Ash and Quill (The Great Library #3) – Rachel Caine

Geplaatst op 18 juli 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ash and Quill (The Great Library #3) – Rachel CaineAsh and Quill door Rachel Caine
Ook door deze auteur: Ink and bone
Serie: The Great Library #3
Andere boeken in deze serie: Ink and bone
Uitgever: Allison & Busby | Juli 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 373
ISBN: 9780749017422
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Held prisoner by the Burner forces in Philadelphia, Jess and his friends struggle to stay alive in the face of threats from both sides ... but a stunning escape guarantees worse is coming. The Library now means to stop them by any means necessary, and they'll have to make dangerous allies and difficult choices to stay alive.

They have only two choices: face the might of the Great Library head on, or be erased from life, and the history of the world, for ever.

Win or die.

Ik zit alweer een tijdje naar een leeg bestand te staren, wachtend tot er eventueel inspiratie verschijnt om een recensie te schrijven bij Ash and Quill, het derde boek in The Great Library serie van Rachel Caine. Het is echter al weer een paar boeken geleden dat ik het boek las en meer aantekeningen van ‘leuk boek, leest lekker weg’ heb ik gewoon niet gemaakt. Wat heb ik hier nu aan, Emmy uit het verleden? Geen drol.

Jess en zijn vrienden worden vastgehouden voor de Burners in Philadelphia, maar ontsnappen zal ook niet alles oplossen, want de Library doet er alles aan om hen te stoppen. De groep zal moeilijke keuzes moeten maken en hun leven in de handen moeten leggen van mensen die ze eigenlijk niet kunnen vertrouwen. Ze hebben twee keuzes: de Great Library onder ogen komen of sterven, en daarbij letterlijk gewist worden uit de geschiedenis.

Het probleem wat ik met deze serie heb is dat ik boek één echt fantastisch vond en bij boek twee al merkte dat ik het tijdens het lezen oprecht leuk vond, maar dat het verhaal echt veel te snel weer wegzakte. In Ash and Quill is dit niet anders; tijdens het lezen was ik er weg van, een week later hoef je me eigenlijk niet meer te vragen wat er precies allemaal in gebeurd is, want het is gewoon weggezakt. Dit zal je als lezer bij veel boeken overkomen – niet alles kan je helaas bijblijven – maar zuur is het wel.

Ash and Quill krijg daarom van mij een gemiddelde beoordeling. Het is een leuk boek om te lezen, maar bij lange na niet vernieuwend of verrassend genoeg om echt een indruk achter te laten. Balen, want een tijdje terug is het nieuws naar buiten gekomen dat het een serie van vijf boeken wordt, in plaats van een trilogie. Ik had verwacht dat dit een spectaculair einde zou worden, maar dat bleef uit. Het boek had enigszins last van het tussenboek syndroom en daar hou ik niet van. Oké, het einde had natuurlijk wel een dikke cliffhanger…

Het boek moet het vooral hebben van het fijne tempo en de personages die goed uit de verf komen. Jess is zoals altijd weer fijn, maar Khalia en Thomas stelen voor mij nog meer de show. Ik hou er wel van als er een diverse groep ontstaat en dat is ook in deze serie, maar dan heel casual. Absoluut niet geforceerd. Ook het historische element (en dan vooral het alternatieve ervan) vond ik interessant.

De meeste actie zit in het laatste stuk van het boek en dat is prima, zij het dat ik het midden soms wat doorworstelen vond. Zoals ik al eerder aangaf; op een of andere manier is het boek daardoor niet goed bij me blijven hangen en dat vind ik erg jammer. Het is misschien ook wel een teken dat deze serie het niet helemaal voor mij is; boek één was liefde, de rest is het gewoon net niet helemaal.

Wat me misschien ook opviel en wat er ook mee te maken kan hebben, is dat veel van de personages de neiging hebben je alles te vertellen in plaats van het gewoon te laten zien. Ik ben heel visueel ingesteld en voor mij is het dus makkelijker lezen als ik alles voor me kan zien. Dat gebeurde veel minder tijdens het lezen…

Jess en zijn vrienden zijn het hoogtepunt van Ash and Quill

Ik begin mijn interesse in deze serie een beetje te verlezen. Ash and Quill is namelijk niet het laatste deel (wat ik had verwacht) en voelde daardoor meer als een tussenboek. Op een of andere manier lukt het me niet (meer) om volledig toegewijd te raken aan het verhaal. Misschien ben ik ook wel even serie-moe? Jammer.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.