All our hidden gifts trilogie – Caroline O’Donoghue

Geplaatst op 27 juli 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

All our hidden gifts trilogie – Caroline O’DonoghueAll our hidden gifts door Caroline O'Donoghue
Uitgever: Walker Books Ltd | Juni 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9781406393095
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Maeve Chambers doesn't have much going for her. Not only does she feel like the sole idiot in a family of geniuses, she managed to drive away her best friend Lily a year ago. But when she finds a pack of dusty old tarot cards at school, and begins to give scarily accurate readings to the girls in her class, she realizes she's found her gift at last. Things are looking up – until she discovers a strange card in the deck that definitely shouldn't be there. And two days after she convinces her ex-best friend to have a reading, Lily disappears.

Can Maeve, her new friend Fiona and Lily's brother Roe find her? And will their special talents be enough to bring Lily back, before she's gone for good?

Heb je wel eens een boek opgepakt waarbij je na twee pagina’s dacht ‘ik mis wat?’. Dat had ik toen ik perongeluk begon met het tweede boek van de trilogie. Ik besloot het eerste boek maar te bestellen en al snel was ik erg blij dat ik deel twee ook al in huis had. Ik ben geen lezer die snel een serie achter elkaar lees. Meestal wil ik na een boek even wat anders, maar op een of andere manier wisten deze boeken me zo te grijpen dat ik gewoonweg door moest.

Deze trilogie bestaat uit: All our hidden gifts, The gifts that bind us en Every gift a curse.

Als je van heksen, Ierland en young adult boeken houdt, dan wil je deze trilogie echt niet missen. Het is echt YA, maar wel met een duister randje, vol magie en sprookjeselementen. De magie gaat ver en alles wordt behoorlijk zintuigelijk overgebracht. Ik zag het vuur, voelde de tarotkaarten en rook de rivier gewoon tijdens het lezen.

Deze young adult boeken hebben de kenmerkende tienerproblemen van eerste relaties, ruzies en schoolgaande jongeren, maar heeft ook een zekere serieusheid over zich heen. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf komt.

Ik vond de magie en de heksen heel erg tof in dit boek. Het is natuurlijk meer fantasy dan hekserij in het echt, maar er zitten heel veel herkenbare elementen in. Zo speelt tarot een grote rol en worden er allerlei rituelen gedaan.

De personages zijn divers op allerlei vlakken en dat is op een heel natuurlijke manier gedaan. Daar geniet ik van. Zo is er sprake van diverse nationaliteiten, seksuele oriëntaties en is er sprake van een non-binair persoon.

Het Ierse decor past goed bij de grimmige sfeer en ik vond het fantastisch dat ik de paar Ierse woorden in het boek daadwerkelijk kon lezen.

Al met al was ik echt een beetje verliefd op deze serie en vind ik het oprecht jammer dat ik hem uit heb. Het is lang geleden dat ik met zo veel plezier een Young Adult trilogie achter elkaar heb gelezen, dus dat zegt heel veel voor mij!

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “All our hidden gifts trilogie – Caroline O’Donoghue

  1. Lotte

    Ik had een tijdje geleden pas na meer dan vijftig pagina’s door dat ik het derde boek in plaats van het tweede boek in een serie aan het lezen was (de eerste had ik natuurlijk daarvoor al gelezen).
    Helaas kon ik het tweede deel niet vinden en moest ik dus maar iets anders gaan lezen 🙁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.