A Conjuring of Light (Shades of Magic #3) – V.E. Schwab

Geplaatst op 16 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

A Conjuring of Light (Shades of Magic #3) – V.E. SchwabA Conjuring of Light door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A darker shade of magic
Serie: A Darker Shade of Magic #3
Uitgever: Titan Books | Februari 2017
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 666
ISBN: 9781785652448
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Witness the fate of beloved heroes - and enemies.

THE BALANCE OF POWER HAS FINALLY TIPPED...
The precarious equilibrium among four Londons has reached its breaking point. Once brimming with the red vivacity of magic, darkness casts a shadow over the Maresh Empire, leaving a space for another London to rise.

WHO WILL CRUMBLE?
Kell - once assumed to be the last surviving Antari - begins to waver under the pressure of competing loyalties. And in the wake of tragedy, can Arnes survive?

WHO WILL RISE?
Lila Bard, once a commonplace - but never common - thief, has survived and flourished through a series of magical trials. But now she must learn to control the magic, before it bleeds her dry. Meanwhile, the disgraced Captain Alucard Emery of the Night Spire collects his crew, attempting a race against time to acquire the impossible.

WHO WILL TAKE CONTROL?
And an ancient enemy returns to claim a crown while a fallen hero tries to save a world in decay.

Als een schrijver of schrijfster die ik tof vind een nieuw boek uitgeeft, dan ben ik over het algemeen niet zo van het ‘moet ik NU hebben’. Ik weet immers dat mijn TBR nog net niet de hoogte van een gemiddelde kerktoren omvat en daarom vind ik het vaak niet zo erg om nog even te moeten wachten. Wat komt dat komt. Te vaak zie ik bij mezelf en bij anderen dat het boek vervolgens nog maanden op de plank blijft staan. Toch was A Conjuring of Light, het derde en laatste deel van de Shade of Magic serie van V.E. Schwab er wel een die ik meteen moest hebben en wilde lezen. Ik vond de trilogie namelijk zo ontzettend gaaf!

De balans is doorgeslagen en het Londen waarvan men dacht dat het verdwenen was, begint macht te krijgen, waardoor er een schaduw over het koninkrijk valt. Kunnen Kelle en Lila, bijgestaan door de andere kleurrijke personages, voorkomen dat het doek voorgoed zal vallen? En zal de magie niet teveel tol eisen?

A Conjuring of Light is een dikkerd. Maar liefst 666 telt mijn paperback. Toen Annabel mij dit vertelde, slikte ik wel even. Had ik wel zin in zo’n knoeperd? Achteraf gezien las ik dit boek niet op het beste moment. Ik was ziek en dan kan ik niet zo goed lezen, laat staan een boek met zo ontzettend veel feels en ontknopingen als deze.

Dit boek was werkelijk een achtbaan aan emoties; het was grappig, badass en het brak mijn hart. Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe ik A Conjuring of Light heb ervaren. Behalve dan dat het perfect was. Dit is de fantasy waar ik van hou; niet te overdreven, met een bijzondere vorm van magie en personages die je niet meer loslaten.

Kell. Lila. Ik hou van jullie. Jullie talenten, jullie gebreken… Jullie reis was fantastisch en jullie hebben deze trilogie tot een van mijn favorieten ever gemaakt. Dat dit nog niet vertaald is, snap ik eigenlijk niet, want het is zo goed.

De actie, de emoties en natuurlijk de manier waarop het geschreven is; het is zo ontzettend goed. Ook al heb ik er heel lang over gedaan (voor mijn doen), het was het elke seconde waard. Echt, als je van fantasy houdt of een vrij toegankelijke serie zoekt, dan is dit precies wat je zoekt.

Met A Conjuring of Light heeft V.E. Schwab het weer geflikt; ze heeft een fantastisch boek neergezet en de serie op epische wijze afgesloten. Mijn hart is in stukjes geslagen, maar zij mag dat. Het was zo ontzettend goed. Ik raad iedereen deze serie aan.

A Conjuring of Light is een achtbaan aan emoties. En dat gevoel wil ik keer op keer beleven.

Dit boek is perfectie. Ik denk niet dat het beter had kunnen zijn dan het nu is.

Anoshe.

five-stars

Tags: , , ,

Divider

8 responses to “A Conjuring of Light (Shades of Magic #3) – V.E. Schwab

  1. Ik sluit me hier volledig bij aan! Wat een heerlijk boek was dit, ik vond hem ook de beste uit de serie. Victoria gaf al een kleine hint op twitter waardoor ik hoop heb op meer Lila en Kell <3
    En ik snap inderdaad ook niet waarom haar boeken nog niet zijn opgepakt door een uitgever… instant best sellers naar mijn idee πŸ˜‰

  2. Andrea

    Ik ben bang dat mijn tbr stapel ook maar doorgroeit en ik ga er niet zo snel doorheen als jij πŸ™‚ Maar ik heb toch het eerste deel gekocht. Jouw schuld πŸ˜‰ Haha. Dank je wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.