Afrekening – Kelley Armstrong (Darkest Powers #3)

Geplaatst op 11 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Afrekening – Kelley Armstrong (Darkest Powers #3)Afrekening Serie: Darkest Powers #3
Andere boeken in deze serie: Bezwering
| april 2011
Aantal pagina's: 334
ISBN: 9789049501051
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Afrekening is het laatste deel in de succesvolle Darkest Powers-trilogie. In deze grande finale komt de lezer erachter of Chloe eindelijk normaal kan worden.

Wat ze er zelf over denkt? Ze weet het ook nog niet, maar wat ze wel weet is dat ze dolgraag normaal wil zijn. Haar gevoelens voor een mensenschuwe weerwolf en voor zijn lieve gewone broer – die toevallig een magiër blijkt te zijn – zijn alleen niet zo normaal. Vooral omdat ze (als ze heel eerlijk is) toch meer neigt naar de weerwolf. Daarbij komt nog dat Chloe en haar vrienden op de vlucht zijn voor een bedrijf dat genetische experimenten uitvoert en dat van de vriendengroep afwil… voorgoed. Zeker niet normaal. En ten slotte is ze genetisch gezegend met de gave om de doden – halfvergane lijken enzo –weer tot leven te wekken. Zo ver van normaal als je het maar kunt krijgen.

Voor wie nog meer wil weten van het verhaal moet gewoon het boek lezen, want in Afrekening wordt antwoord gegeven op alle vragen.

Rondom mijn reis naar New Castle van afgelopen januari, las ik de eerste twee delen van deze trilogie. Ik was ergens niet helemaal tevreden, dus besloot ik het verhaal even links te laten liggen alvorens ik het laatste deel, Afrekening, zou openslaan. Afgelopen dagen besloot ik maar weer te beginnen, met een goede hoop.
Ergens werd die hoop niet waargemaakt. Ik bleef maar wachten op de daadwerkelijk climax, maar die vond ik een beetje uitblijven. Het werd aan het einde zeker wel spannend, maar ik had er zo veel meer van verwacht. Ik had een duizelingwekkende actiescène verwacht vol duisternis en krachten van iedereen die om je oren vliegen. Dat gebeurde wel een beetje, maar niet op dusdanige wijze dat het mijn honger kon stillen.
Ik vond het boek wel vermakelijk en het las lekker weg. De personages kwamen aardig goed uit de verf, al vond ik het in dit boek overkomen alsof ze ouder waren dan 14 en 15. Ik denk dat als ze 16 of 17 waren geweest, ze veel sterker waren overgekomen en er ook mee diepgang kon plaatsvinden. Vooral in dit deel had ik er last van, omdat er extra aandacht wordt gelegd op Chloe’s droom qua filmmaken. Voor mijn gevoel kan een 14 jarige nooit de ervaring en kennis hebben die er wel aan Chloe wordt gekoppeld. Of ben ik nu aan het muggenziften?
Eigenlijk vind ik het heel erg jammer dat ik deze serie niet ontzettend perfect vond, want het concept is leuk en spreekt me erg aan. De personages zijn prima en de focus ligt voor de verandering niet compleet op de romantiek. Maar ik miste gewoon de daadwerkelijke spanning. Ik wilde op het puntje van mijn stoel zitten, maar dat bleef uit. Echter zitten er wel genoeg elementen in die me erg hebben aangesproken, zoals de rassen van de bovennatuurlijken en hoe ze onderling tot elkaar verhouden en wat hun vermogens zijn… Wat in dit boek eindelijk echt daadwerkelijk goed werd toegelicht. En risico daarvan is echter wel dat er niet zo veel met sommige informatie wordt gedaan. Wat wel een mogelijkheid geeft om verder te fantaseren, maar aan de andere kant ook een gevoel van ‘dit verhaal is nog niet klaar’ geeft. Het einde vind ik daar tegenoverstaand wel interessant, omdat het deels open is, maar deels ook niet. Het is geen echt storende open einde.
Al met al denk ik dat deze algehele serie erg veel mensen zal aanspreken, dus laat je vooral niet tegenhouden door mijn puntjes van kritiek. Iedereen die houdt van magie, duistere fantasy en een interessant concept zal deze serie erg leuk vinden en dus ook genieten van Afrekening.
three-half-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Afrekening – Kelley Armstrong (Darkest Powers #3)

  1. Ik vond vooral het einde erg jammer. Nog zo’n leeg einde zonder afsluiting! Ik wil weten wie die rare groep is en ik wil meer weten van Kit en Aunt Lauren en Tori en Simon. Het is nog zo on-af!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.