen in de mediatheek te zitten en te lunchen. Ook mijn vele tussenuren bracht ik daar – alleen – door. Tja.. Het klinkt misschien niet zo leuk, maar zo voelde ik me wel.

Ook heb ik heel hard moeten bikkelen om alles te halen, omdat ik niet goed in de talen was, maar uiteindelijk de draad bij vele betavakken ook kwijt was. Ik vond andere dingen namelijk veel leukers, zoals het bezoeken van Harry Potter fora. Ik leefde in mijn eigen hoofd en sloot me thuis ook enorm op in mijn kamer. Nee.. populair was ik absoluut niet! Daarom verbaasd het me ook wel dat ik docent wil worden.. En nu geniet ik van elke dag op een middelbare school. Gekke Emmy.

Ook op de kunstacademie heb ik het lastig gehad.. Want echt heel goed was/ben ik niet. Ik ben altijd erg onzeker over mijn eigen kunnen, dus dat straal je ook wel uit.

Wat vond je het leukste vak op school?
Tekenen, informatica (maar dan wel de grafische dingen), letterkunde, godsdienst en biologie. In biologie was ik erg goed en kon ik alle verbanden gemakkelijk leggen. Godsdienst vond ik erg interessant omdat ik altijd een soort fascinatie heb gehad voor religies en mythologie. Ik vind het prettig om daarover te discussiëren. Oh en in de onderbouw geschiedenis.. Maar ik had geen uren meer over in de bovenbouw om dat en kunstgeschiedenis te kiezen! Snap je nu waarom ik gewoon C&M had moeten doen?

Wat vond je het stomste vak op school?
Ik was echt ontzettend onzeker in de talen, omdat ik niet durfde te praten (of fouten te maken enz0). Ik denk dat ik toch een vorm van faalangst had… Want bij gym had ik dat ook (al was het meer dat ik mijn slechte conditie verfoeide). Onzekerheid enzo. Economie vond ik ook verschrikkelijk. De betavakken waar ik niet goed in was, vond ik niet eens zo erg.. Want ik wilde er stiekem heel goed in zijn. Grappig is wel dat ik nu best wel goed ben in het lezen van Duits, Frans en Italiaans. Hoe dit laatste komt: eh.. Geen idee? Vorige leven? haha

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
Omdat ik ook zo nodig op de muziek wilde stampen om me mentaal voor te bereiden voor de lesdag, stapte ik best vroeg mijn bed uit (tot haat van mijn ouders om mijn houten vloer). Ik denk dat ik om half 7 opstond als ik om kwart voor 8 moest vertrekken? Phoe.. het is al zo lang geleden!

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.
Fietsen.. Een half uur afhankelijk van de route (bos of grote weg). Met een groepje (toen we nog samen fietste) gingen we door het bos en moest ik eerder weg, later fietste ik over de grote weg want dat was sneller. Als het echt kakweer was, ging ik met de bus. Maar omdat ik de laatste halte van het stadje had, is hij meer dan eens keihard aan mij voorbij gesjeest omdat hij vol zat. Ach.. Ik was zo braaf dat ik wel eens gematst werd bij het te laten komen.

Wat voor schooltas gebruikte je?
Zoals alle bruggers begon ik met tas maat XXL. Later allemaal nep-eastpaks die ik heel snel molde. Daarna een ‘echte’ met een picknickkleed motief. Nu heb ik een blauwe.

Welke boeken las je voor je leesdossier?
Ik heb daar nog horror aan. Wat een **** boeken! Ik hoop dat het toekomstig onderwijs daarin echt gemoderniseerd wordt!

Wat voor agenda had je vroeger?
Ik kocht agenda’s van de dingen die ik tof vond: Harry Potter, W.i.t.c.h., nijntje, Ruby Gloom. etc. Ik ga eens even zoeken of ik er nog een paar kan vinden.

Wat ben je geworden nadat je je opleiding hebt afgerond?

Illustrator, vormgever, grafisch ontwerper, webdesigner, wanna-be schrijfster, blogger, cursusdocent, bijles/huiswerkbegeleider/invaldocent en ik hoop snel: docent beeldende vorming! En later word ik hopelijk mama. De allerleukste.

Nou, dat waren dus mijn middelbare school avonturen! Shocking? Stel gerust een vraag als je die hebt!

Tags: , ,

Divider

10 responses to “Back to School – TAG

 1. Ik ben het met Anneke eens. Qua middelbare schooltijd is de mijne wel te vergelijken – van tijd tot tijd werd ik gepest maar ik viel vooral heel erg tussen wal en schip. Gelukkig veranderde dat toen ik van school wisselde. Toen werd het allemaal anders. 🙂 Je hebt ‘m leuk ingevuld, Em!

 2. Jaah! Tags zijn sowieso altijd leuk om te lezen. En woa, jouw antwoorden. Grappig dat je nu wel goed bent in talen en vroeger juist niet! (Kon ik dat maar zeggen van rekenen…) Leuk dat je de kunstacademie hebt gedaan! Vandaar dus dat je altijd van die leuke layouts in elkaar knutselt. =) Misschien dat je daar dan niet per se een beroep mee uitoefent, maar je weet nu dus wel wat je wil! En dat is fijn. Net als dat je gaat afstuderen. Halen we in hetzelfde jaar een diploma, ghéh!

  • 😀 Maar dan hoop ik ook echt ‘klaar’ te zijn met studeren, terwijl jij nog door wilt. Haha.
   Af en toe werk ik wel als illustrator, maar dat ik best wel minimaal.

  • Ik vind eerlijkheid een belangrijk element op mijn blog.. Zou een beetje gek zijn als ik opeens alles heel anders zou invullen toch?
   Ondertussen heb ik gemerkt dat voor een klas staan ontzettend leuk is! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.