Amber & Dusk (Amber & Dusk #1) – Lyra Selene

Geplaatst op 15 mei 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Amber & Dusk (Amber & Dusk #1) – Lyra SeleneAmber & Dusk Serie: Amber & Dusk #1
| November 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9781338210033
Uitgave: Hardcover
Goodreads
two-half-stars

Sylvie has always known she deserves more. Out in the permanent twilight of the Dusklands, her guardians called her power to create illusions a curse. But Sylvie knows it gives her a place in Coeur d'Or, the palais of the Amber Empress and her highborn legacies.

So Sylvie sets off toward the Amber City, a glittering jewel under a sun that never sets, to take what is hers.

But her hope for a better life is quickly dimmed. The empress invites her in only as part of a wicked wager among her powerful courtiers. Sylvie must assume a new name, Mirage, and begin to navigate secretive social circles and deadly games of intrigue in order to claim her spot. Soon it becomes apparent that nothing is as it appears and no one, including her cruel yet captivating sponsor, Sunder, will answer her questions. As Mirage strives to assume what should be her rightful place, she'll have to consider whether it is worth the price she must pay.

Amber & Dusk, je beschrijving klonk zo goed en ik vind je er zo mooi uitzien… Waarom vind ik het dan zo lastig om te beschrijven wat ik van je vond? Misschien is het omdat je totaal niet aan mijn verwachtingen voldeed en ik je eigenlijk maar… kaal… vond?

Sylvie heeft het bijzondere vermogen om illusies te creeeren. Haar volk ziet het als een vloek, maar zij ziet dit juist als een kans om een plekje in de Coeur d’Or te krijgen, het paleis van de Amber Keizerin en haar edelvrouwen. Dus vertrekt ze naar Amber City, om haar plek op te eisen en een beter leven te krijgen. Ze wordt opgenomen aan het hof, maar alleen omdat de keizerin haar als een handig hulpmiddel ziet. Niet is wat het lijkt, ook haar sponsor Sunder niet. Kan Sylvie (onder de naam Mirage) er wel van uitgaan dat ze deze plek verdiend heeft? En welke prijs is het waard?

Lyra Selene kan prachtig schrijven: meer dan eens vond ik haar omschrijvingen echt prachtig gedaan. Het is alleen jammer dat de plot me ongeveer evenveel boeide als een pot augurken: niet. Ik raakte niet emotioneel betrokken bij de personages en ik vond het – tot op het absolute einde – maar onduidelijk wat het doel van het verhaal precies was.

Eerlijk, het begon prima en ik verwachte een tof, vlotlopend verhaal vol intriges aan het hoof. Maar al snel verloor ik mijn aandacht en interesse. Sylvia boeide me echt helemaal niks en ik vond het middenstuk veel te langdradig. Vet jammer, want ik hoorde anderen er zo positief over zijn!

Op het einde komt er eindelijk weer wat vaart in het boek, maar eigenlijk gaat dat naar mijn beleving ook weer te snel. De balans kwam voor mij niet helemaal uit de verf en daarom heb ik veel minder van het boek genoten dan ik zou willen. Ik heb deze recensie ook behoorlijk vooruit zitten schuiven, simpelweg omdat ik niet goed weet wat ik erover kan zeggen. Het was een aardig verhaal, maar minder goed dan ik had verwacht en eigenlijk is het overgrote deel alweer weggezakt.

Amber & Dusk zal mij helaas niet lang bijblijven.

Ondanks dat ik Amber & Dusk heel mooi geschreven vond, deed het verhaal me weinig. Ik had veel meer spanning en intriges verwacht. Misschien komt het door het gebrek aan een klik met de hoofdpersoon? Het is helaas gebleken dat dit boek het niet helemaal voor mij was.

two-half-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.