A Forgery of Roses – Jessica S. Olson

Geplaatst op 9 oktober 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

A Forgery of Roses – Jessica S. OlsonA forgery of roses door Jessica S. Olson
Uitgever: Inkyard Press | Maart 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9781335473257
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

From the author of Sing Me Forgotten comes a lush new fantasy novel with an art-based magic system, romance, and murder…

Myra has a gift many would kidnap, blackmail, and worse to control: she’s a portrait artist whose paintings alter people’s bodies. Guarding that secret is the only way to keep her younger sister safe now that their parents are gone. But one frigid night, the governor’s wife discovers the truth and threatens to expose Myra if she does not complete a special portrait that would resurrect the governor's dead son.

Once she arrives at the legendary stone mansion, however, it becomes clear the boy’s death was no accident. A killer stalks these halls--one disturbingly obsessed with portrait magic. Desperate to get out of the manor as quickly as possible, Myra turns to the governor’s older son for help completing the painting before the secret she spent her life concealing makes her the killer’s next victim.

A forgery of roses heb ik van een collega gekregen. Echt lief, want het is een owlcrate exclusive. Het klonk als een soort fantasy met The Picture of Dorian Grey invloeden. En dat idee klonk epic. Toch was ik ook een beetje huiverig?

Uiteindelijk vond ik het een erg vermakelijk boek. Het had plus- en minpunten, maar over het algemeen overheerste een positief gevoel tijdens het lezen. Dit kwam mede door de epische vorm van magie in het boek. Ik vonk vond dat echt heel tof bedacht en ook erg goed benut tijdens het verhaal. Wel had ik er wel meer van willen weten: hoe het precies werkt, wat de gevolgen zijn etc.

Daarnaast is het boek een soort van murder mystery. Samen met de hoofdpersoon en een aantal discutabele kennissen, gaat Myra op zoek naar de doodsoorzaak van de zoon van de gouverneur. Ze doet dit omdat ze geld nodig heeft. Haar ouders zijn namelijk verdwenen en haar zusje is ziek. De broer van het overleden slachtoffer helpt maar al te graag mee. Hij heeft last van paniekaanvallen en als lezer met een angststoornis dacht ik: yes, herkenbaarheid. Maar zijn angsten werden wederom alleen ingezet wanneer dat uitkwam om het plot vooruit te werken. Als extra hobbel. Dit vond ik niet zo chill. En dat terwijl ik het personage zelf wel een van de leuksten vond.

Myra als hoofdpersoon vond ik oké. Haar motieven zijn duidelijk, maar ze is verder… zo vlak. En over vlak gesproken: ze gaat ook behoorlijk vaak tegen de vlakte. Daarnaast is ze (te) goed van vertrouwen puur voor het verloop van de plot, wat haar een nogal leeghoofdige indruk meegeeft. Op het ene moment is ze heel slim en verstandig en het volgende moment is het lichtje uit en doet ze echt domme dingen.

De ontknoping… daar zou ik een heel opstel over kunnen schrijven.

Kortom: het was een aardig boek en ik heb me absoluut vermaakt tijdens het lezen van A forgery of roses. Maar er waren ook momenten waarop de plot onnodig in de war werd gemaakt, om vervolgens weer (te) makkelijk ontwart te worden.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.