YA Meet, Boekpresentatie Bloedbroeders & een hele berg nieuwe boeken

Geplaatst op 19 september 2015 door Emmy in Evenement / 6 Comments

Foto 19-09-15 12 02 47

Foto 19-09-15 12 17 55

Vandaag was de boekpresentatie van het nieuwste boek van Helen Vreeswijk en omdat mijn vriend moest werken, besloot ik ook maar om mee te gaan naar de YA meet die was opgezet. Hoe besteed je je vrije zaterdagmiddag immers beter dan met boeken? Ik stapte in de trein en met een kleine vertraging ontmoette ik een hele kudde boekenfans uit alle uithoeken van het land op Utrecht CS. Samen liepen we naar de kinderboekenwinkel, waar schrijfster Patty van Delft speciaal voor ons een soort meet & greet had opgezet. Dat vond ik allereerst heel leuk, maar vooral gezellig (ook al had ik geen geld om het boek te kopen). Iedereen kon een boek kopen en laten signeren, maar het was vooral een ideaal moment om even te babbelen. Ook de uitgeefster was aanwezig.

Foto 19-09-15 19 55 21

We kregen ook een goodiebag. Zo lief! Er zat ook een marsje in, maar die had ik natuurlijk zó op. Ik kocht zelf dus geen boek om te signeren, maar ging wel even met Patty op de foto. Ooit koop ik het boek. Mijn vriend zei bij thuiskomst wel meteen ‘die cover spreekt mij wel aan!’. De drakenfan. Na een groepsfoto gemaakt te hebben vertrokken we richting de Hema voor een hapje.

Foto 19-09-15 12 33 20

Toen iedereen gegeten had en boeken had geruild (onderaan vertel ik over mijn aanwinsten), besloten we allemaal dat we onze blind-date boeken in zouden zetten als prijzen voor een verloting. Geheel onverwacht won ik twee dingen en ik ben echt heel blij met mijn prijzen. Heel erg bedankt!

Daarna was het tijd om de groep op te splitsen in boekenfestijngangers en mensen die in het centrum zouden blijven. Zelf wilde ik niet naar het boekenfestijn en graag weer op tijd in Broese zijn voor Helen, dus ik nam Kim en Maxime mee. We bezochten de kringloop, wat andere boekwinkels en de stripboekwinkel. Wonder boven wonder kocht ik niets. Trots!

Foto 19-09-15 15 09 47

Foto 19-09-15 15 10 34

We waren netjes op tijd in Broese, zodat we voor de drukte nog even konden snuffelen tussen de boeken. Al snel druppelde er allerlei bekenden binnen. Super gezellig om iedereen weer te zien en lekker te kletsen over onze passie: boeken.

Foto 19-09-15 16 02 49

Foto 19-09-15 16 18 50

Daarna was het Helen tijd! Er werd een interview gehouden, de zaal mocht vragen stellen, Helen kreeg het eerste boek aangereikt en er werd een stuk voorgelezen. Het klinkt weer heel erg spannend en Helen is een heel tof, grappig en sterk mens. Ik ben erg benieuwd naar het boek. Vervolgens was er de mogelijkheid je boeken te laten signeren, maar ik had geen boeken bij me omdat mijn tas al zo zwaar was. Oeps.

Foto 19-09-15 16 19 45

Daarna bleven we (zij het wat luidruchtig) hangen en kletsten we tot de winkel zo’n beetje dicht ging. Het was vooral een gezellig dag.. Maar ik was wel echt helemaal op toen ik thuis was. Maar worth it! Thuis heb ik meteen alles op een stapel gelegd… want dit mag ik in mijn boekenkast verwelkomen.

Foto 19-09-15 19 51 34

Met Kim ruilde ik Het lot van de schaduw en De weg van de schaduw van Alexey Pehov. Nu nog deel 1 zien te scoren. Ook ruilde ik Zie me, hoor me van Martine Glaser met Kim. Ik ben namelijk zo benieuwd naar dit boek. Het onderwerp spreekt me erg aan. Met Kimberley ruilde ik Big Sister Live.

Vervolgens won ik Rags & bones. Ik ben er echt super blij mee.. Want ik had nog nooit van dit boek gehoord, maar het spreekt me enorm aan; sprookjes verteld door een aantal super schrijvers. Yes please! Ook won ik het eerste seizoen van Merlin.

Van Melisa kocht ik Angel fever over (met gesigneerde booktag) en thuis lag Percy Jackson en de andere helden om me te wachten (en een pakje gemist kaart.. oeps).

Ps.: ruilen is dus een super leuke manier om nieuwe boeken te scoren. Ga dus vooral naar ruilavonden, zoals aankomende vrijdag bij Van Piere! #schaamtelozezelfreclame

Tags: , ,

Divider

6 responses to “YA Meet, Boekpresentatie Bloedbroeders & een hele berg nieuwe boeken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.