YALFest 2016

Geplaatst op 26 april 2016 door Emmy in Evenement / 6 Comments

Dag 1: De persconferentie

Ondanks dat ik niet lekker was, moest en zou ik naar de persconferentie van YALFest gaan. Dit was namelijk dé kans voor mij om de auteurs te spreken. Bewapend met mijn camera en een aantal vragen reisde ik af naar Utrecht. Samen met een aantal andere bloggers mocht ik 40 minuten lang alle schrijvers bestoken met vragen. De tijd vloog voorbij en de auteurs hadden echt een ontzettende klik met elkaar. Hun panel was heel erg interessant! Ik heb het gefilmd voor de boekpioniers en jullie kunnen binnenkort een vlog verwachten.

Foto 22-04-16 16 49 04 (1) Foto 22-04-16 17 14 39 (1) Foto 22-04-16 17 14 42 (1) Foto 22-04-16 17 14 45 (1)

Gelukkig lukte het mij ook nog om een vraag te stellen. Ik vroeg Stephanie Perkins hoe het is om normaal gesproken allemaal schattige boeken vol liefde te schrijven en dan toch over te stappen naar horror (haar nieuwste boek wordt een horror).

Ze antwoordde dat de slasher horror wat ze schrijf veel wegheeft met de films uit de jaren 70/80, dus vol humor. Ze ziet de link dan ook wel. Ook vertelde ze dat ze er wel van houdt om mensen te verrassen. In haar huis is elke kamer van haar huis in een andere kleur van de regenboog geschilderd, maar als je goed kijkt, zie je overal wel macabere details staan. Ze heeft zelf dus ook wel een duister tintje en dat gaat in dat boek naar boven komen. IK KAN NIET WACHTEN!

Ook heel fijn om te zien hoe veel schrijvers fan zijn van Harry Potter. Becky en Stephanie schreven er ook over in mijn boek.

yalfest6

Haha, nu heb ik twee gesigneerde Lobsters. Ooit allemaal! Ik kijk er nu al naar uit ze weer te zien.

yalfest5 yalfest4 yalfest3 yalfest2 yalfest1

Achteraf mochten wij allemaal een boek per auteur laten signeren en met ze op de foto. Na een groepsfoto was het uur al voorbij en konden we weer naar huis. Zo bizar en zo leuk! Wat heb ik genoten!

Dag 2: De boekhandel borrel

Op zaterdag waren er meerdere dingen te doen met de auteurs. Zo was er een rondvaart voor de winnaars van de actie en wisten sommige mensen auteurs te spotten in het centrum van Utrecht. Zelf keek ik vooral uit naar de avond. Ik was namelijk uitgenodigd voor de Boekhandel Borrel. Huh, maar Emmy? Jij bent toch geen boekhandel? Ja, dat klopt inderdaad. Maar als vormgever van het boek Lobsters mocht ik ook komen. En voor de boek pioniers kwam het natuurlijk ook goed uit! Ik sprak samen met Katja af en voor ik het wist stonden we tussen de auteurs en boekhandels.

Gelukkig kende ik aardig wat mensen. Het promoteam en ambassadeursteam van beide uitgevers, mensen van de uitgevers en een aantal boekhandels kende ik, naast de auteurs natuurlijk!

De avond begon met een interview en daarna mochten we kletsen. Ik sprak met boekhandels, met Arwen en met Tom. Oh wat was het leuk! Tom vroeg meteen of we ook weer naar YALC kwamen en we hadden het over Lobsters 2. Hij over het feit dat ze nog aan het schrijven zijn en ik over de omslag. Supergezellig!

De sfeer was heel toegankelijk en ik voelde me echt bevoorrecht dat ik er bij mocht zijn. Ook al waren de goodiebags al op, alleen het feit dat ik me onder al die mensen mocht mengen maakte het meer dan waard! Het enige waar ik van baal is dat ik geen foto’s samen met de auteurs heb gemaakt. Tja, hopelijk komen ze volgend jaar weer!

Foto 23-04-16 18 29 28 Foto 23-04-16 18 29 25 Foto 23-04-16 17 50 30

Kijk wat het promoteam had gemaakt! Hoe vet!

2yalfest10 2yalfest9 2yalfest8 2yalfest7 2yalfest6 2yalfest5 2yalfest4 2yalfest3 2yalfest2 2yalfest

Dag 3: YALFest!

YALFest was voor mij precies wat ik er van verwacht had. Rond een uur of 10 was ik op Utrecht CS en ging ik op een strategisch punt zitten om op al die anderen te wachten. En wat was het meteen gezellig! We wisselde boeken en andere goodies uit. Heerlijk om oude bekenden te zien en om nieuwe mensen te leren kennen. Het liefst had ik nog meer mensen leren kennen, maar ik vind het altijd nog spannend.

Rond kwart voor 11 waren we bij De Winkel van Sinkel, waar het feest zich zou afspelen. Er werden twee rijen gevormd, zodat iedereen meteen het juiste kleur bandje zou krijgen. Dit ging heel snel en soepel. We kregen meteen de goodiebag, wat te drinken en konden een plekje gaan zoeken. De goodiebag was goed gevuld en bevatte onder andere een gloednieuw boek van een van de uitgever: De afstand tussen jou en mij of Riders. Ook kregen we van elke schrijver een handtekening op een sticker. Deze bookplates kan je gemakkelijk in je boek plakken. Een goede keus van de uitgever, want zo kon er veel meer gedaan worden tijdens het event.

Na een vrij lang hoofdprogramma met een interview en een quiz, hadden we een uur pauze waar we onze lunch konden ophalen. De lunch was prima, al mag hij wel wat afwisselender gemogen. Het uur vloog om door al die gezellige mensen en we gingen snel naar de workshop. Ik zou de workshop schrijver volgen, omdat ik samen met Tim iets wil gaan schrijven. De workshop was meer een presentatie dan echt een workshop waarbij je aan de slag gaat en ook meer gericht aan beginners, maar het was OK. Zeker voor 100 man. Daarna ben ik samen met Tim ons verhaal gaan pitchen.

Vervolgens besloten we om wat van de extra dingen te doen. Je kon een tijdelijke tattoo laten zetten en je gezicht laten schminken met glitters en nog veel meer. Ik liet een glitter deathly hallows sign op mijn wang zetten.

En toen moest Tim en ik rennen. DE FOTO! Na drie dagen had ik nog steeds geen foto gemaakt met de auteurs en toen werden de laatste foto’s al gemaakt. Wij waren nog net op tijd en maakten de laatste foto met de auteurs.

Ik heb gelachen. Zo hard gelachen dat ik moest huilen. Wat was ik toch met fijne mensen. Echt, ik hou zo veel van jullie allemaal.

Na nog een tijdje gekletst te hebben besloot ik naar de trein te gaan en sloot ik YALFest af. Wauw, en nu zit ik echt in een dip hoor. Ik keek maanden uit naar het event en ondanks dat niet alles helemaal was zoals mensen hoopten, vond ik het fantastisch. Ik heb werkelijk een super gaaf weekend gehad waarbij het delen van onze passies centraal stond. Dit is mijn wereld. En ik geniet er elke seconde van.

3ya6 3ya5 3ya4 3ya3 3yafest2 3yafest

Benieuwd naar mijn haul? Ik laat je binnenkort in een filmpje de goodiebag zien én de boeken en goodies die ik van anderen kreeg.

Volgend jaar weer! Ik ga mijn kaartje voor YALFest 2017 zeker scoren! Er zijn al wat auteurs bekendgemaakt en ook de locatie beloofd heel wat. Volgend jaar kan alleen maar beter en grootser worden! Ik heb zo intens genoten van het weekend!

Tags: , ,

Divider

6 responses to “YALFest 2016

  1. Dit zouden ze ook eens moeten organiseren in België! Ik ben zo jaloers! 😮 maar ik vind het wel geweldig dat je dit allemaal mag meemaken!

  2. Het is een beetje gek om nu ineens een hele hoop verslagen achter elkaar te lezen. Wel leuk om bij jouw enkele andere foto’s te zien. Wat dichterbij de auteurs, andere bloggers, … Ik vrees dat het evenement te druk voor me zou zijn geweest. Maar op deze manier kan ik dus wel in alle rust meegenieten. 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.