You Only Live Once (Gracie Dart #1) – Jess Vallance

Geplaatst op 3 augustus 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

You Only Live Once (Gracie Dart #1) – Jess VallanceYou only live once door Jess Vallance
Serie: Gracie Dart #1
Uitgever: Hot Key Books | Augustus 2018
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9781848126602
Uitgave: Paperback, ARC
Goodreads
three-stars

The start of a hilarious new teen series for fans of Geek Girl.

Gracie Dart has always worked hard and she's got a wall covered with revision timetables and French verbs to prove it. But now GCSEs are behind her and she suddenly starts to think: what was the POINT of it all?

When Gracie thinks she's dying of a disgusting tropical illness, she starts to worry she's been wasting her best years being sensible. It's like people say: you only live once - so isn't it about time she started LIVING?
(OK, so the tropical illness turned out to be a fake-tan miscalculation. Anyone could make the same mistake.)

When Gracie decides to do something, she does it properly. Gracie Dart is about to live out her dreams. However embarrassing.

Vorig jaar nam ik een aantal ARCs mee naar huis van YALC en voor ik weer naar Londen zou gaan, wilde ik er wel een aantal gelezen hebben. Ik besloot You only live once te lezen omdat het boek vergeleken werd met Geek girl, een serie die ik echt fantastisch vond.

Gracie Dart heeft zich altijd helemaal uit de naad gewerkt om goede cijfers te halen en heeft de cijfers om dit te bewijzen. Maar als ze denkt dat de dood aan het gaan is door een enge ziekte, vraagt ze zich af of dit het allemaal waard is. Ze besluit te gaan leven en risico’s te gaan nemen.

Ik vond het begin van You only live once heel erg leuk en nuttig. Hoeveel mensen er wel niet leven en vastzitten in een ritme, terwijl ze eigenlijk dromen van andere dingen. Ik vond het heel leuk dat Gracie allemaal dingen probeerde die ze graag eens wilde doen. Ze verlegde haar grenzen en kwam haar angsten onder ogen.

Toch vond ik het halverwege het boek een beetje saai worden. Ze ontmoette een aantal mensen en daarna komt ze eigenlijk weer in een sleur terecht die ik nogal ongezond vond.

Gelukkig eindigde het boek voor mij weer sterk: met een duidelijke boodschap en een goede groei van de personages. Desalniettemin zorgde die dip ervoor dat ik het boek een stuk minder grappig vond dan ik had gehoopt. Ik had enorm veel moeite met waar het boek heen ging en het begin voelde daardoor compleet random. Het geheel was niet helemaal zoals ik had gehoopt.

Het was geen heel verkeerd boek en ik denk dat fans van Geek girl (jongere young adult lezers) het een heel leuk boek zullen vinden. Ik had echter meer humor verwacht en vond het middenstuk van het boek een beetje saai.

You only live once zet je als lezer aan het denken: leef ik wel echt?

You only live once had interessante elementen en gedachten die tieners zeker zullen inspireren. Toch vond ik het boek minder grappig dan ik had gehoopt en ook wat ik had verwacht. Het boek begon veelbelovend en eindigde sterk, maar ik had wel moeite met het middenstuk.

 

three-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.