YALC 2018

Geplaatst op 2 augustus 2018 door Emmy in Evenement / 5 Comments

Vijf jaar geleden vond de eerste YALC plaats, als inimini onderdeel van de London Film and Comic Con, waarbij je rijen moest vormen tussen de signeer- en fotorijen van de gewone comic con en waar ik Lena Headey opbotste en bij de EHBO belandde met zo’n enorme migraine dat ik bijna flauwviel. Mooie tijden, mooie tijden. Nu zijn we vijf jaar verder en evenveel edities van YALC. Ben je benieuwd naar wat ik dit jaar heb meegemaakt? Lees dan zeker mee!

We zijn dit jaar van donderdag tot en met dinsdag in Londen gebleven, waar we een appartement in de buurt van Olympia (waar het event is) hadden gehuurd (20 minuutjes lopen). Toevallig was het echt super dicht bij de locatie waar we het eerste jaar sliepen!

Donderdag

Op donderdag kwamen we aan en gingen we naar de opnames van X-factor. Kan gewoon. Was vet leuk.

Vrijdag

Vandaag was de eerste dag van YALC en dit is ook de dag waarop je normaal gesproken het makkelijkst ARCs scoort en winacties wint. Dit jaar hebben ze echter het een en ander verandert, zodat mensen die moeilijk ter been zijn of een minder zichtbare handicap ook evenveel kans maken. Ik snap dat heel goed en ik vind het een heel goede keuze, al vond ik het ook wel weer jammer om niet – net als voorgaande jaren – achter Melisa aan te rennen.

Vandaag was ook echt veruit de allerwarmste dag – 37 graden – en dat merkte we wel. Bij een van de uitgevers kon je een YALC survival pakket krijgen en daar zat onder andere een waaier in, wat ideaal was! Vandaag had ik alle signeersessies die ik wilde en heb ik vooral swag gescoord als kaarten en buttons vandaag.

Ik liet The Smoke Thieves signeren

En the surface breaks!

Later bedacht ik me dat ik samen met Thor op de foto had moeten gaan. Kak.

Met Joanne Harris. Ik liet twee boeken signeren!

Swag yo

Rond drie uur gingen we naar huis en daarna begon het toch te onweren en te regenen. Holy lord. Gelukkig was het bijna droog toen we naar de pub gingen om wat te eten.

Ik drink zelden, maar mede of in dit geval een fijne Cider gaat er wel in!  Proost!

Zaterdag

Het is zooo veel koeler vandaag. Ik heb dit weer echt gemist. HEERLIJK! (Ik vind het wat dat betreft best zwaar om weer in Nederland te zijn?). Vandaag koop ik een paar boeken maar zijn we vooral lekker aan het chillen om soms mee te doen aan een actie. Ik sta vandaag ook weer in een paar rijen om te signeren. Vandaag is echt wel heel erg druk, trouwens.

Op zaterdag ontdekken we de chill zone.. Ik teken deze boodschap op de muur.

Met Robin, schrijfster van Big Bones, waar ik een bookplate liet signeren voor Annabel.

Meer Swag Yo.

Zondag

Ik ben elke dag om 7 uur op.

Vandaag gaat Melisa vroeg, maar wij besluiten uit te slapen. Rond 12.00 uur zijn we er en doen we mee met de cocktailworkshop van Sarah Holland, wat er eigenlijk op neer komt dat ik heel veel zooi in een glaasje gooi, dit vervolgens half over mezelf heengooi en vooral veel lol heb. Daarna volgen we een Bra Making Workshop. Kei leuk! Daarna is het alweer twee uur en merk ik dat er veel op begint te raken.

Meer glitters meer beter.

CUPCAKES.

Ik scoor een cupcake en zodra er kortingen beginnen te komen begin ik met het kopen van boeken. Yay. Rond vijf uur is het super rustig en beginnen uitgevers ook af te breken. Tijd om het laatste rondje te maken en alweer afscheid te nemen van YALC voor dit jaar. Jammmerrr!

Elk jaar loopt er wel een beroemdheid over YALC (Greenroom is er naast). Vorig jaar was het Benedict, nu Jason. DAT ASS.

Maandag

We ontbijten vandaag bij een pub (want dat is lekker) nadat we samen hebben gesport en gaan dan lekker shoppen. Zo koop ik een funko, wat shirtjes en wat dingen voor in mijn haar. Oh god, hoe ga ik alles meekrijgen? We sluiten de dag af in de YO Sushi! en keren dan terug voor een laatste nacht in het appartement. Morgen naar huis. BOEHOE.

Benieuwd wat ik allemaal kocht? Kom morgen dan terug!

 

Tags: ,

Divider

5 responses to “YALC 2018

  1. Ik ben echt iedere keer aan het twijfelen na het zien van jouw verslag (en dat van de andere aanwezige bloggers). Langs de ene kant lijkt het me heerlijk om eens mee te maken, langs de andere kant besef ik dat het hoogstwaarschijnlijk veel te druk en zwaar voor me gaat zijn. Maar toch hé … misschien met een appartement zoals dat van jullie dat vlakbij ligt en met één vriendin in plaats van een grote groep.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.