Ziel van het vuur (De vijfde wet van de magie) – Terry Goodkind

Geplaatst op 30 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Ziel van het vuur (De vijfde wet van de magie) – Terry GoodkindZiel van het vuur Serie: De Wetten van de Magie #5
Andere boeken in deze serie: Steen der tranen
| juli 2008
Aantal pagina's: 688
ISBN: 9789024555888
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Richard Cypher en zijn geliefde Kahlan zijn erin geslaagd het land D'Hara te vrijwaren voor een levensbedreigende, door magie gewrochte epidemie - maar ze hebben daarbij per ongeluk de akkoorden ontketend. Afschuwelijk duidelijk is nu dat de akkoorden het vermogen heeben alles te vernietigen wat Richard en Kahlan met zoveel inspanning hebben beschermd - zelfs de kracht van het Zwaard van de Waarheid zou wel eens ontoereikend kunnen zijn om de vloed van losgebroken magische kracht te keren. Algehele verwoesting dreigt...

Bestel dit boek op bol.com

Sorry, het was een paar daagjes stil hier op Zon en Maan. Druk met van alles, maar vooral met verkouden zijn. Dat en een flinke migraine maken het wat moeilijker om te lezen en te schrijven. Het duurde dan ook eventjes voordat ik dit monster van bijna 700 pagina’s, Ziel van het vuur, uit had. Want Terry Goodkind schrijft behoorlijk gedetailleerd, en niet bepaald vlot.

Toch schuilt er achter die complexiteit van zijn epos een bijzonder verhaal met vele personages en vele zijwegen die men volgt. Elk boek heeft een afzonderlijk hoofdpunt, maar toch keren er belangrijke elementen meerdere malen terug.
Hierbij vraag ik me erg af waar Goodkind heen wil met het verhaal.. Waar de meeste reeksen die ik lees meestal echt per boek leesbaar zijn, lijkt deze serie een grote brij van avonturen die in elkaar geweven zijn. Dan weer een kalmere periode, dan weer boordevol actie. Het zit er allemaal in

Af en toe klaagde ik tijdens het lezen tegen mijn vriend dat het ‘zo langzaam leest’ in vergelijking tot de vele andere boeken die ik verslind. Je moet er van houden, maar ik vind dit wel een lekkere afwisseling. Maar ik moet er echt niet aan denken meerdere van deze boeken achter elkaar te moeten lezen zeg!

Tja, wat kan ik nog meer over dit boek zeggen. Er zitten bijzondere stukken in. Soms zo abstract dat het bijna niet meer te volgen is, alsof de magie echt een wetenschap is, dan weer zo down to earth dat het bijna hilarisch is. De kip die geen kip is bijvoorbeeld. Bijzonder stuk!

Tot nu toe vond ik Ziel van het vuur het ‘langzaamste’ boek van de serie, maar toch heb ik er weer van genoten. Zeker een aanrader voor alle fantasyfans. Op naar het volgende deel!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Ziel van het vuur (De vijfde wet van de magie) – Terry Goodkind

  1. Een vriend van mij heeft alle boeken uit deze serie gelezen en vindt ze helemaal geweldig. Ik weet nog niet zo zeker of ik ze wel wil lezen. Eerst Game of Thrones maar eens uitlezen en de boeken van Feist!

  2. Dit is het boek dat ik allerlaatst heb gelezen. Maar inderdaad ‘langzaam’, ik snap wat je bedoeld. Ik wil graag verder, maar eerst The Vampire Diaries 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.