De Wetten van de Magie 2: Steen der Tranen

Geplaatst op 1 maart 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Wetten van de Magie 2: Steen der TranenSteen der tranen Serie: De Wetten van de Magie #2
Andere boeken in deze serie: Ziel van het vuur
| november 2008
Aantal pagina's: 880
ISBN: 9024557321
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Richard Cypher, de Zoeker, heeft geen andere keus dan zijn geliefde Kahlan in de steek te laten. Immers, zijn persoonlijke magie zal hem doden, tenzij hij zich volledig overgeeft aan de Zusters van het Licht, hen volgt naar het verre Paleis van de Profeten en Kahlan achterlaat. En Kahlan? Zij probeert vergeefs de tovenaar Zedd te bereiken...

Avonturier en minnaar, vluchteling en jager, in elk opzicht een rechtvaardig mens, dit alles is Richard Cypher, de Zoeker. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos - de Wetten van de Magie - dat, spannend en aangrijpend tegelijk, over de hele wereld miljoenen aan zich wist te binden.

Ja, ik geef het toe, het is qua leesboeken recensies een beetje stil geweest op Zon en Maan. Hoe dat komt? Dat lees je

Goodkind is een held in het scheppen van gedetailleerde werelden en doet dat in een aantrekkelijke schrijfstijl, maar wel eentje waarbij ik langzamer lees. Dit is dan ook de reden dat het even wat langer heeft geduurd voor deze recensie kon verschijnen. 880 pagina’s is ook niet niks, maar ik heb er zeker van genoten!

Het is een verhaal waar ontzettend veel in gebeurd en waarvan je duidelijk merkt dat het een onderdeel van een grotere serie is. Er worden diverse spannende hoogtepunten bereikt waar ik als lezer zoiets had van ‘wauw, hoe gaat dit verder?’. Sommige van die hoogtepunten lijken wel plots boem afgelopen te zijn en dan vraag ik me wel af of dit later in de serie nog terug zal komen. Maar dat zullen we nog wel merken, want ik begin meteen aan het derde deel!

Goodkind loopt wel tegen wat cliches aan, maar dit is niet storend voor het verhaal omdat je de pijn en de worsteling die de karakters hebben met hun gevoelens heel duidelijk kan ervaren. Het is bijna alsof je die emoties ook kan voelen, zo diep zit je in die wereld.

Wel vond ik de eerste paar honderd pagina’s wat traag lezen, maar de laatste 200 vlogen onder mijn ogen voorbij en daarbij genoot ik van de snelheid van het verhaal.

Deze serie is voor iedereen die van avontuur houdt, van magie, van diverse plotwendingen en van een verhaal dat niet na 800 pagina’s is afgelopen. Eigenlijk een must voor iedere fantasy-fan.

 

four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.