Archie Greene en het geheim van de magiër – D.D. Everest

Geplaatst op 17 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Archie Greene en het geheim van de magiër – D.D. EverestArchie Greene en het geheim van de magiër | maart 2015
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789045116785
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Op zijn twaalfde verjaardag ontvangt Archie Greene een geheimzinnig cadeau, dat wordt bezorgd door iemand van een gerenommeerd advocatenkantoor. Het is een vierhonderd jaar oud boek dat geschreven is in een taal die hij niet kent. In het pakket zit ook een speciale opdracht, Archie moet het boek terugbrengen naar het Museum van Magische Varia.
Archie heeft geen idee waarom juist hij het boek heeft gekregen, maar hij merkt al snel dat duistere krachten er alles voor over hebben het boek te bemachtigen. Archie komt terecht in een wereld waarin boeken kunnen praten, bibliothecarissen toverkracht bezitten en magische spreuken tot leven komen.

Als boekenblogger mag ik mezelf af en toe in de armen knijpen wat betreft de toffe dingen die ik opgestuurd krijg. Het feit dat uitgevers vertrouwen in mijn recensies hebben, en dat jullie ze zo trouw lezen, vind ik echt ontzettend gaaf. Soms gebeurt het dan dat ik een boek binnenkrijg waar ik nog nooit van gehoord heb.. Maar he, soms moet je eens wat anders proeven om tot je nieuwe lievelingsgerecht te komen, toch?! Zo ontving ik het boek Archie Greene en het geheim van de magiër.

Toen ik Archie uitpakte, had ik zoiets van; he, een kinderboek? Zo veel ‘echte’ kinderboeken hebben ik toch niet besproken op mijn blog? Maar er zijn kinderboeken bij die ik wel heel tof vond, dus a la. Mijn tweede gedachte; is dit een antwoord op Harry Potter? De kaft, het idee. Die gedachte vond ik dan ook moeilijk om los te laten.

Het gevolg? Ik bleef het vergelijken met mijn favoriete tovenaar. Ik miste meteen de diepgang en de details en had heel veel moeite om het te zien als een origineel verhaal. Waar Harry Potter ook geschikt is voor oudere lezers, vond ik dat bij dit boek erg tegenvallen. Het bleef zo… oppervlakkig. En alle namen vond ik zo gemaakt. Als ik dit vergelijk met oma boef, dan vond ik het boek ook echt niet zo intelligent, ofzoiets.

De kaft vind ik dan wel weer heel gaaf. Hij verbeeld echt iets en wekt een bepaalde verwachting op. Wat mij betreft had de spanning wat beter gemogen, want door de omslag had ik meteen zoiets van: oke, als dit goed opgezet is, dan is het episch. Maar de aanloop duurde heel erg lang, alsof de schrijver je echt eerst kennis wilde laten maken met de wereld. Dat kan natuurlijk wel, hell, bij Harry Potter wil ik alleen maar meer meer meer, maar dan moet het wel lekker in elkaar zitten. Ik miste soms echt het doel van een bepaalde gebeurtenis.

Al met al is Archie Greene niet echt een jeugdboek waar ik door omver ben geblazen. Daarvoor heb ik al te veel (goede) boeken gelezen met hetzelfde concept. En ik miste gewoon iets… Het zijn bijna 300 pagina’s, maar toch voelde het voor mij niet compleet. Is het echter je eerste magische kinderboek, dan kan het echt een nieuwe wereld voor je openen. Een wereld vol magie, boeken en bijzondere dingen.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Archie Greene en het geheim van de magiër – D.D. Everest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.