YALC, here I come!

Geplaatst op 26 juli 2018 door Emmy in Evenement / 5 Comments

De koffer staat klaar, mijn zin is 101% en mijn treinkaartje zit in mijn tas; ik ben onderweg naar Londen, waar ik voor de vijfde keer naar YALC ga. YALC (Young Adult Literature Con) is een onderdeel van London Film and Comic Con en wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Samen met mijn man, Thyrze en Melisa ga ik lekker chillen in Londen, auteurs ontmoeten en kraampjes afstruinen.

Welke boeken neem ik mee

Dit jaar gaan we van donderdag tot en met dinsdag naar Londen. We hebben een appartementje gehuurd en gaan met de trein; hierdoor zijn we niet gebonden aan gewicht en kleine koffertjes. Op donderdagmiddag gaan we leuke dingen doen en op maandag zien we het nog wel. In ieder geval heb ik veel luchtige kleding mee. Ik neem naast mijn ereader slechts drie boeken mee, waarvan ik er twee bij me heb die ik nog niet gelezen heb. Alle drie wil ik graag laten signeren. Het gaat om The Smoke Thieves, The surface breaks en The Gospel of Loki. Ik kijk er heel erg naar uit om de eerste twee boeken te gaan lezen. Fijn dat dit gewoon kan in de trein.

Wat ik ook echt heel chill vind is dat YALC een van de weinige events is waar ik heen kan als lezer ipv als webshopeigenaar. Ook wel eens lekker. Toch is het ook wel weer een plek om te netwerken.

Op mijn wishlist

Elk jaar heb ik een enorme wishlist met boeken die ik wil scoren. Dit jaar heb ik de lijst al gezien met ARC en andere boeken die weg worden gegeven en daar laat ik me vooral verrassen. Ik wil niet al te veel boeken kopen, maar dat voornemen heb ik elk jaar.. lol.

Ik heb dit lijstje vorige week opgeschreven:

 • Thunderhead
 • One dark throne
 • Bright we burn
 • The traitor prince
 • Ace of shades
 • Heart of iron
 • Something strange and deadly
 • Long may she reign
 • Rise of fire
 • A pocketfull of crows

Geeeeen idee of het er gaat zijn, maar we zullen zien! Mij kennende zie ik 1008983726478575 miljoen boeken die ik wil hebben. Stuur hulp.

Wat gaan we doen?

Aangezien we behoorlijk wat ervaring hebben op het gebied van yalc en we weten hoe intensief het kan zijn als je drie dagen gaat, gaan we het enorm rustig aanpakken. Een fijn plekje scoren om te zitten, twitter in de gaten houden voor toffe acties en vooral lekker chillen. We hebben dan ook geen lijst gemaakt met dingen die we perse gaan doen, maar kijken per moment. Ik heb wel een kleine wishlist met dingen die ik zou willen doen – naast het scoren van toffe boeken natuurlijk! Panels skippen we meestal, tenzij we daar echt zin in hebben.

Vrijdag

Op vrijdag zijn eigenlijk meteen de drie auteurs die ik graag wil ontmoeten aanwezig: Sally green, Louise O’Neil en Joanne Harris. Nu hoop ik dat de vele andere toffe auteur er voor zorgen dat ik ze alle drie af kan gaan. Het zijn namelijk grote namen en er zal dan ook drie keer een lange rij staan.

Vrijdag is vooral een rijendag dus, maar de workshop Fight like a pirate lijkt me ook wel tof. Maar die is pas aan het eind, dus we zien wel. Het wordt vrijdag namelijk ontzettend warm en dus is het belangrijk rustig aan te doen.

En misschien zie ik toch nog wel boeken die ik wil laten signeren. Toch wil ik het aantal boeken kopen beperken tot de zondag. Credits for trying.

Zaterdag

Voor de zaterdag heb ik niet perse boeken klaarliggen die ik wil laten signeren, al zijn er wel wat auteurs aanwezig van wie ik misschien nog wel een boek wil scoren. Op zaterdag is het altijd heel druk, dus vandaag doen we vast heel rustig aan of we komen wat later of we blijven kort. We zien wel!

Misschien dat ik vandaag wel over comic con wil lopen. En om 2 uur is de Harry Potter party.

Zondag

Zondag is dƩ dag om boeken te kopen omdat uitgevers met toffe acties komen en ik wil ook graag echt de sluiting van het event eens meemaken. Er komen vandaag best wel veel toffe auteurs, maar ik wil niet teveel boeken meenemen.. Dus ik laat mijn boek van Anna Day thuis. Het lijkt me super grappig om mee te doen aan de bra making workshop, maar er mogen maar 8 mensen meedoen. Sad face.

Jongens, ik heb er zoooo veel zin in!

Ga jij dit jaar naar YALC?

Tags:

Divider

5 responses to “YALC, here I come!

 1. Helaas niet. Ik zag het programma en kreeg eigenlijk best wel spijt. Hopelijk kan ik volgend jaar iemand vinden om met mij mee te gaan, want dit event is toch wel iets te groot om er alleen heen te kunnen en al helemaal omdat het in Londen is. Ik hoop het echt! Maar ik vrees van niet. Mijn vrienden zijn echt totaal geen boekenwurmen. Zou wel echt super zonde zijn, want heel veel panels van dit jaar lijken me super interessant. Juist die van vrijdag. Veel plezier!

 2. Ah ik wil ook zo graag maar het komt er gewoon elke keer niet van. šŸ™ Meestal kan er niemand meerdere dagen op de kleine passen. #sadface

  Veel plezier!

 3. Andrea

  Oeh, het lijkt me zo tof om een keer te gaan. Maar helaas dit jaar (nog) niet. Heel veel plezier!
  Ik zal je verslag graag lezen šŸ™‚

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.