Apocalyps (Renegades #3) – Marissa Meyer

Geplaatst op 13 mei 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Apocalyps (Renegades #3) – Marissa MeyerApocalyps door Marissa Meyer
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: Renegades #3
Andere boeken in deze serie: Alter ego
Uitgever: Blossom Books | Oktober 2020
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 534
ISBN: 9789463492010
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Marissa Meyers The Lunar Chronicles zijn onverminderd populair en ook de Rebellen-trilogie wordt enthousiast gelezen. Dit najaar verschijnt het epische slot van deze spannende serie over superhelden en superschurken. Vol intrige en actie, tot de laatste, schokkende geheimen zijn onthuld.

Nova en Adrian proberen hun identiteit nog steeds uit alle macht geheim te houden. Terwijl het gevecht tussen hun alter ego’s en hun bondgenoten doorgaat, komt hun grootste vijand Gatlon City opeisen. Nova en Adrian zijn genoodzaakt om met leugens en bedrog hun dierbaren beschermen. Hun grootste angsten dreigen werkelijkheid te worden, en als ze de kloof tussen helden en schurken niet kunnen dichten, zullen ze alles verliezen. Ook elkaar.

Ik hou van superhelden! Ik genoot dan ook enorm van de renegades serie van Marissa Meyer, waar de superhelden en de bad guys je om de oren vliegen. Apocalyps is het derde (en laatste?) deel en ik kon een voordelig licht beschadigd exemplaar scoren. Ik wilde dit boek zo graag lezen!

Zowel Nova als Adrian proberen hun geheime alterego’s geheim te houden voor de buitenwereld. Alleen met leugens en bedrog kunnen ze hun dierbaren beschermen en het komt absoluut niet uit dat ze meer voor elkaar beginnen te voelen. Het kwaad keert terug naar de stad en ieders angst lijkt werkelijkheid te worden. Ze zullen de kloof tussen held en schurk moeten dichten om de stad te redden.

Wat ik interessant vind aan deze serie is dat goed en kwaad en de grens ertussen vervaagt. Want van allebei de kanten valt er wat te zeggen. Marissa Meyer slaagt er dan ook in dat je als lezer sympathie krijgt voor zowel de rebellen als de anarchisten. Voor allebei de kanten is namelijk wel iets te zeggen. Ze geloven dat ze allebei iets goed doen voor de stad. En ik denk dat beide partijen ook niet goed zijn voor de stad. Daar hield ik van. Ik wilde weten hoe het uiteindelijk zou aflopen: wie er zou winnen en wat de gevolgen zouden zijn voor het onvermijdelijke: de onthulling van hun verborgen identiteit.

Dit is ook meteen wat ik lastig vond aan het verhaal: bij elke grote onthulling miste ik de emotionele gevolgen bij de personages. Ik vond het onlogisch dat de rebellen niet doorhadden wie Nova werkelijk was en ik vond het ook heel onlogisch dat Adrian er niet veel last van leek te hebben toen hij bepaalde conclusies kon trekken. Dit voelde wat tam. Het is een vrij dik boek en er zaten scenes in die ik niet perse nodig vond en waarvoor ik in de plaats liever de emotionele gevolgen van alles had ervaren. Het mocht van mij namelijk net een tikkeltje epischer. Het had grootser gemogen.

Toch heb ik enorm genoten van het lezen van het boek. Het las vlot, was spannend en zat vol wendingen die ervoor zorgde dat ik maar door wilde blijven lezen. Volgens mij is het lang geleden dat ik echt zo veel in een dag heb gelezen. Heerlijk!

Ik ben redelijk tevreden met de uitkomst van alles. Het zit goed in elkaar en het meeste is uiteindelijk logisch te verklaren. We hebben vanaf het begin al allerlei hints gekregen en het was tof om te lezen dat bepaalde verwachtingen uitkwamen (of juist totaal niet!). Alleen de epiloog. Ja, het is mooi hoe het uiteindelijk zat, maar komt er nou nog meer? En zo nee, waarom zat het er dan in? Het waren van die kleine keuzes waar ik een beetje mee worstelde.

Desondanks heb ik genoten van Apocalyps. Marissa Meyer is goed in het opzetten van personages en heeft een heel spannende setting neergezet waarin de personages heel goed tot hun recht kwamen. Als je van superhelden houdt en vooral ook hun menselijke kant, dan wil je deze serie niet missen!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Apocalyps (Renegades #3) – Marissa Meyer

  1. Ik denk dat ze ervoor heeft gekozen om het open te houden, zodat ze nog makkelijk terug kan keren naar deze wereld. Zo heb ik het in ieder geval geïnterpreteerd. Doet mij een beetje denken aan het eind van Strijdmagiër, daar was dit ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.