Amari en de nachtwachters – B.B. Alston

Geplaatst op 9 juni 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Amari en de nachtwachters – B.B. AlstonAmari en de nachtwachters door B. B. Alston
Serie: Supernatural Investigations #1
Uitgever: Harper Collins | Maart 2021
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789402707397
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Treed binnen in het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken…

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in tovenaars, elfen, mysterieuze wezens en andere bovennatuurlijke zaken…

In deze nieuwe wereld kan Amari eindelijk achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft en haar eigen bovennatuurlijke talent hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de proeven van het Bureau doorstaan

Toen Amari en de nachtwachters werd aangekondigd, had ik meteen het idee dat het wel een boek voor mij zou kunnen zijn. Ik ben namelijk dol op een fijne middle grade op z’n tijd. Het duurde uiteindelijk toch wat langer dan verwacht eer ik het boek kon aanschaffen. Eenmaal lezend had ik maar een paar hoofdstukken nodig om te concluderen dat het inderdaad een heerlijke leeservaring zou worden.

Amari heeft het gevoel alsof ze er niet bij hoort. Ze wordt gepest, is haar broer verloren en een beetje anders. Haar broer is verdwenen en hoewel iedereen vindt dat ze moeten aannemen dat hij is overleden, blijft zij hoop houden. Dan staat er een vreemde man voor de deur die haar uitnodigt om mee te gaan naar een speciaal zomerkamp. Een zomerkamp voor speciale kinderen. Daar zal zij kunnen uitzoeken wat er met haar broer is gebeurd. Maar niet iedereen wil dat zij gaat snuffelen. Ook daar is ze een buitenstaander en misschien ook wel een gevaarlijke!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik Amari en de nachtwachters las, maar ik herinner met nog goed dat ik vrij snel compleet in het verhaal zat. Ik wilde met Amari mee op pad om haar broer te vinden, maar ik wilde ook lezen over haar eigen avonturen. De hobbels die zij moest overwinnen en hoe ze zichzelf eigenlijk moet vinden.

Ik vond haar pad van buitenbeentje naar een bijzonder meisje heel leuk om te lezen, al lag het allemaal behoorlijk voor de hand. Storend vond ik dit niet, want ik wilde al vanaf de allereerste pagina dat zij zou schijnen en de aandacht zou krijgen die ze verdiende. Elk buitenbeentje zal van haar verhaal genieten, want iedereen die er niet bij hoort heeft een verhaal te vertellen.

Het verhaal zelf was leuk. Ik genoot van de wereld en de bekende legendes die langskwamen, maar ook van de originaliteit van het verhaal. Het was gewoon ontzettend vermakelijk en ik wil zeker meer lezen. Ik wil meer Amari, meer Elsie en meer magische mysterie.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.