YA Event bij Van Piere

Geplaatst op 11 juli 2016 door Emmy in Evenement / 11 Comments

Jaaaa gisteren was het eindelijk zover: het Young Adult event van boekhandel Van Piere. Al weken keek ik er naar uit, omdat het een hele hoop toffe elementen zou hebben.

vanpiere7

Rond een uur of 11 was ik op het station in Den Bosch, waar ik Liz, Carina en uiteindelijk ook Marielle tegenkwam. Samen reisde we naar Eindhoven. Waar zij nog even de stad in gingen, meldde ik me al bij de boekhandel voor de opbouw. Even wat rust en kletsen met iedereen voordat de drukte zou losbarsten, vond ik immers ook wel fijn!

vanpiere3

Langzaam maar zeker drupte iedereen binnen. Ik zag bekenden, minder bekenden en mensen die ik nog nooit eerder gezien had.. Maar het was vooral heel erg gezellig. Allereerst was het natuurlijk tijd voor de boekpresentatie van Vanessa’s Tweedehands Vleugels.

Boekpresentatie Tweedehands vleugels

vanpiere4

Vanessa’s boek Tweedehands vleugels werd eerder uitgegeven bij Brave New Books, maar is nu opgepakt door de nieuwe uitgeverij van Jen Minkman. Ik ben erg blij dat Tweedehands vleugels nu een fijn tehuis heeft gekregen en onder allerlei boekhandels verspreid zal worden. Ik las het boek namelijk al begin 2014 en vond het toen al erg leuk. Ik kijk er naar uit het boek te herlezen (en niet alleen omdat ik in het dankwoord sta.. haha).

Jen opende het praatje en vervolgens was het woord aan Vanessa. Zij vertelde over de ontwikkeling, maar liet ook heel leuk haar tekeningen zien. Ik hou er van als schrijfsters tonen hoe hun verhaal zich voor hen uit. Daarna was er ruimte om te signeren, maar dit had ik al op voorhand laten doen. (Mag ik even zeggen dat Vanessa echt jaloersmakend netjes kan schrijven?)

vanpiere6

Workshops

vanpiere8

Na het wegwerken van de lange rij was het tijd voor de eerste ronde workshops. Ik heb er zelf geen meegedaan, omdat ik ter ondersteuning bij Esther zat. Ooit hoop ik zelf ook eens workshops mee te kunnen doen.. maar aan de andere kant vind ik helpen ook ontzettend leuk.

Daarna was het tijd voor mijn eigen workshop: Ontwerpen. Dat was nog wel even een kunst, omdat ik maar een half uur had. En dat half uur ging SNEL. Ik moest echt een beetje jagen, maar ik hoop dat ik voldoende tips heb kunnen geven terwijl iedereen aan de slag was. Ook heb ik mogen vertellen over de tasjes ontwerpwedstrijd.. maar daar zal ik spoedig meer over vertellen. Ik hoop maar dat iedereen het leuk vond.. haha.

vanpiere2

Ruilen

Na twee workshopsrondes was het tijd voor een uurtje gezelligheid. Kletsen, wat drinken, boeken ruilen en een loterij. Ik mocht de lootjes oplezen. #Fame. Ik trok natuurlijk meteen mezelf, maar dat vond ik niet leuk.

Veel geruild heb ik niet. Wel heb ik Stars above kunnen ruilen en daar ben ik ZO BLIJ MEE. De rest van mijn boeken heb ik voornamelijk weggegeven, omdat er relatief weinig mensen met ruilboeken waren en ik niet de hele berg weer mee terug naar huis wilde nemen. Geven is ook leuk!

vanpiere1

Gewoon kei gezellig!

Ik vond het een heel geslaagde middag. Het was heel gezellig en er was voor iedereen wel wat te doen. Daarnaast was er een verloting met leuke prijzen en voor iedereen een goodiebag. Van Piere weet altijd goed voor ons te zorgen. Ik heb genoten van iedereens aanwezigheid en ik kijk er nu al naar uit om mijn nieuwe boeken te gaan lezen.

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

11 responses to “YA Event bij Van Piere

  1. Superleuk verslagje van een superleuk dagje! 😀 Heel fijn je ook irl wat beter te leren kennen ^^ Hoop dat ik op een dag met evenveel zelfvertrouwen groepen kan toespreken als jij, want je deed dat echt super, thumbs up!

  2. Ik vond dat je ondanks dat een half uur inderdaad eigenlijk te kort is, je een leuke workshop gaf! Van mij had hij gerust nog een uur langer mogen duren haha. Voor ik het in de gaten had was het half uur al om! Ik ga echt snel weer eens aan de slag met mijn potloden/stiften/pennen/twin markers!

    Het was een super gezellige middag met leuke workshops en een goede organisatie. En MIJN GOD DIE BOEKENWINKEL IS ZO MOOI!! Was mijn eerste keer bij van Piere en ik geniet nog steeds na van al die boeken bij elkaar

  3. Ik heb een boek van je gekregen dus dankjewel 🙂 Mijn ruilboeken heb ik wel weer mee terug naar huis genomen, denk dat ik er maar bookcrossingboeken van ga maken!
    Het was de eerste keer dat ik naar een event in een boekwinkel ging en ik vond het best wel spannend, dus heb niet zoveel met mensen gesproken XD Zelfs mensen die ik herkende van hun weblogs heb ik niet aangesproken, misschien volgende keer wel… Maar de workshop die ik had gevolgd was wel heel leuk en nuttig, dus ik hoop dat er vaker dingen in de buurt (Utrecht of Eindhoven) worden georganiseerd waar ik heenkan 🙂

  4. Ik had ook graag gewild, maar het kwam jammer genoeg niet uit. Ik ga eind van de maand wel naar het YA Summer Festival en kijk er echt naar uit Vanessa daar te ontmoeten! Ben jij daar ook?

  5. Ik vond het echt jammer dat ik niet kon komen. Al is het natuurlijk minder erg wanneer dit door een feestje komt in plaats van de een of andere onsteking. Echt super dat het zo’n leuke dag is geworden. Die laatste foto van jou en Melisa is echt tof .

Geef een reactie