De amazone en het beest – Hati Bell

Geplaatst op 18 augustus 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De amazone en het beest – Hati BellDe amazone en het beest door Hati Bell
Ook door deze auteur: Amber
Serie: Mythos #1
| Mei 2017
Genres: Paranormal Romance, Fantasy
ISBN: 1230001677195
Uitgave: eBook
Goodreads
three-half-stars

DE AMAZONE

Kellsey Callahan heeft alles wat een amazone zich maar kan wensen: stoere broers, geweldige vrienden en een Kraken als huisdier. Alles, behalve haar jeugdliefde Leroy Leandros.

HET BEEST
Vervloekt door een godin, verandert Leroy drie dagen per jaar in een monster. In het verleden maakte hij ontelbare slachtoffers, maar nu hij de beschikking heeft over een magische kooi, hoeft hij zich geen zorgen meer te maken over zijn bloeddorstige aard. Helaas heeft hij één ding over het hoofd gezien: een zekere verleidelijke amazone.

Wanneer Kellsey tijdens een spelletje Truth or Dare wordt uitgedaagd om een kus van Leroy te stelen, besluit ze de kracht van Cupido’s pijl in te zetten. Het is gewoon een leuke, kleine pijl. Wat kan er nu misgaan?

Als sinds Hati’s eerste boek houd ik het werk van deze schrijfster goed in de gaten. Ondertussen is haar vierde boek verschenen; zowel in het Engels als in het Nederlands. De titel luidt De Amazone en het beest, wat slaat op de twee hoofdpersonen waar het boek om draait. Ik heb het boek tot nu toe tweemaal gelezen; een keer als proeflezer en nogmaals toen de definitieve versie klaar was.

Kelsey is een amazone en is opgegroeid tussen vele broers, in plaats van een groep meiden wat normaal is voor dit magische ras. Kelsey is een stoere chick met een grote wil. En zij heeft haar zinnen gezet op Leroy.

De titel suggereert een soort hertelling van Beauty and the beast en ergens is het dat misschien een beetje, aan de andere kant ook totaal niet. Het zal echter wel snel veel mensen aantrekken vanwege de sprookjeshype. Het is echter geen standaard young adult, want dit boek past eerder perfect bij de urban reeks van De fontein. De personages zijn wat ouder, volwassener en houden zich niet bezig met tienerdrama.

Veel van het verhaal van De Amazone en het Beest leunt op mythologie en dat vond ik heerlijk. Allerlei wezens en paranormale schepsels komen aan bod en daar heb ik van gesmuld. Van een kraken als huisdier tot ware godinnen.

Ik vond Kelsey een erg prettig personage. Ze is een echte stoere chick zonder overdreven te worden en Leroy is zo’n vent waar iedereen stiekem een beetje van droomt; iemand die voor je door het vuur gaat. Ook hun chemie vond ik erg overtuigend gebracht. De sexy scenes zijn echt sexy en zitten op de juiste plaats in het verhaal.

Sinds de versie die ik heb gelezen is er aardig wat veranderd – op een positieve manier. Hoewel er nog steeds behoorlijk wat personages aanwezig zijn, is dit nu veel meer uitgebalanceerd. Personages hebben nu echt een rol en een doel. Ook de overdaad aan informatie is samengebracht tot informatie die daadwerkelijk nut heeft voor het plot.

Voor mij is De Amazone en het Beest mijn favoriete boek van Hati Bell tot nu toe. Ik vind dat zij met sterke concepten weet te komen en deze steeds beter weet te verhalen tot een tof verhaal. Wat kan ik zeggen? Ik ben stiekem dol op paranormal, dus ik ben blij dat er nog steeds boeken binnen dit subgenre verschijnen. Het feit dat het boek meteen in twee talen is verschenen is denk ik een extra goede keuze.

Sexy en stoer, De Amazone en het Beest smaakt naar meer. Het beste boek van Hati Bell tot nu toe.

De wereld die Hati Bell met dit boek heeft geschapen smeekt om meerdere delen. Of dit nu met dezelfde personages is of juist met anderen; opties genoeg. Ik kijk er nu al naar uit, want ik vond dit een heerlijk sexy boek. Een vlot plot, fijne personages en een overtuigende setting; meer kan ik eigenlijk niet vragen. Het maakte dat De amazone en het beest goed is bevallen en een echte aanrader is voor urban fantasy-liefhebbers. Het is sexy, stoer smaak naar meer.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “De amazone en het beest – Hati Bell

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.