Zoek de symbolen, vind de elementen

Geplaatst op 25 juni 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Soms denk ik aan de jaarfeesten, de elementen en andere belangrijke punten uit het paganisme en dan vind ik het interessant om te zien wat iedereen aan bepaalde dingen linkt. Hoe komen mensen op bepaalde linken, hoe kom IK aan bepaalde linken? Koppelen wij symbolen aan gebeurtenissen om ze op deze manier beter te beschrijven?  Te ervaren en om de kern te vatten van wat het inhoudt? Ik denk het wel.
Voor jezelf uitzoeken wat iets betekend is heel leerzaam. Het is dan ook heel leuk om bij alles te gaan bedenken wat je er aan koppelt. Op die manier schreef ik voornamelijk ook mijn blogs bij de jaarfeesten, kleuren en elementen. Het gaf me een soort houvast, een soort basis waaruit in kon werken.
Toen ik afgelopen midzomer in de stromende regen naar huis rende, terwijl de angst voor het onweer om me heen greep, probeerde ik mezelf te focussen op het jaarfeest. Mijn wens om het die avond rustig te ‘vieren’ waren in een klap verdwenen, maar ik wilde het zo graag hervatten dat ik wel iets moest verzinnen wat mijn aandacht vatte.
Ik begon in mijn hoofd de gebeurtenissen om mij heen te linken aan de elementen en besefte weer eens hoe aanwezig deze energieën zijn om ons heen. Ik beloofde mezelf dit vaker te doen, er vaker bij stil te staan. En toen kwam er nog een gedachte in mij op. Hoe leer je anderen over jaarfeesten en energie? Door ze zelf dingen te laten linken!
Zelf dingen leren is immers nuttiger dan dat alles voorgekauwd wordt, is het niet? Misschien is het leuk om te kijken wat bepaalde dingen voor jou betekenen door alles wat je er aan koppelt op te schrijven. Neem bijvoorbeeld de zomer, iedereen linkt het aan wat anders, maar als jij zelf weet wat het voor jou betekend, heb je misschien de mogelijkheid om er nog beter bij stil te staan. Zo kan je kleine nuances in energie gaan opvangen, wat je nog meer aan het denken zal zetten. Dit is leerzaam. Probeer het maar eens. Zoek die symbolen.
Ik ga dit ook meer eens proberen binnenkort. Misschien niet met het komende jaarfeest, maar misschien juist met een maanstand, want we vergeten bijna hoeveel invloed de maan op ons gevoel kan hebben!

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.