Winterberg – Kiki van Dijk

Geplaatst op 27 februari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Winterberg – Kiki van DijkWinterberg door Kiki van DIjk
Uitgever: Xander | November 2019
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789401611657
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Een wit droomlandschap verbergt een donkere geschiedenis.

Drie vriendinnen laten hun gezin een weekendje achter om samen te gaan skiën in Winterberg. Roos kent de plek op haar duimpje, ze heeft er als jonge astmapatiënt regelmatig gekuurd. Het oude familiehotel is niets veranderd en voelt meteen vertrouwd gezellig. Vooral wanneer de sportjournalisten die een skischanswedstrijd verslaan in de bar aanschuiven. Gedurende de nacht sneeuwt het dorp volledig in en verdwijnt Roos. Journalist Frank stuit op een groot geheim dat de geschiedenis van Roos's familie en van Winterberg voorgoed zal veranderen. Kan hij ook op tijd achterhalen wat er met Rose is gebeurd?

Spanning tussen personages, een mysterie, een opbloeiende liefde, een moord… deze nieuwe winterse Kiki heeft het allemaal.

Ik lees voornamelijk young adult, fantasy en historische fictie, al dan niet met elkaar gecombineerd. Toch hou ik er ook wel eens van om af te om andere genres te verkennen, dus toen ik Winterberg van Kiki van Dijk kreeg toegestuurd, besloot ik het boek toch een kans te geven. Wie weet was dit ideaal voor tijdens mijn verlof: spanning, meeslepend en dus ideaal om mijn matige concentratie te tackelen.

Roos neemt haar vriendinnen mee een weekendje skiën in Winterberg, een plek die zij op haar duimpje kent omdat zij er als jonge astmapatiënt regelmatig heengestuurd werd. Ze logeren in het oude familiehotel waar ze vroeger verbleef en alles is nog precies hetzelfde. Gedurende de nacht sneeuw het stadje in en verdwijnt Roos. Wat is er precies aan de hand? Sportjournalist Frank stuit op een geheim en gaat op zoek naar Roos. Kan hij haar op tijd vinden?

Winterberg is geen lastige thriller om te volgen. Het is dat de personages in een andere levensfase zitten, anders had het qua plot misschien niet eens zo verschilt van een aantal young adult thrillers. Dit is absoluut niet negatief bedoeld! Ik bedoel hiermee dat young adult thrillers nog wel eens als kinderachtig worden afgestempeld, terwijl ze echt wel kwaliteit hebben. Daarnaast betekent het ook dat young adult lezers dit boek wellicht ook interessant zullen vinden.

Ondanks dat ik het geen lastig verhaal vond om te volgen, heb ik wel enige moeite gehad om in het verhaal te komen. Na het lezen van de achterflap sprak het verhaal me wel onmiddellijk aan, maar eenmaal begonnen vond ik het te gemakkelijk het boek weg te leggen en voelde ik maar weinig drang om het snel weer op te pakken. Fijn dat ik een doorzetter ben, want toen ik er eenmaal in wist te komen, vloog ik er ook echt doorheen.

Het verhaal van Roos en hoe zij haar zaak heeft verkocht en haar beste vrienden meeneemt op skivakantie – een plek waar zij in haar jeugd veel heeft doorgebracht – is goed doordacht en spannend. Door verschillende personages ontstaat er een dynamisch verhaal, wat gevoed werd door de spannende proloog. Toch gaat het verhaal uiteindelijk een richting op die me minder leek te boeien. Het hele familiegeheim was niet mijn ding en ik denk dat wanneer ik dit boek zou tegenkomen in de boekhandel, ik het niet zo snel zou oppakken.

Winterberg is ideaal om te lezen op de piste. Als je durft tenminste….

Ben ik nu overtuigd om meer van haar boeken op te pakken? Nee. Maar ik denk wel dat er heel veel mensen zijn die dol op zijn op dit soort boeken. Het zit prima in elkaar en weet de spanning goed op te bouwen. De personages hebben genoeg inhoud om tot leven te komen en dit maakt het dat ik het boek uiteindelijk ook wilde uitlezen.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.