Awkward Lobster Date

Geplaatst op 27 juni 2015 door Emmy in Boeken, Evenement / 10 Comments

Vrijdagmiddag naar Alkmaar gaan om op awkward date te gaan om het nieuwe boek Lobsters te vieren? Ja hoor, prima. Want a. ik heb het boek vormgegeven (ik kan het niet vaak genoeg zeggen) en b. lieve bloggers weer zien. Ik sprak af met Tim en vertrok uiteindelijk met de hele kudde vanuit station Alkmaar naar de uitgeverij.

lobster1

Bij binnenkomst zag het er meteen al super leuk uit. Iedereen had een plek gekregen; glazen met je naam er aan en met piemelrietjes. Hoezo awkward. Het duurde een kwartier voordat ik kon drinken zonder te giechelen als een 12-jarige. Later gooide ik mijn drankje ook nog over mezelf heen. Stomme piemelrietjes.

De date was awkward. Vol met rare date opdrachten. Dit vond ik soms wel ongemakkelijk, maar dat was natuurlijk de bedoeling. Het was vooral heel gezellig.

lobster2

Vervolgens mochten we Lucy en Tom via Skype interviewen. Echt, wat een leuke mensen zeg! Ze kunnen echt heel goed vertellen over hun eigen leven. Niet zo gek dus dat zij inspiratie voor Lobsters uit hun eigen ervaringen hebben gehaald. Personages zijn veelal gebaseerd op vrienden en leerlingen, wat het net een tikkeltje echter maakt. Hoewel ik het verhaal nog niet heb gelezen, vond ik het niet zo erg dat er wat spoilers verklapt werden, want ik kan gewoonweg niet wachten om dit boek te gaan lezen.

lobsters4

Naast dat we dieper ingingen op die persoonlijke ervaringen van hen en de awkward dates die zij zelf hebben gehad, besloot ik ook te vragen wat ze van de Nederlandse cover vonden (de beste!) en of ze toevallig ook op vrijdag op YALC zouden zijn (ja!). Echt tof, want ze staan er eigenlijk alleen voor zondag. LUCKY! Qua cover is het altijd een beetje afwachten of ze het echt menen, maar Myrthe en ik waren het er over eens dat ze wel heel enthousiast waren. Zou het dan echt zijn dat ze deze het mooist vinden? ~ SQEEE. Het was echt een heel leuk en open gesprek waarbij er veel gelachen werd. De tijd vloog voorbij, de cupcakes ook.

lobsters3

Na het Skype gesprek was er nog tijd voor wat geklets en andere awkward dingen, maar wij besloten al snel om af te sluiten, iedereen moest immers nog vrij ver reizen.

We kregen een goed gevulde goodiebag mee naar huis, waardoor ik zelf ook het boek kan aaien. EINDELIJK. Zooo tof.

lobsters6

Ok, een aantal awkward dingen heb ik even niet op de foto gezet.

Uiteindelijk ben ik mijn notitieboekje (met wat aantekeningen voor mijn scriptie, kak) vergeten en miste ik bijna de laatste bus naar huis. Oeps. Ennuh… morgen moeten jullie maar snel weer komen kijken, want dan heb ik een leuke verrassing voor jullie. Hint hint. Wink wink.

lobsters5

In de trein naar huis vroeg Katja of ik haar boek wilde signeren. HOE TOF!? Ik heb gewoon een boek gesigneerd. AAAAAh. Daar kan ik wel aan wennen hoor.

Het was een leuke avond met leuke mensen. Kom vooral morgen nog eens kijken voor een leuke verrassing.

Tags: , ,

Divider

10 responses to “Awkward Lobster Date

  1. Ik ben uiteindelijk niet gegaan, omdat ik niet zo in de stemming was, maar het ziet er superleuk uit. 😀 En het blijft ook supertof dat je de cover mocht ontwerpen.

  2. Het was zoo gezellig! Eindelijk eens iets in de buurt hihi.
    Je weet dat Yara je boekje heeft en voor je meeneemt 2 juli? 😉 Ik zag je boekje liggen toen jullie net weg waren. Hij is in ieder geval in goede handen.

  3. Je boekje komt gelukkig weer jouw kant op! BB kon hem ook opsturen naar je, maar we vonden dit handiger. Ik vond het echt fantastisch en props voor je omslag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.