Zonder deze items zou mijn bookstagram de saaiste ooit zijn

Geplaatst op 12 april 2018 door Emmy in Blogspiratie, Tips & Tricks / 14 Comments

Bookstagram, het boekige gedeelte van instagram, is eigenlijk niet meer weg te denken uit het social media wereldje. Boeken – met hun prachtige omslagen – zijn immers ontzettend fotogeniek. Hele account zijn speciaal gewijd aan boeken en dat vind ik zelf echt prachtig om te zien. Ik vind het zelf ook oprecht leuk om me bezig te houden met fotografie. Ik kan mijn blog en instagram goed combineren door foto’s te maken voor mijn blog en deze vervolgens ook op instagram te zetten.

Mijn boekige foto’s zouden echter ontzettend saai zijn als ik er niks bij zou leggen. En het duurde even voordat ik mijn eigenwijsheid aan de kant had gezet om dit in te zien.

Toen ik jaren geleden namelijk begon met bloggen, was instagram nog helemaal niet zo’n ding. En foto’s bij je blogpost? Dat vond ik maar veel gedoe. Ik had toch al een afbeelding van de kaft? Ik vond het overbodig, rommelig en soms gewoonweg veel te druk. En toch begon ik er uiteindelijk ook mee. Eerst met een kale witte achtergrond. Soms in gekleurde doeken. Maar nu keer ik mijn hele kist vol hebbedingetjes om, zodat ik een toffe foto kan maken. Kist? Ja, want ik heb ondertussen een hele kist met spullen die ik gebruik voor het maken van foto’s! Vandaag deel ik graag een lijstje met items die voor mij onmisbaar zijn geworden!

Backdrop

Een mooie achtergrond; sommige mensen hebben de perfecte tafel of de perfecte vloer. Maar als je dat niet hebt, dan moet je een beetje valsspelen. Zo heb ik een tijdlang gebruikgemaakt van placemats! Nu gebruik ik al een tijdje bovenstaande backdrop van grijzig verweerd hout, omdat dit goed past bij de sfeer die ik wil neerzetten en mijn andere atributen. Deze backdrop heb ik online besteld en kwam gewoon binnen als een rol. Volgens mij had ik net zo goed een rol behang kunnen kopen, want de textuur en dikte is ongeveer hetzelfde. Je kunt hele dure (en grote) backdrops kopen, maar de goedkoopste opties zijn placemats of behang. Het nadeel van placemats zijn natuurlijk wel dat ze vrij klein zijn. Ik heb hem zelf een tijdlang gebruik in combinatie met stof.

(Nep)bloemen / planten

Ik hou ervan als er organische dingen te zien zijn op een foto; natuurlijk dingen. Bloemen en planten bijvoorbeeld. Maar bloemen zijn duur en kunnen je boek natmaken. Gelukkig zijn er heel betaalbare nepbloemen en planten te vinden! Zo heb ik een heel voorraadje! Wel is de kwaliteit afhankelijk van de plek waar je hem koopt. Action heeft goedkope planten, maar als je ze vergelijkt met de nepperds die je bij een tuincentrum kan kopen, dan zien ze er te nep uit. Xenos is een goed middenweg. Ik heb er een aantal maar ik merk wel dat ik steeds meer voorkeur krijg voor neutrale kleuren, zoals mijn witte kersenbloesem.

 

Een blok hout

Ik heb een soort onderzetter boomblok die je volgens mij zou moeten gebruiken als een plateau voor kaarsen of voor een pot met planten, maar ik gebruik hem zelf graag op foto. Het levert een fijn contrast op met mijn backdrop, waardoor de foto net wat levendiger uitkomt. Ik kocht hem bij een tuincentrum, maar volgens mij heeft de Action, Blokker of Xenos ook geregeld dit soort houten plakken. Je kan natuurlijk ook zelf een stuk boom afzagen…

 

 

Dekentje

Ik hou van dekentjes. En daarom was ik zo ontzettend blij met de dekentjes in de Celebrate Books boxen! Ik heb een witte en een grijze en ik vind ze zo fijn! Ook om te fotograferen, overigens. Zeker toen ik nog een placemat gebruikte als ondergrond, was een dekentje nodig om mijn canvas groter te maken. Nu heb ik ze minder nodig, dus ik denk dat ik hem weer lekker op de bank ga leggen onder te kruipen.

Het boek

Duh. Zonder boeken, geen bookstagram.

Kaarsen

Ik ben dol op kaarsen. Ik maak ze immers niet voor niets. En kaarsen lenen zich in mijn ogen perfect voor bookstagram foto’s, omdat ze een gezellige en knusse sfeer uitstralen. Ik heb zelf natuurlijk kaarsen in alle kleuren van de regenboog gemaakt, dus bij elk boek kan ik wel een bijpassende kaars vinden om er een mooi geheel van te maken. Mocht ik een kaars met hetzelfde thema hebben gemaakt, dan gebruik ik die natuurlijk! Vroeger gebruikte ik ook nog wel eens kaarsen van andere bedrijven, maar nu bijna niet meer, omdat ik zelf een groot aantal kaarsen heb samengesteld.

 

Mijn dolk

Nog een van mijn onmisbare items is mijn dolk. Ik heb er twee en ik kocht ze jaren geleden op de midwinter fair, als een soort athames. Ik was in die periode erg veel bezig met hekserij en deze vond ik mooi in hun eenvoud. Ik gebruik ze nu nog heel graag, omdat er veel boeken zijn waar zwaarden een rol in spelen.

Edelstenen en kristallen

Net als mijn dolken heb ik heel veel andere spirituele dingetjes verzamelend gedurende de jaren. Denk aan runensets, tarotkaarten en sieraden. Maar ook heel veel kristallen! Nu moet ik verklappen dat ik vooral het afgelopen jaar veel nieuwe kristallen heb gekregen. Ze passen vaak prachtig bij boeken en ik vind ze een gaaf effect geven. En daarnaast vind ik het ook tof dat ze nu een dubbele functie hebben gekregen!

Bijbehorende boekenleggers, kaarten, plaatjes etc.

Plaatjes en boekenleggers kunnen je foto’s altijd net wat meer boost geven. Bijvoorbeeld de Bookstagram Cards van Celebrate Books / Blossom Books. Je kunt er hele toffe dingen mee doen, zoals je publiek vragen welk boek je zou moeten gaan lezen…

 

Fairylights en toverstokken

Minder vaak maar wel eens, zie je mijn toverstok langskomen, of fairylights. Deze laatste bewaar ik vaak voor de wintermaanden, om het wat gezelliger te maken. Mijn toverstokken komen vooral voor in magische foto’s.

 

Ik vind het heerlijk om met fotografie en boeken bezig te zijn en om mooie foto’s te maken voor op mijn blog en instagram. Ik zie er steeds meer waarde in en ik heb ook wel de indruk dat ik steeds beter wordt.

Mijn bookstagram vind je HIER.

Wat is onmisbaar in jouw bookstagram foto? Deel jouw tips en je bookstagram account hieronder!

Tags: , , , ,

Divider

14 responses to “Zonder deze items zou mijn bookstagram de saaiste ooit zijn

 1. Mooie items! Ik heb niet echt een Bookstagram, maar maak wel graag mooie flatlay foto’s voor mijn Instagram (@luckybirdy). Ik heb een mooie houten vloer en ben deze gaan gebruiken als achtergrond. Verder gebruik ik graag nepbloemen.

 2. Ik ben heel eerlijk, te lui om telkens vanalles bij de boeken te leggen. Ik kan ook vaak niet uitgebreid foto’s maken wanneer het zonlicht het toelaat.
  Ik hou ook wel van simpele dingen. Maar ik maak gebruik van onze houten salon tafel en gebruik in de wintermaanden vaak mijn hp dekentje van primark. Dat geeft wel een mooi gevoel voor dat seizoen. Als ik bloemen heb staan dan gebruik ik die maar ik ga er geen nep bloemen voor kopen. Leuke boekenleggers en natuurlijk kaarsen gebruik ik wel regelmatig.

 3. Annette

  Ik gebruik zelf ook heel veel kaarsen en bloemen! Daarnaast heb ik wat stof van mijn moeder gekregen zodat ik af en toe eens van achtergrondkleur kan wisselen. Ik heb nu een roze thema. Mijn volgende thema gaat lichtblauw worden! Ik hoop ook nog een mooie creme te vinden voor daarna. Ik wil daarnaast ook heel graag een paar dolken hebben, maar die ga ik inderdaad wel een keer zelf op een festival halen. Ik lees ook wel erg veel boeken met dolken en messen, dus ik mis die prop wel heel erg!

 4. Super leuk om dit eens te zien, want ik vind die foto’s van boeken ook altijd prachtig maar had tot nu toe nog niet echt een idee om eraan te beginnen. Veel van de dingen die je noemt, heb ik zelf ook in huis. Ideaal om een start te maken dus?

 5. Leuk stuk! Ik vind je items altijd heel tof, helemaal jou 🙂 ik gebruik vaak dingen als nagellak, washitapes, inderdaad boekenleggers, soms sieraden, kaarsen, bloemen/planten als ik die in huis heb, pennen, notitieboekjes… alles wat er maar bij past. Is soms nog knap lastig, dus ik denk dat ik binnenkort maar weer eens op een shopping spree ga om mijn voorraadje boekige foto-items aan te vullen!

 6. Do

  Wat een leuke blogpost! Alle items die je hebt genoemd zijn echt heel leuk, ik vind jouw foto’s ook altijd heel mooi! Zelf gebruik ik vooral fairylights, bloemen, boekenleggers en andere frutseltjes, haha.

 7. Een hele fijne en leuke post. Zelf maak ik af en toe gebruik van een backdrop, via Ali ofzo, zijn ze betaalbaar. Maar ik mag zeker af en toe wel wat extra items toevoegen voor een gevulder beeld.

 8. Ooooh ik had helemaal niet door dat het een backdrop was! Vet mooi!
  Heb je daar een speciale website voor waar je die kunt kopen? Of gewoon via Google op backdrop zoeken ofzo? Af en toe lijkt het mij wel leuk om ook met zoiets te experimenteren.

  • Ik heb deze van aliexpress… Je hebt ze ook via andere websites, waar ze duurder zijn, maar vast wel van een betere kwaliteit. Ik raad wel aan om geen stoffen te nemen….

 9. Marjolijn

  Jouw boekenfoto’s zijn echt mooi! En sinds ik je blog volg, gebruik ik ook steeds vaker extra spulletjes om een boek op de foto te zetten. Dan lijkt het net of elementen uit het boek tot leven komen en je kunt er mee vertellen waar het boek over gaat, zonder teveel te verklappen =)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.