2019 was een bijzonder jaar

Geplaatst op 27 december 2019 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

2019 was op meerdere vlakken ene bijzonder jaar en ik wil graag terugblikken op een aantal momenten die ik nooit meer uit mijn geheugen zal laten ontsnappen. Natuurlijk heb ik ook genoeg momenten gehad waarbij ik niet goed in mijn vel zat, verdrietig was, veel te druk of dat dromen alleen maar verder en verder van me vandaan leken te dobberen. Gelukkig vielen er ook heel veel puzzelstukjes op zijn plaats en kan ik alleen maar zeggen dat 2019 een van de meest bijzondere jaren is die ik ooit heb meegemaakt.

Het jaar van vriendschappen

2019 was een bijzonder jaar op het gebied van vriendschappen. Vriendschappen werden hechter en hechter en het werd mij steeds duidelijker hoe waardevol vriendschap voor mij is. Ik sloot een paar nieuwe vriendschappen en weet nu dat ik echt bij al mijn vrienden terecht kan als het nodig is. Dat is een heel fijne gedachte en ik ben blij dat ik heel wat zaken met hen heb kunnen delen dit jaar. Het was ook heel gek om afscheid te nemen van Thyrze, die ging studeren in Zuid Korea. Gelukkig bestaat er internet en ik ben zo blij dat ze het zo naar haar zin heeft.

Echt, luv jullie allemaal.

Mooie reizen

Dit jaar ben ik twee keer op reis geweest naar het buitenland en ben ik twee weekenden gaan kamperen. Nou ja, eentje was in een huisje.

Het kamperen was rondom Castlefest en was heel leuk, al was het in de periode dat het warm was en ik heel moe. Het huisje was rondom Elfia op een soort familiecamping met allemaal huisjes. Ik vond de plek zó fijn dat ik er nog eens heen wil dit jaar.

En dus twee keer naar het buitenland. In juli ging ik toch naar YALC, samen met Esmee en Melisa. Ik twijfelde of ik wilde gaan, maar toen de schrijfster van Sky in the Deep kwam, besloot ik dat ik toch wilde… Het zou ook de laatste keer zijn dat ik kon gaan en ik wilde dit vriendinnenweekend absoluut niet missen. We sliepen lekker bij Melisa en hebben een fantastische tijd gehad.

Maar de mooiste en meest bijzondere reis die ik dit jaar maakte was naar Schotland met Rob. We hebben een prachtige rondreis gemaakt waarin we waanzinnige plaatsen hebben bezocht. Het was ook nog eens een heel leuke groep! Ik hoop dat wij nog veel van dit soort reizen mogen maken: of dit nu weer rondreizen zijn of eens vanuit een vaste plaats. Ierland wordt de volgende bestemming weer, hoop ik. Het lijkt me heerlijk om daar weer naar toe te kunnen.

Deze reis naar Schotland symboliseert deels ook onze weg naar zwangerschap, omdat ik diezelfde periode begon met hormonen slikken.

Werk

Eind 2018 maakte ik een deal met mezelf: als ik op school meerdere uren kan gaan draaien en ik deze (voor langere tijd) kan vasthouden, dan stop ik bij de bibliotheek. En dit moment kwam sneller dan ik dacht. Ik viel in voor mijn zieke collega en tegen het eind van het schooljaar hoorde ik dat zij met vervroegd pensioen zou gaan. Dezelfde week als dat ik te horen kreeg dat de baan nu echt helemaal voor mij was, kreeg ik ander nieuws, waar ik het straks over zal hebben.

Naast mijn baan als mediathecaris werkte ik ook aan mijn blog, als illustrator en aan mijn webshop. Aan dit laatste heb ik soms minder tijd kunnen besteden dan ik wilde, maar dat heeft een andere reden. Ik heb wel op fantastische evenementen mogen staan en veel van jullie blij mogen maken met mijn handgemaakte producten. In 2020 ga ik daar natuurlijk mee door, zij het dat ik wat minder events ga draaien.

Op dit moment liggen mijn producten ook in fysieke winkels. In Tiel liggen ze in de boekhandel en in Den Bosch vind je ze nog tot 5 januari 2020 in het Winter Paleis.

Wat hou ik van mijn werk!

Boeken

Yalc ging natuurlijk over boeken, mijn werk heeft te maken met boeken… Boeken boeken boeken… Het is een rode draad door mijn leven en dus ook weer in 2019. Ik mocht fantastische schrijvers ontmoeten op YALC, YAltival en YALFU, had de meest gezellige avonden met de Leesbeesten Leesclub en las weer meer dan 200 fantastische boeken. Ik las ook manuscripten voor uitgeverijen en dat was ook heerlijk om te doen!

Maar het mooiste moment op boekenvlak was natuurlijk op het moment dat Jen me vertelde dat ze Supernerd ging uitgeven. Het was woensdagmorgen en ik had mezelf net geinjecteerd met een hormoonspuit. Janken als een malle, natuurlijk! Nu is het afwachten tot juni 2020, wanneer het boek zal verschijnen.. AAAAAAH

Maar het absolute hoogtepunt…

Was toen ik in juni eindelijk een positieve zwangerschapstest in mijn handen mocht hebben. Ongeloof, blijdschap, angst.. ik heb vanalles gevoeld. Het was een weg van meer dan 3,5 jaar en nu zit ik alweer in het laatste trimester. Over twee maanden mogen wij ons meisje eindelijk ontmoeten en dat maakt van 2019 een prachtig jaar en van 2020 ook al

Het was een feest om mijn ouders te kunnen bellen. ‘We hebben leuk nieuws’ was al genoeg.

De eerste echo was bijzonder… toen pas voelde het echt en drong het tot me door. Ik vertelde het mijn directe familie en vrienden en vele hebben tranen voor me gelaten van blijdschap. Ik ben hen dankbaar voor alle steun. Ook toen ik de bloeding kreeg en even helemaal in paniek was.. Alles kwam goed en nu zit ik op een gigantische roze wolk. Met glitters. Want alles is beter met glitters.

In 2019 werden mijn dromen werkelijkheid en in 2020 worden ze tastbaar. Meer kan ik niet wensen. 2019, je was fantastisch.

Tags: ,

Divider

6 responses to “2019 was een bijzonder jaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.