Zwemmen, Disney en Sushi

Geplaatst op 21 december 2015 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Een deel van de week was ik helaas nog niet en dat was ik zat. Later voelde ik me beter en ging ik weer werken. ook had ik de kerstviering op school.

maandag: Ik ben het zat!

Maandag was ik nog steeds niet zo lekker. Dit frustreerde me enorm. Ik ben er niet zo goed in om gedwongen rustig te blijven. Ik wil gewoon lekker aan de slag en dingen doen. Ik deed dan ook alleen het hoognodige voor de boeken adventskalender en las Illuminae uit, een heel apart en uniek boek.

Foto 14-12-15 12 49 42

dinsdag: Laatste invaldag

Vandaag was de allerlaatste dag dat ik naar mijn oude stageschool ging om in te vallen. Wat gingen die vijf weken snel, zeg! Het was activiteitenweek en dus werd ik ingezet bij een activiteit met 2 mavo in wat ik dacht dat een soort challenge day zou worden. Het was echter een evenement dat er wel op leek, maar puur gericht was op alcohol en roken. Aan de ene kant was het heel indrukwekkend, aan de andere kant had ik er wat meer van verwacht. Het was in ieder geval wel een mooie dag. Ik sloot dat dag af met een bijles Engels/Duits. Ik las onderweg in het eerste deel van het slot van de Engelfors trilogie; de sleutel. En thuis lag De Alchemist op me te wachten. Ik heb de Alchemist eerder in mijn bezit gehad, ook een hele mooie editie, maar die heb ik ooit uitgeleend en nooit terug gehad. Ik wilde dit mooie boek toch graag in mijn kast hebben staan. Logisch toch?

Foto 16-12-15 09 20 39

woensdag: Laatste lessen van het jaar. 

Na een week afwezig te zijn geweest, was vandaag weer mijn eerste werkdag en had ik meteen de laatste lessen van het jaar. Bizar, hoe snel 2015 is gegaan. Ik krijg de klas steeds beter onder controle, vooral bij handvaardigheid. Ik werk er hard aan om mijn band met die klas te verbeteren en heb ook allerlei afspraken lopen om de lijnen strak te houden. Ik keek ook heel veel na en sloot de werkdag rond vier uur af. Met een best wel tevreden gevoel ruimte ik het lokaal op en ging ik naar huis. In de trein las ik de sleutel uit en begon ik in het nieuwe boek van Jen Minkman; het laatste licht. Ik weet nog niet wanneer ik de recensie van dit boek ga plaatsen.

Thuis had ik post! Het cadeautje voor mijn lootje, en queen of shadows. EINDELIJK. Tja, als je aan die 20 euro moet komen, dan offer je jezelf op, toch?

Foto 17-12-15 22 14 59

donderdag: Vrijjjjjj

Vandaag was ik vrij. Ik werkte lekker aan mijn blog en deed wat dingen die al een tijdje lagen te wachten, zoals het huishouden en boodschappen. Helaas ging mijn fiets kapot. Beetje kak. Het achterrek zit los en daar hang ik mijn fietstassen natuurlijk aan. Ook doen mijn versnellingen weer kak. Beetje vervelend.

’s avonds lees ik, voor Expeditie Robinson begint (wat een saaie finale) het laatste licht uit. Nou eigenlijk erna. Ik moest namelijk nog maar één pagina. Hoe zuur.

Foto 18-12-15 16 42 14

Vrijdag: kerstviering

In plaats dat ik vandaag naar mijn werk moest om les te geven, zou ik naar Zetten gaan voor de gezamenlijke kerstviering. Ik wilde hier perse bijzijn, omdat ik maar weinig uur draai en daarom nog lang niet al mijn collega’s ken. En dat is jammer. Ik besloot een uurtje eerder gaan voor het geval we eerder zouden gaan beginnen, en zodat ik in de lerarenkamer met anderen kon kletsen. In de trein begon ik met Pogingen iets van het leven te maken, een boek dat ik op aanraden van mijn oma lees. Ik lees het boek heel langzaam, omdat ik geen van de grapjes wil missen. Het is een grappig en aandoenlijk verhaal.

Eenmaal bij de kerstviering, mochten we deelnemen aan een workshop. Ik had voor schilderen gekozen. De andere opties waren band, koor, koken en binas. Ik hou het meest van schilderen en toen je je kon inschrijven, had schilderen nog geen inschrijvingen, dus besloot ik daar voor te gaan. We maakten uiteindelijk dit schilderij, naar aanleiding van het schilderij van El Greco.

Foto 18-12-15 14 00 23

Na het schilderen gingen we naar de aula, waar we konden genieten van hapjes, muziek en gezelligheid. Ook mocht ik mijn kerstpakket meenemen.

Foto 18-12-15 16 01 09

Rond een uur of 4 ging ik naar huis, waar ik verder las in mijn boek. Thuis lag het boek Mijn hart en andere zwarte gaten, op me te wachten. Deze had ik aangevraagd. ’s Avonds deed ik eigenlijk niks meer.

Zaterdag: Zwemmen en sushi

Vandaag ga ik zwemmen met Joanne, maar voor ik weg ga kijk ik naar Disneydag. Het zwemmen was heel gezellig en we aten ’s avonds veel te veel sushi. Phoe. ’s Avonds bleek mijn hardcover van Liefdesbrieven aan de sterren te zijn gearriveerd. Die staat nu te pronken in mijn kast. Ook las ik Pogingen iets van het leven te maken, uit. Erg aangrijpend boek. Ik ga meneer Groen missen.

Zondag: Meh.

De vakantie is begonnen en ik zou moeten stuiteren, maar dat doe ik niet. Ik heb een beetje een dipje en frustreer me aan allerlei dingen. ’s Middags lukt het me eindelijk wat dingen te verzetten; ik kies winnaars voor de BAK, type blogjes en lees Faking it. Een rustige dag, want komende dagen heb ik allemaal leuke dingen om te doen.

Foto 20-12-15 10 25 58

Gelezen: Illuminae, Het laatste licht, pogingen iets van het leven te maken, de sleutel en faking it.
Nieuwe boeken: Queen of Shadows, De Alchemist, Mijn Hart en andere Zwarte Gaten en liefdesbrieven aan de sterren.

Foto 20-12-15 10 26 02

Tags:

Divider

3 responses to “Zwemmen, Disney en Sushi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.