Within Temptation – Hydra

Geplaatst op 24 februari 2014 door Emmy in Muziek, Recensie / 2 Comments

Ik luister allerlei soorten muziek en niet altijd is dat een genre wat men van mij verwacht. Toch vind ik het ook heel erg leuk om het over muziek te hebben en daarom vond ik het maar weer eens tijd om een blogje te schrijven over muziek. En dan kiezen we natuurlijk wel voor een cd die net uit is. Eentje die meteen op nummer 1 in de Album top-100 verscheen en alweer het zesde studioalbum is van deze band. Kunnen jullie al raden welke ik bedoel?

Hydra natuurlijk, van Within Temptation.

Nu was ik als tiener echt super fan van deze band, omdat de muziek me letterlijk mee kon nemen naar andere oorden vol fantasie en mysterie. Zeker de oudere cd’s hebben dan ook echt een speciaal plekje in mijn hart en ik kan ze flink meebleren. Ik was dan ook heel erg benieuwd wat ik van deze nieuwe cd zou vinden.

 

Titel: Hydra
Artiest: Within Temptation
Genre: symphonic metal (vind ik!)
Label: Universal Music (2014)
Lengte: 49:16 (zonder bonus)
Aantal nummers: 10
Waardering: ★★
Tracklist: 
1. Let Us Burn
2. Dangerous feat. Howard Jones
3. And We Run feat. Xzibit
4. Paradise (What About Us?) feat. Tarja
5. Edge Of The World
6. Silver Moonlight
7. Covered By Roses
8. Dog Days
9. Tell Me Why
10. Whole World Is Watching feat. Dave Pirner

Hydra is een mooie titel die voor mijn gevoel erg goed past bij een band als Within Temptation. Voor iedereen die niet zo op de hoogte is van de mythologie: een hydra is een soort draak/slang-wezen met meerdere koppen. En als je een kop afhakt, dan groeien er twee voor terug. Ik denk zelf dat WT hiermee wil zeggen dat ze keihard terugkomen om zichzelf weer op de kaart te zetten.

Hoewel ik eerst echt heel erg moest wennen aan de sound die ze op deze cd neerzetten, vind ik hem na een aantal keer luisteren toch wel erg gaaf. Niet zo gaaf als ik de cd Mother Earth vond bijvoorbeeld, omdat ik daar alle nummers tof vond, maar toch nog steeds gaaf. Vooral de bijzondere samenwerkingen met rapper Xzipit en ex-Nightwish ster Tanja vind ik bijzonder geslaagd. Dit zijn dan ook voor mij de twee nummers die er extra uitspringen en die ik gerust op repeat kan zetten zonder me te vervelen.

Wat me ergens wel opviel is dat ‘Let us burn’ ergens heel erg lijkt op een ander lied dat ik ken. Ravenheart ofzo.. Ik weet het niet. Misschien moet ik het eens opzoeken, maar voor mijn gevoel kwam de melodie erg overeen (al kan dat gewoon aan mijn geheugen liggen hoor). Dat maakt het absoluut geen slecht lied! Uiteindelijk ben ik toch wel erg blij met deze cd en uiteindelijk wil ik hem ook braaf bij mijn cd verzameling zetten. En tot die tijd wordt het maar online luisteren, want ergens ben ik best verslaafd aan deze nieuwe plaat!

De bonusnummers zijn voornamelijk covers die ook te vinden zijn op de speciale Q-Music edition, dus die kende ik eigenlijk al. Wel gaaf hoor, pop-nummers in een ruig jasje! Ja. Ik ben weer helemaal in de metalstemming geloof ik. Hulde voor Within Temptation!

En, naar welke muziek luisteren jullie graag?

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Within Temptation – Hydra

  1. Ohh, vet dat ze weer een nieuwe cd hebben 😀 Ik vind covers ook altijd wel leuk als ze in een ander jasje zijn gestoken. Ik ga deze eens opzoeken want het is lang geleden dat ik naar WT heb geluisterd! Hydra is trouwens ook wel een vette naam ^^

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.