Ziek zijn is stom

Geplaatst op 13 december 2015 door Emmy in Persoonlijk / 12 Comments

Nog voor de zondag voorbij was, kreeg ik van Thyrze, Winter. Echt super lief, want ik wilde dit boek erg graag hebben. We waren namelijk samen naar de verjaardag van Katja. Het was zo ontzettend gezellig; van mij mag zoiets iedere week wel! Helaas werd ik later in de week ziek.

recensieboeken

Zondag lukte het me eindelijk om weer een beetje aan de slag te gaan met bloggen.

Maandag:

Ik blogde en had een vrije dag. En aan het einde Dungeons & Dragons. Niet echt een boeiende dag, dus. Ik las ook niks.

Dinsdag

Dinsdag werd ik behoorlijk beroerd wakker, maar ik besloot toch te gaan werken. Het was immers de laatste dat dat ik in zou vallen (volgende week ook nog, maar dan zijn er geen lessen). Ik sleepte me door de dag heen en keek een hele boel werk na. Als ik bezig was, dan ging het wel. Toch was ik blij dat ik na 3 uur naar huis kon. Ik las in de trein Claire, middernacht deel 6 en genoot er erg van. Nadat ik bijles had gegeven (een erg prettige les, waarbij ik merkte dat mijn leerling steeds meer openstaat), kwam ik thuis en plofte ik op de bank. Ik had buikpijn en keelpijn. Ik besloot dat – wanneer ik me nog zo voelde – werk helaas zou moeten afzeggen.

kerstpakket

Woensdag kreeg ik een kei lekker kerstpakket. Hier mag iedereen me voor wakker maken.

Woensdag

Ik sliep erg slecht en belde werk af. Dit voelde ontzettend rot om te doen, want ik hou er niet van om mensen teleur te stellen. Ik wil altijd maar door door door, terwijl mijn lichaam nu zegt; stop! Vandaag las ik Claire uit en las ik verder in Nachtkind, het laatste deel van wicca. Ook keek ik eindelijk nog een paar afleveringen van The seven deadly sins.

Donderdag

Ik hoopte enorm dat ik me beter zou voelen vandaag, maar het bleek juist het tegenovergestelde te zijn. Ik heb ontzettende keelpijn en voel een irritante druk op mijn longen. Anneke vertelde via twitter dat het niet zo gek was dat ik ziek ben; zij maakte dit vorig jaar ook mee. Blijkbaar moet je als beginnende docent nog wat weerstand voor al die bacillen ontwikkelen. Klinkt ergens ook heel logisch. Fijn is het niet, maar de rust is blijkbaar wel nodig! Ik lees vandaag Nachtkind uit en voel een enorme leegte. Zo raar om een fijne serie af te sluiten! Ook kijk ik de anime van gisteren af. Ik zal er binnenkort een stukje over schrijven. Verder lees ik in Tijdlijn, een prachtig geïllustreerd geschiedenisboek met zo veel detail dat ik er echt een paar uur mee bezig ben. En daarnaast probeer ik wat te bloggen, maar dat lukt niet zo goed. Tja.. ik moet nu eenmaal pas op de plaats nemen!

Voordat Expeditie Robinson begint (shit, Klaas eruit!) begin ik in De Nieuwe Orde, maar het boek weet me niet te grijpen.

tijdlijn

Tijdlijn houdt me de hele middag zoet; al die details en leuke feitjes!

Vrijdag

Ik was nog steeds echt niet lekker, dus ook vandaag bleef ik thuis. Ik las helemaal niks en deed eigenlijk heel weinig. Mijn blogjes raken een beetje op, maar dat is niet zo gek nu ik ziek ben. Ik probeer steeds de winacties in ieder geval in te plannen. Gelukkig komt de vakantie eraan.. Al merk ik wel dat ook daar allerlei afspraken beginnen binnen te stromen.

Ik ontvang van BBNC uitgevers het Harry Potter kleurboek en hij is ZO TOF.

Eindelijk afgekeken.

Zaterdag

Hoe brak ik me ook voelde, ik wilde er even uit. Dus gingen we naar Eindhoven, omdat Rob nog naar de Eppo wilde. We gingen langs bij de primark en we maakte een pitstop bij de Media Marks om wat films te scoren. Ik liet wat series die ik wilde staan en besloot dat ik straks wel een boek mocht kopen bij Van Piere. Zo gezegd, zo gedaan. Katja en Melisa zouden namelijk ook naar Van Piere kopen. Ik kocht zelf Shadow Study. Ik heb dat boek NODIG. Overigens bestelde ik deze week ook nog wat bij de blauwe man, maar dat is nog niet binnen.. En bevat ook cadeautjes voor mijn lootje. Dus ssssst.

’s Middags probeer ik wat op te ruimen en te lezen, maar ik voel me steeds beroerder. De Nieuwe Orde is gelukkig uit… Ik vond het echt niet boeiend.

Ook kreeg ik vandaag Schimmenschuw binnen. De winnaar van de winactie heeft hem dan vast ook binnen. Ik ben erg benieuwd!

Zondag

Dit dagboek verschijnt voor de verandering op zondagavond, omdat de winacties van de BAK de planning een beetje doen veranderen. He wat rot. Vannacht sliep ik wat beter, maar nog steeds ben ik niet lekker. Ik besluit dan ook niet naar de presentatie van Margje Woodrow (Kater) te gaan en lekker thuis te blijven. We kijken ’s morgen een paar afleveringen van How I met your mother, we zijn bijna door alle seizoenen heen, en daarna probeer ik weer aan de slag te gaan. Ik wil echt een paar blogjes typen vandaag. Dus toi toi toi, aan de slag. See you next week!

gelezen boeken

Gelezen: Middernacht – Claire, Tijdlijn, De nieuwe orde en nachtkind.
Bezig in: Illuminae
Nieuw binnen: Winter, Shadow study, Schimmenschuw en Harry Potter kleurboek voor volwassenen.

nieuwe boeken

Wat ik heel tof vond deze week is dat ik de 500 bloglovin’ volgers heb gehaald. In januari zal ik daar een winactie voor organiseren; dat is nu een beetje overkill, natuurlijk! Een aantal mensen hebben al een prijs gewonnen en ik geniet van al jullie positieve geluiden. Wat zou ik toch zonder jullie moeten, zeg!

Tags:

Divider

12 responses to “Ziek zijn is stom

  1. Ziek zijn is heel héél stom. Wat jammer dat je er net nu last van hebt terwijl de Boeken Adventskalender voor een superdrukke maand zorgt. Hopelijk voel je je snel weer beter. Mocht het je een beetje troost bieden ik ben zelf ook weer eens een keertje ziek. Kunnen we dankzij mijn rampzalige immuniteit lekker solidair doen. 🙂

  2. Ik hoop dat jij je ondertussen wat beter voelt, Emmy. Ziek zijn is inderdaad stom. Maar soms is het niet anders. Ik was vorige week ziek en werd gisteren nacht wakker met de buikgriep. Zo zit het mee en zo zit het tegen.

    Tijdlijn ziet er heel mooi uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.