Zilveren Vleugels (Vleugels Trilogie #2) – Vanessa Gerrits

Geplaatst op 18 februari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Zilveren Vleugels (Vleugels Trilogie #2) – Vanessa GerritsZilveren vleugels Serie: Vleugels Trilogie #2
Andere boeken in deze serie: Tweedehands Vleugels
| december 2014
Aantal pagina's: 431
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

Een jaar nadat Max Lucy’s vleugels stal (en Lucy Max’ hart stal) is hij vastberadener dan ooit om haar vleugels terug te geven.
Dankzij een mechanisch prototype van angellicumzilver zullen de Engel en de Kraai eindelijk samen kunnen vliegen ... Of dat is tenminste toch de bedoeling.

Maar Lucy’s gedwongen huwelijk met Beschermengel J.J. en de rol die Max ongewild speelt in een machtsspelletje tussen de Tribalkraaien, staan hun gevleugelde liefdesgeluk in de weg.

Wanneer een oude bekende zich opwerpt als
onverwachte nieuwe vijand, staan Lucy en Max recht in het
kruisvuur van zijn wraaklust. De werelden van Engelen en Kraaien zijn nog nooit zo nauw met elkaar in aanraking gekomen – zullen ze verenigen, of elkaar vernietigen?

Voordat Zilveren Vleugels echt klaar was om voor het grote publiek te verschijnen, deed Vanessa een oproepje voor proeflezers. Dit leek me erg leuk om te doen, omdat ik ondertussen wel kritisch naar een tekst kan kijken (minus de taalfouten dan). Althans dat denk ik. Is dat erg om van jezelf te zeggen? Haha

Zilveren vleugels is het vervolg op Tweedehands vleugels, een boek wat me aangenaam verraste toen ik het las op de boot naar New Castle. Dit tweede deel las ik steeds in stukjes, omdat ik het in die periode (november/december) nogal druk had. Het was ook nog niet de definitieve versie, die ik ook nog niet gelezen heb (maar nog wel eens zal doen).

In dit tweede deel moet Lucy zien te leveren met het feit dat ze geen vleugels meer heeft. Haar relatie met Max moet ze geheim houden en tja.. dan die verloving met JJ. Lucy krijgt heel wat op haar bordje en Max wil haar met alle liefde uit de problemen helpen.. Maar ook hij heeft zijn eigen hindernissen te nemen. Deze hindernissen vond ik een goede toevoeging, omdat je daardoor niet alleen Lucy’s gezaag aan hoeft te horen. Hoewel niet alles even duidelijk was, was het wel spannend genoeg om meer te willen lezen.

Voor mij was het niet een enorm spannend boek, maar wel eentje waarin de ontwikkelingen van een relatie tussen twee verschillende werelden, zich mooi ontwikkeld. Er wordt ruim de tijd genomen om elkaar te leren kennen en ook met elkaars zwaktes te leren leven.

Een grote plus van de wereld die Vanessa heeft geschapen vind ik nog wel dat het zich in België afspeelt en dat er heerlijke steampunkelementen in zitten, maar dat het geen heavy fantasy is geworden. Het blijft lekker luchtig, als de vleugels van een engel. Elementen als de tribalkraaien hadden wat mij betreft iets uitgebreider aan bod mogen komen om duidelijker over te komen, maar gelukkig is er ook een deel drie in de maak!

De personages van Zilveren Vleugels zitten goed in elkaar en hebben echt hun eigen stemmetje. Ik was zelf tijdens het lezen best wel boos op Doc, maar als een personages emoties bij je losmaakt, dan vind ik het boek vaak al geslaagd. Woede is immers ook een emotie en niet alles kan koek en ei zijn.

Het is een leuk boek met meerdere climaxen. Dat zal niet iedereen bevallen, omdat je ergens het gevoel hebt dat het twee boeken zijn. Maar aan de andere kant is dat juist ook wel weer een plus; meer boek voor je geld!

Vanessa heeft met Zilveren Vleugels een enorme prestatie geleverd en ik vind het een applaus waard dat ze het in eigen beheer blijft uitgeven. Ik ben benieuwd naar haar toekomstig werk en blijf met alle liefde proeflezen!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Zilveren Vleugels (Vleugels Trilogie #2) – Vanessa Gerrits

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.